Кандидатствай Вход
Алтернативи за работа при майчинство

Алтернативи за работа при майчинство

Ти си в майчинство. Получила си най-прекрасното занимание – да бъдеш майка. Грижите, свързани с този така отговорен за теб период са много, но понякога не ти ли се струва, че са твърде монотонни и разпределени между дома, парка, магазина и педиатъра?

Ако искаш да разчупиш тази схема и да се завърнеш частично към социалният живот, който си имала преди раждането, имаш алтернативи за това. Мотивът да се занимаваш с някаква допълнителна работа от дома е различен. Далеч от офисната суматоха, в дома работиш колкото времето ти позволява, като това ти дава възможността да бъдеш и финансово независима.

За да работиш от вкъщи е необходимо да бъдеш организирана по нов начин и с нов график, съобразен преди всичко с ролята ти и ангажиментите на майка. Основно правило е, че трябва да оставиш на заден план безконечните телефонни разговори с приятелки и любимите сериали. Пред теб има нови отговорности, нови задължения и разбира се нови възможности.

Майчинството може да ти даде тласък да преосмислиш плановете си, да започнеш изучаването на нови неща, овладяване на нова професия, да откриеш  нови кариерни перспективи, да ти даде онзи тласък към по-добър и смислен живот. Много жени започват успешните си кариери именно докато са по майчинство.

Времето като мама, прекарано между невероятните усмивки на твоя малчуган, първото зъбче, първите крачки и първите думички, можеш да запълниш и с още стойностни и качествени неща. Не е необходимо да правиш сравнения с историите какво е било майчинството преди години, защото ти си майка в ХХI век и възможностите ти са изключително много. Затова не се настройвай на вълна „колко е непосилно да си майка“, а прегърни новата действителност и се възползвай от нея.

Първи помощници стават твоята мотивация, твоите умения, твоето свободно време,  компютъра и интернет.

Даване на уроци  - Не позволявай на мозъка ти да лентяйства! Ако си учител или преподавател във висше учебно заведение,  можеш да даваш уроци в дома си или при клиента. А най-удобният вариант би бил уроци по скайп. Друга възможност е да станеш автор и да пишеш курсови работи и реферати по поръчка, да станеш коуч.

Използвай златните си ръце  - Можеш да плетеш, да шиеш, да създаваш ръчно изработени красиви неща, да правиш фотосесии, видеосесии, да станеш преподавател на своите умения чрез скайп и интернет. Днес е модерно да се занимаваш с кулинария. Използвай тази възможност.  Женската аудитория е много голяма и възможностите са пред теб.

Услуги от дома – Ако си фризьорка, масажистка, маникюристка, физиотерапевт, то тогава можеш да предлагаш услугите си в дома или чрез домашни посещения. А ако обичаш детска глъч можеш да гледаш и друго дете, заедно с твоето малко съкровище, докато неговата мама е ангажирана или ходи на работа. Или можеш просто да извеждаш някое съседско куче на разходка.

Търговия чрез интернет -  Ако търговията е твоята стихията, можеш  да правиш групови поръчки за себе си и свои близки, да бъдеш помощник при поръчки по интернет, можеш да си откриеш свой онлайн магазин за бебешки аксесоари или други вещи, или да продаваш козметика.

Консултиране и аутсоринг – Интернет възможностите  за консултиране са невероятни и са пред теб, ако имаш компетентност на счетоводител, финансист, адвокат, инженер.

Умения за писане и езикова култура -  Можеш да правиш професионални преводи, да създаваш рекламни материали, да се занимаваш с контент мениджмънт, да пишеш курсови работи за студенти и ученици. Можеш да се занимаваш с инфобизнес, да работиш като фрийлансър, да станеш журналист в дигиталния свят или да си създадеш личен блог. Възможности има още много и интернет ти дава шанса да използваш своите творчески таланти и умения.

Художникът в теб – Можеш да рисуваш и продаваш своите картини, да преподаваш уроци по рисуване, да предлагаш  уебдизайнерски услуги, да твориш анимация.

Умения за програмиране – Можеш да създаваш сайтове, да се занимаваш със SEO услуги, гейминг и други.

Интернет услуги – Да се занимаваш с интернет мениджмънт  е невероятна възможност да използваш различните си таланти – администратор на интернет магазини, менажиране на копирайтинг услуги, онлайн помощник, модератор на форуми или в социалните мрежи.

Първи стъпки в интернет - Можеш да участваш в платени проучвания, да пишеш рецензии, да правиш коментарии по определени теми.

Това са само част от възможностите, които има пред себе си една млада майка. Използвай ги и така ти ще създадеш своя нов свят, успоредно с майчинството си и в крак с времето, в което живееш.

Бяла Карта те подкрепя във всяко твое начинание. И не забравяй, че дори докато си по майчинство можеш да се възползваш от кредитната карта Бяла Карта.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш