Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Защо да не плащаш само минималната сума по картата си?

Препоръките на финансовите експерти по отношение на плащането на вноски по кредити и кредитни карти са в насока плащане на цялото задължение до датата на падеж. Но все пак ако финансовото ти състояние не позволява това да се случи, е добре да платиш поне минималната дължима сума по твоя кредит. Всяка вноска, която я надвишава, ще е изцяло в твоя полза, защото ще те предпази от негативите, които носи привлекателната и изгодна стратегия за изплащане на задължението само чрез погасяване на минималната дължима сума.

Ако плащаш само минималната дължима сума, увеличаваш времето за изплащане на задълженията си.

Когато не изплатиш цялото си задължение за отчетния период, а избереш да го плащаш чрез погасяване само на минималната дължима сума по него, сумата, която имаш да платиш, се разпределя на много на брой и малки като себестойност месечни вноски. Това ще увеличи значително периода на изплащането на задължението ти и дори може да се проточи с години.

Ако плащаш само минималната дължима сума, по остатъчната сума за плащане ще продължат да се трупат лихви.

Колкото по-дълго изплащаш своите задължения, толкова повече лихви се натрупват по него, а това не е изгодно на теб. Стойността на задължението ти ще расте с всяко отлагане на пълното зануляване на използваната от теб сума.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна