Кандидатствай Вход
Защо пътуванията с приятели са по-изгодни и забавни?

Защо пътуванията с приятели са по-изгодни и забавни?

  • Бяла Карта
  • 23.08.2018
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1773

Все повече и повече хора в днешно време разбират колко е хубаво да пътуваш по света, да виждаш нови и непознати места, да се натъкваш на различни забележителности, атракции и културни порядки. За съжаление обаче голяма част от пътуващите предпочитат да го правят сами. Основните причини за това са свързани със свободата на избор на дестинация и дати на пътуването, както и с отпадането на нуждата за координиране на личните интереси и предпочитания с тези на някой друг. Да, споменатите аргументи наистина са основателни, но все пак пътуването с приятели също е преживяване, което задължително трябва да се опита. В следващите редове предстои да разбереш какви ползи и преимущества ще ти предостави заминаването на почивка или екскурзия заедно с най-добрите ти приятели.

Ще има кой да ти помогне за планирането и организацията – планирането и организацията са най-неприятните за вършене дейности, свързани с едно пътуване. В това число влизат резервациите на хотели и закупуването на самолетни билети, подготовката на необходимите документи и събирането на багажа. Ако сам трябва да се занимаваш с всички подобни неща, вероятно ще бъдеш до болка отегчен. Съвсем различна е ситуацията обаче, когато до теб са верните ти другари. Те не само ще ти помогнат да свършиш по-бързо с планирането и организацията, но и ще направят процеса по реализиране на споменатите дейности една идея по-приятен и забавен.

Забавянията и чакането няма да са толкова големи заплахи – полетът ти закъснява или пък транспортът до хотела още не е пристигнал? Няма никакъв проблем, щом компания в чакането ти прави твоят най-добър приятел. Когато не си сам, летището действително може да стане много по-приветливо място за теб. Напълно сме сигурни, че двамата ще намерите как да се забавлявате и да прекарате времето си по най-добрия начин. Разказване на интересни истории, обсъждане на теми от живота, показване на най-новите снимки и фотоси от телефона на всеки – опциите в това отношение са наистина много.   

Взаимно правене на снимки – и като заговорихме за снимки и фотоси, за какво ти е да ходиш на почивка, ако не запечаташ своевременно всички хубави моменти с помощта на фотоапарат или пък камерата на телефона? Е, присъствието на верни приятели до теб ще те улесни доста. Верни приятели, които могат да те снимат на всяко едно място и в различни готини пози (както и ти тях, разбира се). А най-хубави безспорно ще са груповите снимки и клипове, показващи как се смеете и забавлявате заедно. Такива снимки и клипове със сигурност ще бъдат източник на вдъхновение и приятни емоции за теб за доста дълъг период от време.

Ще се опознаете по-добре – колкото и добре да познаваш даден човек, винаги е възможно да научиш още повече за него. Особено ако прекарате заедно една или повече седмици на някоя красива и приятна дестинация за почивка. Истината е, че в резултат на работното ежедневие и всички налични ангажименти често се случва да не се виждаме със старите си приятели от университета или училище например за дълго време. През въпросното време животът, навиците и интересите на всеки от нас се променят, понякога дори неузнаваемо. Така че прекарването на почивка или ваканция с верните приятели е своеобразен начин да ги преоткриеш, да научиш повече за настоящия им начин на живот и може би да намериш нови допирни точки с тях. 

По-изгодно от финансова гледна точка – разбира се, не трябва да се забравя и за финансовата страна на нещата. Защото една почивка в чужбина би могла да ти коства доста значителни разходи, особено ако се налага да плащаш за всичко сам. Но когато пътуваш в група, ситуацията е съвсем друга. Членовете на пътуващите групи съвсем спокойно ще си издействат намаления от цените за пренасяне на багаж, за запазване на стая в хотел (в случай, че решите да сте по двама в стая например), за храна и т.н. В този смисъл пътуването с приятели е не само по-забавно и приятно, но и по-изгодно от финансова гледна точка.  

Ако искаш да си гарантираш пълно финансово спокойствие и сигурност по време на ваканцията в чужбина, носи със себе си твоята кредитна карта Бяла Карта.  Кредитната карта, която ти дава достъп до свежи средства по всяко време и прави покупките и разплащанията ти една идея по-бързи, лесни и удобни. С кредитна Бяла Карта няма да се притесняваш за никакви финансови въпроси и ще можеш да се насладиш напълно на хубавите емоции и преживявания.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш