Кандидатствай Вход
Топ 10 настолни игри за управление на пари

Топ 10 настолни игри за управление на пари

  • Бяла Карта
  • 16.05.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1835

През 1883 г. Джордж Паркър публикува настолната игра Banking. Оттогава игрите с икономически теми са едни от най-популярните и забавни игри, които същевременно за образователни и доста полезни.

Ето някои от най-добрите игри за управление на парите.

Acquire - Играчите инвестират в компании, стратегически се опитват да държат по-голямата част от акциите. Бизнесът расте и се слива, като се добавят плочки и всяка игра се развива по различен начин. Acquire е публикуван няколко пъти през годините, доказателство за нейното трайно качество и актуалност през годините. За 2 до 6 играчи, на възраст над 12 години.

Power Grid - Играчите са натоварени да доставят до градовете електричество и да се конкурират помежду си. Целта е да купуват електроцентрали и суровини, за да се снабдят с енергийната си мрежа. За 2 до 6 играчи, на възраст над 12 години.

Automobile - Играчите се състезават в автомобилната индустрия, за да произвеждат автомобили, вариращи от ниски до висококачествени автомобили. Всеки играч трябва да управлява инвестициите си в производството, като балансира търсенето на автомобилите, които произвеждат. За 3 до 5 играчи на възраст над 12 години.

The Game of Life - В тази класическа игра играчите избират своя жизнен път, като поемат рискове, печелят и губят пари и се сблъскват с неочакваното. Всичко се движи много бързо и играчът с най-много пари печели. Предназначена е за 2 до 4 играчи на възраст над 8 години.

Modern Art - В тази игра за търгуване на изкуство, играчите са ръководители на музей на изкуството и правят оферти за картини на съвременни художници. Популярни художници повишават стойността на вашата колекция и стратегията на играча трябва да се промени в зависимост от това, срещу кого сте оферирали. Настолната игра е изключително забавна, защото правилата са такива, че няма две игри, които да са еднакви. За 2 до 5 играчи на възраст над 14 години.

Merchants of Amsterdam - Холандските търгове се управляват, тъй като играчите се превозват до 1600, за да се състезават в категории като корабоплаването, складовете и външната и вътрешната търговия. Механичният часовник добавя хубав психологически елемент в играта. Настолната игра е за 3 до 5 играчи на възраст над 10 години.

Brass - Известна също като Brass: Lancashire, тази игра на икономическа стратегия се играе в индустриалната революция. Играчите създават, изграждат и осигуряват своята индустрия и след това продават стоките си. Това e изключително полезна настолна игра, която е подходяща и за деца. Играе се от 3 до 4 играчи на възраст над 14 години.

Genoa - Всичко може да бъде договорено в тази креативна настолна игра. Разбира се, преди да се договаря каквото и да е, първо трябва да бъде освободено от търговците на Генуа. Играчите придобиват стоки и изпълняват поръчки, за да печелят пари, разчитайки на своите колеги да правят сделки по целия път. Отново имаме умни съвети и тактики за управление на парите и трениране на търговските умения. За 2 до 5 играчи на възраст над 12 години.

Payday - Стремейки се да се движат около 31-дневното поле, играчите трябва да управляват очакваните (и неочаквани) средства през целия месец, докато чакат да получат заплата в края на всеки месец. Играчът с най-висока нетна стойност в края на мача печели. Ето това се казва игра, която те учи на реалните неща от живота. Препоръчва се на всички деца, а и на пораснали такива. За 2 до 4 играчи на възраст над 8 години

Monopoly - Monopoly е класическата игра за закупуване и продажба на недвижими имоти. Тя е една от най-попуялрните настолни игри в света, вече десетилетия наред. И има защо. Играчите могат да изберат класическите правила или да играят с някои от многобройните вариации на играта, която е любима на цялото семейство.За 2-8 играчи на възраст над 8 години. Но всъщност е перфектното забавление у дома, както за малките, така и за големите. Определено има какво да научите от нея, когато става въпрос за финанси, търговия, недвижими имоти и икономика.

За правилното управление на парите тези игри ще ти бъдат от полза. А това, което можем да прибавим ние към тези полезни практики е и разумното управление на кредитните ти средства. Погасяването на вноски в срок и разумното харчене на пари, както и добре премисленото пазаруване. За да е всичко това безпроблемно, за теб има Бяла Карта – кредитната карта, която ти дава нови възможности, липса на банкови такси и процедури и гъвкавост, която се наглася спрямо твоите нужди и навици.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш