Кандидатствай Вход
Влияе ли финансовото ти състояние на здравето ти?

Влияе ли финансовото ти състояние на здравето ти?

Парите са важна част от живота. С тях храним семействата си, образоваме децата си и подобряваме начина си на живот. Част от здравословният начин на живот са не само храненето, спорта, но и добрите финансови навици. Високата финансова култура е предпоставка за успех и по-малко стрес.

Какво обаче да правиш, ако си взел не толкова добри финансови решения или си притиснат от форсмажорни обстоятелства? Не се притеснявай, най-важното е да елиминираш стреса, и да се постараеш да запазиш спокойствие и позитивизъм. 

Това ще ти помогне да си в добро здраве. Напрежението, което лошата кредитна история и лошо финансовото състояние носят, засягат пряко психическото и физическото ти здраве.

За щастие, подобряването на финансите ти може да окаже положителен ефект върху здравето ти. 

Ето защо, в днешната статия в блога на кредитна карта Бяла Карта отговаряме на въпроса: „влияе ли финансовото ти състояние на здравето ти“ и разказваме за основните проблеми, до които лошото финансово състояние води. В допълнение, даваме няколко съвета, които ще ти помогнат да се справиш.

Как финансите се отразяват на физическото ти здраве?

Високо кръвно налягане

Влошеното финансово здраве е предпоставка за стрес и нездравословен начин на живот, които от своя страна могат да доведат до високо кръвно налягане. Проучване, проведено в американски университет през 2013 година показва, че възрастните хора между 24 и 32 години, които имат дългове страдат от високо кръвно налягане.

Разбира се, някои хора са генетично предразположени към този здравословен проблем, но поддържането на добро финансово състояние и минимизирането на стреса биха били от помощ.

Мускулни болки и схващания

Мускулните болки и схващания, болките в гърба и главоболието често са породени от стрес. За да се справиш с този проблем, включи в ежедневието си медитация, време за релаксиране и разходки сред природата. Тези лесни активности ще ободрят и освободят ума ти от негативните мисли.

Започни да практикуваш спорт, който ще поддържа тонуса на мускулите ти и ще раздвижи цялото ти тяло. Ние ти препоръчваме йога, пилатес или ниско интензивна гимнастика.

Влошено здраве на храносмилателната система

Финансовите затруднения често са причина за нездравословно хранене. Причините – по-малко средства за закупуване на качествени продукти и свежа храна. Стресът, който създава проблемът с парите води до преяждане или недохранване. Все фактори, които оказват влияние на здравето на храносмилателната система.

Ако си изпаднал в подобна ситуация, старай се да се храниш по едно и също време всеки ден. Приготвяй храната си вкъщи и контролирай порциите си. В супермаркетите често можеш да намериш намалени продукти като кисело мляко, плодове и зеленчуци, бобени и зърнени култури. Планирай храненията си и пазаруването, за да можеш да си осигуриш максимално разнообразна и здравословна храна. Така ще избегнеш лошият ефект на финансовите проблеми върху здравето ти.

Липса на лекарска помощ

Често, когато финансовото състояние на хората не е стабилно, те пропускат и избягват рутинните прегледи. Освен цените на медикаментите и медицинските услуги, това лесно може да се обясни с факта, че съзнанието на хората е обсебено от финансовото им състояние.

Изключително важно обаче е, да се фокусираш върху здравето си и да не пропускаш профилактиката. Дори да имаш финансови затруднения, здравето ти е на първо място. Все пак, ако се разболееш, няма да можеш да си помогнеш сам.

Депресия

Несигурността във финансов план е опасна както за физическото, така и за психическото ти здраве. Ако имаш дългове, останал си без доход и има сметки за плащане, лесно можеш да попаднеш в капана на депресията.

Чувството на безизходица е често срещано, особено в ситуацията, в която много хора попаднаха в началото на годината. Чувството на безпокойство и паника, причинени вследствие на финансови затруднения, е предпоставка за нездравословен начин на живот. 

В желанието си да се справят със стреса, хората започват да се обръщат към вредни за здравето им навици като алкохол, пушене, вредна храна.

Ти направи точно обратното – спортувай, старай се да се храниш пълноценно, медитирай, чети книги, гледай любимите си филми и слушай музика, излез с приятели за разходка. В началото може да ти се струва трудно и дори невъзможно, но в момента, в който освободиш съзнанието си от негативните мисли, ще започнеш да разрешаваш финансовите си проблеми ефективно. 

Какво се случва, когато подобриш финансовото си състояние?

Когато се справиш дълговете, имаш възможност да се насладиш на спокойствие и да започнеш да възстановяваш здравословното и финансовото състояние. Тук може да ти помогне кредитна карта Бяла Карта. Кредитна карта Бяла Карта ти дава шанс за одобрение дори при влошена кредитна история, което ще ти даде сигурността да имаш пари винаги, когато се появи неочакван разход.  

Когато подобриш финансовото си състояние, има голяма вероятност физическото ти и психическото ти здраве също да се подобрят. Не забравяй, че здравето е най-голямото богатство.

Как да използваме кредитната си карта, за да подобрим финансовото си състояние?

Не е случайно, че кредитните карти са изключително популярен финансов инструмент. Те дават възможност на картодържателите да избегнат повишаването на стреса и напрежението при възникване на непредвидени финансови ситуации. 

Освен, че те дават възможност да разполагаш с допълнителни средства, когато имаш нужда, те могат да имат и друга функция. 

Голяма част от кредитните карти правят проследяването на разходите по-лесно. Така ще можеш да видиш къде отиват парите ти и да изключиш или намалиш излишните разходи. Това ще оптимизира бюджета ти, за да подобриш финансовото си състояние. 

Когато говорим за здравето на твоите финанси, кредитните карти могат изиграят роля в подобряването му и чрез подобряване на кредитния ти рейтинг.

Ако все още не знаеш, кредитният рейтинг е фактор, който се взима предвид от финансовите институции, при решаване дали да ти бъде отпуснато финансиране. Добрият кредитен рейтинг отваря много врати и позволява да финансираш важните и големи покупки, но и е възможно да намали разходите по кредитите - застрахователни премии, лихви и допълнителни такси.

Ако си изряден кредитополучател - използваш картата си разумно и изплащаш задълженията си в посочените в договора ти срокове, изграждането на добра кредитна история не трябва да бъде проблем. 

Това е един от вариантите кредитната карта да подобри финансовото ти здраве. Ако към момента имаш влошена кредитна история, важно е да знаеш, че на пазара има кредитни карти, които дават шанс за одобрение. Такава е Бяла Карта.

Възползвай се от предимствата, които кредитните карти могат да ти предложат и създай едно по-добро финансово бъдеще. 

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш