Кандидатствай Вход
Ангел Няголов с Гран При "Бяла Карта" в Световната купа на конната база в Божурище. Гърците спечелиха отборния приз.

Ангел Няголов с Гран При "Бяла Карта" в Световната купа на конната база в Божурище. Гърците спечелиха отборния приз.

За поредна година Бяла Карта е генерален спонсор на елитното състезание.​

Ангел Няголов и неговият кон Кондарко спечелиха Гран При “Бяла Карта” на Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище.

Ангел Няголов стартира индивидуалната надпревара в конкуренция с 36 други ездачи. На паркура от 12 препятствия обаче чисто успяха да преминат едва двама. За баража освен Няголов се класира и гъркинята Николина Макарона с коня й Арк де Триумф. Във финалното изпитание българинът беше по-бърз по трасето и въпреки сравнително скорошната контузия на коня му Кондарко, се поздрави с победата.  Наградният фонд в индивидуалното състезание беше 10 000 евро.

В отборната надпревара приз „Бяла Карта“ спечелиха гръцките ездачи.

Отборният приз на нациите за наградите на “Бяла карта”, се завърна у нас след 7-годишно прекъсване. Стартираха 5 състава - Италия, Украйна, Гърция, Румъния и България. Наградният фонд беше 20 000 евро.

Гръцкият тим в състав Николина Макарона с Арк де Триумф, Критон Заферопулос с Дикаприо, Ана-Мария Папагеоргио с Ел Си Уайкики и Аекатерини Ласкаридис с Конкордия завоюваха първото място, следвани от отбора на Италия. Трети се класираха украинците, а българите имаха лош ден и останаха последни. Въпреки това, отборът ни ще участва във финалите за нашата дивизия я Будапеща през август.

В четирите състезателни дни в Божурище бяха раздадени общо 46 500 евро.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш