Кандидатствай Вход
За какво да внимаваш при избора на нов таблет?

За какво да внимаваш при избора на нов таблет?

Таблетът се ползва с популярност не само сред тийнейджърите и младежите, но и сред по-възрастните поколения. Той е идеалният уред, когато човек иска да има връзка с интернет, независимо дали е на разходка с приятели, по служебни ангажименти или в обществения транспорт. Същевременно таблетът е с по-големи размери от смартфона, което дава възможност да бъде използван за повече и по-разнообразни дейности. Как обаче да избереш точния таблет, отговарящ по най-добрия начин на твоите нужди и изисквания? В следващите редове ще изведем нещата , на които трябва да обърнеш внимание при този избор.

Преди да набележиш конкретни продукти от категория „Таблети“, трябва да си наясно за какво искаш да използваш новия си таблет. Например дали той ти трябва за гледане на филми при пътуване? Или пък смяташ на него да попълваш документи, да обработваш снимки или да работиш с друга програма в мрежата? Когато си отговориш на всички подобни въпроси, вече много по-добре ще знаеш към какъв тип таблет да се насочиш.

Операционната  система е един от най-важните фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на таблет. Най-популярните операционни системи при таблетите са Android и iOS. iOS е предпочитана главно заради опростения си интерфейс, докато Android предлага връзка с Google профил, благодарение на която е гарантирана сигурността на информацията и файловете дори при загуба или повреждане на устройството. На пазара вече се срещат и таблети с други операционни системи като Windows и webOS например, но все още никоя от тези операционни системи не е успяла да спечели в достатъчна степен доверието на масовия потребител.

Размерът на екрана също е от решаващо значение за това дали таблетът действително ще ти върши добра работа. На пазара се предлага богата гама от таблети по отношение размерите на техните екрани. Тези размери започват от 7 инча и достигат до 13 инча и дори още по-нагоре. Тук отново изборът много зависи от това какви цели и предназначения си предвидил за новия си таблет. При всички случаи обаче бихме те посъветвали да се стремиш към т.нар. „златна среда“, или таблетите с големина на екраните от порядъка на 10 – 11 инча. По-малките екрани напомнят по-скоро на тези на смартфоните, докато най-големите сред тях правят таблета  тежък и съответно неудобен за носене.

Ако смяташ да съхраняваш на своя таблет документи и файлове, то ще ти трябва и прилична RAM памет. Съветът ни към теб е да не залагаш на таблети, чиято RAM памет е по-ниска от 2 GB. Това е минималната граница, която ще ти позволи да запазиш на тaблета всички важни документи, музика, филми и други файлове, без последното да се отрази по някакъв начин върху нормалната работа на устройството.

Не забравяй да обърнеш внимание и на това колко издръжлива е батерията на таблета. Тази характеристика е особено важна, като се има предвид, че употребата на таблета е свързана с излизания навън, пътувания с обществен транспорт и т.н. Казано с други думи, твърде вероятно е при падане на батерията на въпросните места, да няма откъде да заредиш своя таблет и съответно да не можеш да го използваш. Така че определено е по-добре да търсиш таблети, чиято батерия е способна да издържи 9-10 часа. Подобни устройства ще ти вършат работа дори след година използване, когато по принцип първоначалната издръжливост на батерията започва видимо да намалява.

Ако си вземаш таблет от физически търговски обект, провери дали е възможно да изпробваш няколко артикула от тази категория, преди да извършиш окончателната покупка. В случай, че търговецът разрешава подобна опция, това ще бъде от изключителна полза за теб. Дори само няколко минутки работа с един таблет ще са ти достатъчни, за да оцениш характеристиките и функциите му, както и тяхното съответствие със собствените ти нужди и изисквания.

При нужда от допълнителни финансови средства за закупуването на нов таблет, твоята кредитна карта Бяла Карта е насреща да ти помогне. Тази гъвкава и достъпна кредитна карта ще ти предостави необходимото финансиране в най-точния за теб момент, но това съвсем не е всичко. Можеш да използваш Бяла Карта и като клубна кредитна карта, с която да се разплащаш и да получаваш постоянни отстъпки и намаления в широка мрежа от партньорски обекти. Избери кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която винаги ще бъде до теб, каквото пожелаеш, където и да си.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш