Кандидатствай Вход
Двуфакторна автентикация: още по-сигурни онлайн плащания с Бяла Карта

Двуфакторна автентикация: още по-сигурни онлайн плащания с Бяла Карта

С растящия брой онлайн разплащания, сигурността на финансовите инструменти е по-важна от всякога. Ето защо, от 31.12.2020 година следва да се прилагат нови регулаторни изисквания от ЕС за платежните услуги. В съответствие с новите правила, всяка банкова и небанкова финансова институция трябва да предостави на клиентите си двуфакторна атентикация при пазаруване в Интернет.

Като отговорна и коректна финансова инстистуция, Бяла Карта предоставя на всички свои клиенти възможност за двуфакторна автентикация на онлайн плащанията.

Какво е двуфакторната автентикация?

Двуфакторната автентикация е метод за задълбочено установяване на идентичността на клиента, който изисква два или повече елемета за идентификация на картодържателя. Елементите се разделят на три вида: знание (нещо, което само ти знаеш), притежание (нещо, което само ти притежаваш) и характерна особеност (твоя характерна особеност).

Как работи двуфакторната автентикация на онлайн плащанията на Бяла Карта?

Когато извършваш плащане онлайн, електронният магазин изисква да въведеш данни за своята карта – номер на картата, имена на картодържателя, CVC код и дата на валидност.

При първото си онлайн плащане след 10.12.2020 г. ще получиш SMS с персонален 4-цифрен код, с който ще бъде необходимо да верифицираш всяко свое онлайн плащане. Имай предвид, че този код не е еднократен и ще е необходимо да го запомниш, за да можеш да плащаш онлайн.  Освен този код, ще е нужно да въведеш и 6-цифрен код, който ще получаваш отделно за всяка онлайн покупка като SMS на регистрирания при нас телефонен номер

С новата функционалност за двуфакторна автентикация можеш да пазаруваш още по-сигурно и безопасно с твоята Бяла Карта.

Във връзка с горното в Общите условия към Рамковия договор са направени съответни изменения, отразяващи създаденитте гаранции за сигурността на онлайн плащанията – моля да се запознаете с актуалния текст тук. В случай, че не сте съгласни с промените, може да прекратите рамковия договор преди датата, на която промените ще влязат в сила. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш