Кандидатствай Вход
Възходът на мобилните плащания

Възходът на мобилните плащания

Не е нов фактът, че MasterCard работят заедно с няколко компании, за да пригодят мобилните плащания към всеки един продукт, който ти притежаваш или можеш да си представиш. Интересно е, обаче, че в това число не попада единствено смартфона ти, а часовникът на ръката ти, ключодържателят в чантата ти, фитнес карти, ленти за ръка, та дори и част от облеклото ти.

MasterCard е напът да сътрудничи с партньори от близки до напълно противоположни и различни индустрии - от модни дизайнери до производители на автомобили, за да успее в начинанието си да вгради необходимата технология на мобилните плащания в техните продукти.

Картовата компания вече има своите успешно създадени и поддържани партньорства с компании като General Motors, а също и с технологично ориентирани и фокусирани компании като Nymi и Ringly, но също така работи усилено върху присъединяването на все повече компании за възможно по-бързо и всеобхватно осъществяване на плана си.

“Колкото повече неща стават свързани помежду си, толкова повече възможности ще имат потребителите, когато се стигне до начина, по който могат да заплащат за покупките си, и ще имат нужда всички техни устройства да работят безпроблемно заедно като едно. Това ни начинание елиминира ограниченията в начина, по който пазаруваме като ни доставя едно защитено дигитално преживяване по отношение на плащанията чрез буквално всичко около нас - пръстени, фитнес и smart ленти, ключове от автомобил, облекло, и всичко останало, което се появи на хоризонта.”

Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer at MasterCard


MasterCard вече работи заедно с производители на чипове - Qualcomm и NXP върху разработването на технология, която може да бъде адаптирана към нетрадиционни устройства за мобилни плащания, така че да осъществява успешни трансакции. Засега, General Motors имат разработен ключодържател, който би позволил извършването на мобилни транзакции, докато Nymi от своя страна разполагат с продукт - лента за ръка, а Ringly - пръстен със същата вградена технология.

Очаква се първите устройства с конкретната технология да стартират на пазара през 2016 година, но може би имаме основание да отправим погледа си и по-напред във времето, тъй като според MasterCard почти всичко около нас може да притежава подобни чипове за мобилни плащания.

Спрямо картовата компания, големите иновационни промени в ежедневието ни що се отнася до мобилните плащания тепърва предстоят. До 2020г., почти 50 билиона устройства ще бъдат способни да се свързат с мрежата и да позволяват предостатъчна възможност за безконтактни плащания. Към днешен момент, мобилните плащания се осъществяват главно през смартфони, смарт часовници и някои други продукти. Най-приятната част лично за нас потребителите, разбира се, ще е самото преживяване и удобството, което идва с него. Остава само обичайните заподозрени - Apple, Samsung и Google, наред с други картови компании и доставчици като Pay Pal да си свършат работата и да прокарат технологията на пазара.

Източник: www.pcmag.com

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш