Кандидатствай Вход
Възможно ли е да спестяваш с малък бюджет?

Възможно ли е да спестяваш с малък бюджет?

  • Бяла Карта
  • 06.03.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1386

Как могат тези, които понастоящем не спестяват да си позволят да пестят пари? И как могат тези, които спестяват само малко, да спестят повече? Ето някои от най-добрите съвети за спестяване на пари, когато бюджетът ти е строго ограничен. Ако си мислиш, че няма шанс да спестяваш с малък бюджет, помисли отново:

1. Намери онези малки стъпки, които допринасят за големите спестявания с течение на времето.

Започни да водиш отчет за всичките си разходи за един месец. Може да бъдеш изненадан да научиш колко харчиш за хранене или импулсивни покупки, които съвсем не са ти необходими. Благодарение на отчета, който правиш, ще осъзнаеш кои разходи, макар и дребни, са ненужни. Малките спестявания, за които става въпрос могат да бъдат както от храна, така и от вещи. Затова е добре да си направиш в бюджета графа за комунални услуги - става въпрос за всички неизбежни месечни разходи за сметки. Това са разходите, които трябва да плащаш с приоритет. А всички останали разходи можеш да разпределиш между нещата, които наистина са важни и онези, които могат да изчакат следващата заплата. В случай, че ти изникнат непредвидени разходи, които не можеш да покриеш на момента, кредитна карта Бяла Карта ще ти помогне да вземеш в ръце своите финанси. Можеш да кандидатстваш за одобрение за кредитна карта Бяла Карта, без дори да излизаш от дома си. Нужно е просто да кандидатстваш онлайн или по телефон, а при одобрение, ние ще я доставим до адреса ти безплатно.

2. Сравнявай цените по магазините, за да намериш най-добрите сделки.

Когато сравняваш цените в различните магазини, преди да направиш покупка, често можеш да закупиш нещата, от които се нуждаеш на по-добра ценаПо този начин, ще ти останат повече пари за спестявания. Дори и да пестиш по няколко лева седмично - това е полезно за твоите спестявания. Можеш дори да си вземеш списък в магазина за хранителни стоки, за да се придържаш стриктно към него. Това ще ти помогне да купиш продукти, от които се нуждаеш, а не такива, които просто ти привличат погледа.

3. Ограничи разходите за подаръци.

Ограничи разходите за рождени дни и празници, особено за Коледа. Приятелите и семейството са по-склонни да оценят няколко добре подбрани подаръка, отколкото по-скъпи подаръци, но които не са съобразени с нуждите и желанията на получателите им.

4. Използвай кредитни платежни средства

Кредитна карта Бяла Карта може да ти е от полза, не само когато имаш спешна нужда от пари. Ако умееш да управляваш разумно средствата си, Бяла Карта ще ти помогне да изградиш добра кредитна история. Това от своя страна ще те улесни при кандидатстване за по-големи заеми. Бяла Карта не е банкова кредитна карта и затова при нея няма да е нужно да минаваш стандартните дълги банкови процедури. Не е необходимо и да чакаш в банкови клонове. Защото за кредитна карта Бяла Карта можеш да кандидатстваш през твоя компютър или таблет от вкъщи. А страхотната новина е, че след като я получиш, нямаш никакви разходи по нея, преди да започнеш да я използваш. Започнеш ли да я използваш, Бяла Карта ще те убеди в нейното удобство. За разлика от много други разплащателни средства на пазара, с кредитна карта Бяла Карта можеш да теглиш пари от банкомат, без да заплащаш допълнителна такса за това. Единственото, което плащаш е лихвата по изтеглената сума. По този начин Бяла Карта ти позволява да се възползваш от средствата си, не само, когато пазаруваш онлайн или чрез ПОС терминал.

Използването на кредитна карта Бяла Карта ти дава и други предимства, за които може би не се замисляш. Можеш например да се възползваш от партньорската ни мрежа с постоянни отстъпки Така Бяла Карта ти дава чудесната възможност да пестиш, докато пазаруваш с нея. Не забравяй, че малките спрестени суми те водят към спестяването на големи такива.

Какво друго можеш да предприемеш, за да пестиш малки суми? Поставяй си краткосрочни цели! Това е една успешна тактика, чрез която ще ти е по-лесно да заделяш пари настрана и да не харчиш за излишни неща. Освен това е доказано, че хората, които си поставят цели в кратък период, успяваш да спестят повече, мотивирани от тези цели.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш