Кандидатствай Вход
Защо всеки бизнес се нуждае от надежден консултант?

Защо всеки бизнес се нуждае от надежден консултант?

  • Бяла Карта
  • 14.01.2020
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1201

Все повече съвременни бизнеси прибягват до използването на външни консултантски услуги. И това не е никак случайно. От една страна, днешният бизнес свят е толкова интензивен и напрегнат, че вече често се налага фирмите да залагат на аутсорсинга, за да се справят ефективно с всички появяващи се в ежедневието проблеми и предизвикателства. От друга, правните, финансовите и други казуси понякога са прекалено сложни и е нужно да бъде потърсен външен опит, съвет или консултация. Ето основните преимущества, които един надежден консултант би могъл да предостави на твоя бизнес:

Обективен поглед върху нещата – външният поглед върху нещата винаги е най-обективен. Един човек или група от хора, които по никакъв начин не са свързани с твоя бизнес, могат да направят много по-точна и прецизна оценка за развитието и процесите във фирмата, предизвикателствата и проблемите, пред които е изправена тя, както и начините за преминаване през въпросните предизвикателства и проблеми. Често собствениците на дадена фирма, както и нейните служители, поради различни причини си затварят очите за възникващи проблеми и нередности, и просто оставят бизнеса да се носи по течението, което в дългосрочен план води до доста негативни последици.

Специфични знания и експертиза – ако управляваш малък бизнес, няма как да разполагаш в екипа си със специалисти от всички сфери. Надеждната консултантска фирма обаче задължително има такива, които ще предостави на твое разположение. Работата с подобни специалисти, дори да е само в рамките на няколко седмици, ще ти донесе специфични знания и експертиза. Специфични знания и експертиза, които ще ти помогнат не само да разрешиш настоящите си бизнес неволи, но и ще ти бъдат полезни по различни поводи занапред.  

Намаляване на разходите – практиката за наемане на външен бизнес консултант за отделни дейности и проекти ще ти спести значителни разходи в дългосрочен план. Много по-скъпо би ти излезнало, ако решиш за съответните дейности и проекти да назначиш нови служители във фирмата. В подобен случай, ще трябва да плащаш не само заплатите на въпросните служители, но и също така осигуровки, създаване на подходящи условия за работа и т.н. При това споменатите разходи ще ти бъдат начислявани абсолютно всеки месец. Докато услугите на външния консултант можеш да ги използваш само и единствено в рамките на периода, в който са ти нужни, заплащайки съответната такса.

Извършване на промени – структурните промени и промените, свързани с преориентиране дейността на фирмата, понякога могат да бъдат доста трудни за извършване. Причините за това е възможно да са от най-различен вид – липса на необходимия управленски капацитет и опит у ръководството, съпротива от страна на част от служителите и т.н. С помощта на външния консултант подобни кардинални промени ще бъдат извършени много по-плавно и безболезнено. Надеждният консултант ще знае как да станат факт нововъведенията без предизвикване на сериозни трусове за фирмата и нейните позиции на пазара или пък зараждане на напрежение сред служителите.

Провеждане на пазарно проучване – външният консултант е изключително подходяща опция, когато се налага да бъде извършено пазарно проучване. Професионалните консултантски фирми редовно извършват различни пазарни анализи, за да са наясно с тенденциите и да могат да бъдат максимално полезни на своите клиенти. Една надеждна компания от сектора ще ти покаже възможностите за растеж на бизнеса, печелене на пазарни позиции и благополучие в дългосрочен план, които не си забелязал или на които досега не си обръщал внимание.

Генериране на нови идеи – тъй като консултантите работят с много компании и следят всички новости в сектора, те са най-добрият генератор за нови идеи. Колкото и да си успешен и умел в своя бранш, понякога ти е нужно да мислиш различно и да излезеш пред клиентите или партньорите си със свежа и иновативна идея или проект. Точно такова мислене ще стимулира у теб работата с консултанта – нестандартно и иновативно, с което ще поднесеш редица изненади на пазара и ще си гарантираш още по-големи бъдещи успехи.

Притежателите на кредитна карта Бяла карта могат да се възползват от 5% постоянна отстъпка при използване услугите на консултантска кантора „3V Solutions”. Философията на „3V Solutions” се състои в това да дава рецепта за всеки проблем и да предоставя на клиентите си наистина персонализирани решения, а не само общи съвети. „3V Solutions” разполага с експерти в почти всяка област и може да ти помогне за всички аспекти от твоя бизнес. Разплати се с кредитна карта Бяла Карта, за да получиш съответното намаление в цените на услугите на „3V Solutions”. Кредитна карта Бяла Карта – кредитната карта, която се грижи за теб и благополучието ти в живота!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш