Кандидатствай Вход
Tap N Go и защо мобилните плащания набират все по-голяма скорост

Tap N Go и защо мобилните плащания набират все по-голяма скорост

Раздвижването в мобилните плащания, което наблюдаваме напоследък в световен мащаб, водено от технологията, която стои зад тях, продължава да набира все по-голяма скорост на развитие.
Върху процеса на бърза адаптация на мобилните плащания в Обединените Арабски Емирства, например, има голямо влияние всеобщата представа, че те са едно просто за използване и улесняващо ежедневието решение. Това, от своя страна, благоприятства и своевременното изграждане на адекватна и съвместима с налагащата се технология инфраструктура, според Nimish Dwivedi, ръководител Плащания в банка Mashreq Bank. В допълнение, изключително голяма заслуга за оформянето на тази представа сред обществото има иновативното решение, продукт на конкретната банка - Tap N Go. Tap N Go представлява NFC стикер, който превръща всеки един мобилен телефон в кредитна карта като по този начин позволява извършването на незабавни и сигурни мобилни плащания. При положение, че даден потребител има открита сметка в банка Mashreq Bank, то той може да свърже Tap N Go стикера към неговата кредитна карта и да заложи по свое усмотрение конкретен лимит, който може да използва при плащания, извършени чрез Tap N Go стикера. За да се оптимизира процесът на плащане, транзакциите могат да се извършват без да е необходимо потребителят да поставя подписа си, когато стойността на покупката не надвишава  повече от 100 ОАЕ дирхама.

Мобилните плащания

Мобилните, които се извършват с помощта на NFC устройства в ОАЕ увeличават драстично честотата си на използване особено при търговията на дребно, например, при пазаруване в супермаркети, кина, ресторанти, аптеки и др. В този ред на мисли, TAP n GO представлява иновационно решение, чието потребление към този момент е повече от успешно, тъй като вече са разпродадени на пазара повече от 30 000 бройки само след 12 месеца от официалното му стартиране.

Все по-осъзнато става навлизането на големите играчи в индустрията като Apple Inc. и Samsung, които инвестират купища средства и усилия в създаването на благоприятна NFC инфраструктура, като този факт няма как да не повлияе допълнително върху все по-зачестяващата употреба на NFC технологията при мобилните плащания.
 


 

Защо точно NFC?

Плащанията, които се извършват благодарение на NFC технологията, добиват популярност не поради една или друга причина, а поради своята простота и бързина. Преди всичко, когато говорим конкретно за Tap N GO, това е решение, което работи на всяко мобилно устройство, тоест тук няма никакви ограничения в модела на смартфона или пък в операционната система, която поддържа. Второ, самият потребител решава какъв да бъде лимита на споменатия вече NFC стикер и може да го променя, когато реши.

В този ред на мисли, не можем да не отбележим фактът, че идеята и технологията зад Tap N Go те лишава от необходимостта да управляваш парите си в брой, когато носиш такива, и намалява средностатистическото време за извършване на транзакция от 30 секунди само на 3 като по този начин неминуемо скъсява времето, което ти би прекарал на касата при пазаруване. Така се създава перфектната ситуация, в която не е необходимо повече нито да се подписваш, нито да чакаш на опашки, за да пазаруваш спокойно. А всичко това води неминуемо до очевидният извод защо NFC се налага малко по малко във все повече сфери на дейност като заема стабилно място в ежедневието ни.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш