Кандидатствай Вход

Пари навреме за важните неща с потребителски кредит от Бяла Карта.

Научи повече potrebitelski_kredit.btn-icon
Приятелки пазаруват
Пари в ръката

Потребителски кредит от Бяла Карта


Първоначална вноска за покупка на кола, пари за ремонт или първата стъпка към нов етап в живота ти – потребителски кредит от Бяла Карта ти дава възможност да разполагаш с до 3 000 лева за срок от 2 до 12 месеца.

Сбъдвай мечтите си с размах – тук и сега. Плати по-късно.

  • Кандидатстваш за потребителски кредит от Бяла Карта изцяло дистанционно– по телефона
  • Получаваш парите по посочена от теб лична банкова сметка или на каса на EasyPay.
  • Размер от 100 до 3000 лева
  • Срок за погасяване до 12 месеца
  • Без такса за кандидатстване.
  • Плащане на равни месечни вноски, които зависят от сумата и срока на кредита.

Имаш нужда от помощ? Не се колебай да се свържеш с нас 24/7:

Икона чат Икона телефон Икона социални мрежи

Често задавани въпроси

Основни

Потребителски кредит от Бяла Карта е заем с размер между 100 и 3 000лв. и равни фиксирани месечни вноски.

Минималният допустим срок на договор за Потребителски кредит от Бяла Карта е 2 месеца, а максималният - 12 месеца.

Потребителски кредит от Бяла Карта е с фиксирани равни анюитетни месечни вноски. Това означава, че всяка следваща месечна вноска е равна на предходната, но съотношението на главницата и лихвата в нея е различно.

За Потребителски кредит от Бяла Карта можеш да кандидатстваш по телефона на 0700 20 140 (съгласно тарифния ти план).

Има няколко изисквания, за да кандидатстваш за Потребителски кредит от Бяла Карта:

>> да имаш Бяла Карта, която обслужваш редовно

>> да имаш сключен трудов договор

Потребителски кредит от Бяла Карта e потребителски заем с много предимства, предоставян от "Аксес Файнанс" АД. Създадохме Потребителски кредит от Бяла Карта,  след внимателно анализиране на нуждите и поведението на досегашните си клиенти. Видяхме, че много от вас имат нужда от равни месечни вноски с фиксиран ясен срок на задълженията си.

Затова създадохме кредит с много предимства, какъвто е Потребителски кредит от Бяла Карта:

>> Достъпност – кандидатстваш дистанционно, без формалности, по улеснена процедура;

>> Гъвкавост – Потребителски кредит от Бяла Карта е нашият опит да намерим индивидуално решение за всеки един от клиентите си;

>> Прозрачност – ще имаш погасителен план с фиксирани месечни вноски.

Сред многобройните предимства на Потребителски кредит от Бяла Карта е дистанционното кандидатстване, характерно за всички наши кредитни продукти.

След одобрение, подписваш всички необходими документи на хартия или електронно и получаваш парите по посочена от теб лична банкова сметка или на каса в EasyPay.

С Потребителски кредит от Бяла Карта получаваш БЕЗПЛАТНО SMS-известяване за предстоящи вноски.

Потребителски кредит от Бяла Карта е създаден да следва нуждите и потребностите на нашите досегашни клиенти.

С времето и внимателния анализ на поведението на клиентите на Бяла Карта установихме, че на някои от тях им е нужен потребителски кредит с фиксирани месечни вноски и погасителен план. Така се роди идеята за Потребителски кредит от Бяла Карта.

Има няколко изисквания, за да кандидатстваш за Потребителски кредит от Бяла Карта:

>> да имаш сключен трудов договор

>> да имаш Бяла Карта, която обслужваш редовно

За да кандидатстваш за Потребителски кредит от Бяла Карта, трябва да имаш и валидна лична карта и тя да е у теб в момента на кандидатстването.

С Потребителски кредит от Бяла Карта можеш да разчиташ на по-висока сума, за която да кандидатстваш. Възможният размер на кредита е между 100 и 3 000 лева. Има и фиксиран срок за изплащане между 2 и 12 месеца. 

Размерът на кредита, който можеш да получиш, се определя след оценка на кредитоспособността. След като проверим дали отговаряш на изискванията, автоматизираната ни скоринг система ще изчисли максималния размер на кредита, който може да ти бъде отпуснат.
Кандидатстване

За да можеш да кандидатстваш за Потребителски кредит от Бяла Карта следва да си притежател на активна Бяла Карта, по която обслужваш редовно задълженията си. Можеш да заявиш желанието си да получиш Потребителски кредит от Бяла Карта по телефона на: 0700 20 140 (без увеличение на телефонната услуга).

В списъка с необходими документи за кандидатстване има само 1 точка - валидна лична карта. Тя ще ти е нужна в момента на кандидатстване.

Постарали сме се да направим нещата максимално лесни за теб. Няма нужда да посещаваш офиса ни, да се редиш на опашки или да си губиш времето в неясни процедури.

След като заявиш желанието си за кандидатстване Потребителски кредит от Бяла Карта, наш служител ще се свърже с теб. По телефона ще попълните заедно формата за кандидстване.

Да притежаваш Бяла Карта е едно от условията за кандидатстване за кредит. Дали отговаряш на това изискване, можем да проверим в нашата информационна система. Важно е да си редовен платец на задълженията си по Бяла Карта.

Можеш да кандидатстваш за Потребителски кредит от Бяла Карта неограничен брой пъти. Стига да си погасил предходния си кредит, можеш да получиш нов по същия начин.

След като заявиш, че искаш да кандидатстваш за Потребителски кредит от Бяла Карта и попълниш формата за кандидатстване в телефонен разговор с наш служител, нашата скоринг система ще генерира становище дали си одобрен, или не. Размерът на одобрения кредит и срокът на договора също се определя автоматизирано от същата система. 

Независимо дали си одобрен или не, ти ще бъдеш уведомен. В случай че си одобрен за Потребителски кредит от Бяла Карта ще получиш телефонно обаждане. Ако не си одобрен - ще получиш SMS.

Ако бъдеш одобрен, наш служител ще се свърже с теб по телефон, за да финализирате процедурата по отпускането на кредита и да уточните как желаеш да получиш парите. Можеш да посочиш лична банкова сметка, по която да ти преведем сумата, или да я получиш на каса на EasyPay.

В случай, че не бъдеш одобрен за Потребителски кредит от Бяла Карта можеш да кандидатстваш отново след 3 месеца.

След като заявиш, че искаш да кандидатстваш за Потребителски кредит от Бяла Карта и попълниш формата за кандидатстване в телефонен разговор с наш служител, нашата скоринг система ще генерира становище дали си одобрен, или не. Размерът и срокът на одобрения кредит също се определят автоматизирано. 

При одобрение, наш служител ще се свърже с теб. В рамките на този разговор, трябва да финализирате процедурата по кандидатстване за Потребителски кредит от Бяла Карта

За да се стигне до усвояване на сумата, трябва да подпишеш документите за кредита.

Договорът за паричен заем по Потребителски кредит от Бяла Карта се сключва на български език и комуникацията по време на действие на договора също е на български език.

След като приключим с подписването на документите за Потребителски кредит от Бяла Карта, можеш да усвоиш кредита. Ще получиш парите или по лична банкова сметка, или на каса в EasyPay.

При каквито и да било неясноти или спорове, свързани с договора и обслужването на месечните ти вноски по твоя Потребителски кредит от Бяла Карта можеш да потърсиш съдействие от екипа ни на телефон 0700 20 140 /без допълнително оскъпяване/ или ни пиши на help@bialakarta.bg, или до адрес: гр. София, п.к. 1408, район „Триадица“, ж.к. „Иван Вазов“, ул. „Балша“ №1, бл.9, ет.2. В случай на възникнали неясноти и спорове, имаш право да се обърнеш за съдействие и към Комисия за защита на потребителите като контролен орган по спазване на Закона за потребителския кредит, на адрес гр. София, ул. "Врабча" № 1, ет. 3,4 и 5. Имаш право да сезираш помирителните комисии, създадени по реда на глава девета, раздел III от Закона за защита на потребителите, когато считаш, че са нарушени твои права и законни интереси. Можеш да подадеш жалба и на Електронната платформа за онлайн решаване на спорове.

Обезпечение

Да, следва да предоставиш обезпечение под формата на поръчител физическо лице или банкова гаранция.

Обезпечението може да бъде предоставено в момента на сключване на договора или до 5 дни след това. С цел удобство имаш възможност към момента на сключване на договор за паричен заем да сключиш и договор за издаване на гаранция, което гарантира, че ще изпълниш ангажимента си за предоставяне на обезпечение, дори и да не успееш да предоставиш обезпечение под формата на поръчителство от едно физическо лице или банкова гаранция.

В случай че имаш въпроси, можеш да се обадиш на телефон: 0700 20 140 или да зададеш въпросите си на email: help@bialakarta.bg. Стараем се да осигурим бърз и коректен отговор на всички клиентски въпроси.

В случай че имаш въпроси, можеш да се обадиш на телефон: : 0700 20 140 или да зададеш въпросите си на email: help@bialakarta.bg. Стараем се да осигурим бърз и коректен отговор на всички клиентски въпроси.

На какви изисквания трабва да отговаря поръчителят- физическо лице и какво?

Поръчителят по договора ти трябва да е пълнолетно физическо лице и да отговаря на следните условия:

>> Да бъде на трудов договор.

>> Размерът на брутното му възнаграждение да не е по-малко от 1500 лв.

>> Да не е заемател или поръчител по друг договор за паричен заем, сключен с "Аксес Файнанс" АД.

>> Да няма неплатени осигуровки за последните 2 (две) години.

>> Да няма задължения към други банкови или финансови институции или ако има – кредитната му история за година назад да бъде със статус „Период на просрочие от 0 до 30 дни“.

Какво трабва да направи поръчителят/ите?

При одобрение на посочения от теб поръчител, ще му бъде изпратен договор за поръчителство по имейл, с който той следва да се запознае, да подпише и да изпрати към Дружеството. Договорът трябва да бъде изпратен на адрес: гр. София, ул. Балша № 1, ет. 2.

Банкова гаранция е договорено отношение между банката и теб, с което банката се съгласява да изпълни твоите задължения по договорa за паричен заем, в случай че ти не ги изпълниш.

Банковата гаранция трябва да е издадена в полза на кредитора за сумата в размер на общия размер на плащанията по Договора ти за паричен заем Потребителски Кредит ит Бяла Карта със срок на валидност 30 дни след крайния срок на плащане по Договора ти за паричен заем.

Ако избереш да предоставиш банкова гаранция, тя трябва да бъде изпратена в срок до 5 дни след сключване на Договора за паричен заем, на адреса на управление на Дружеството: гр. София, ул. Балша № 1, ет. 2.

Ако нямаш възможност да осигуриш поръчител (физическо лице) или банкова гаранция в срок до 5 дни от подписване на Договора, ще влезе в сила договора за издаване на гаранция от трето одобрено от кредитора юридическо лице, ако от извършената оценка на кредитоспособността се установи, че може да ти бъде предложен такъв продукт.

Имай предвид, че за издаването на осигурената гаранция дължиш възнаграждение на гарантиращото дружество. Размерът на възнаграждението зависи от отпуснатата сума и срока на кредита . За твое удобство, Договорът с дружеството-гарант се подписва заедно с договора за кредит и влиза в сила единствено, ако не предоставите обезпечение поръчител или банкова гаранция в посочения срок. 

В допълнение, възнаграждението на гарантиращото дружество се разсрочва и се дължи на равни части към погасителната ти вноска по кредита. Важно e да знаеш, че ако не желаеш да заплащаш възнаграждение за осигурената гаранция, имаш възможност да предоставиш обезпечение – поръчителство от едно физическо лице или банкова гаранция. Изборът е твой.

Погасяване

Потребителски кредит от Бяла Карта e с равни и фиксирани месечни вноски. Размерът на твоята месечна вноска зависи от сумата и срока на кредита.

Ти ще знаеш размера на месечната си вноска още преди да подпишеш договор за Потребителски кредит от Бяла Карта. Заедно с договора и другите документи, необходими за отпускането на кредита, ще получиш и погасителен план, в който месечните ти вноски ще са описани до края на договора.

Справка за своите задължения, винаги можеш да поискаш и с обаждане на националния ни телефон : 0700 20 140. Обаждането се провежда на цена съобразно тарифния ти план, договорен с твоя мобилен оператор.

Определянето на датата на падеж е автоматизирано и зависи от датата на подписване на договора за Потребителски кредит от Бяла Карта. Първата дата на падеж е 30 календарни дни след подписване на договора.

Всяка следваща поредна месечна вноска е 30 дни след предходната.

Предоставяме ти няколко възможности за плащане на Потребителски кредит от Бяла Карта, а ти избери най- удобния за теб вариант да платиш задължението си.

1. Най-лесният и удобен начин да платиш задълженията си е онлайн, напълно безплатно, през нашия сайт

2. Можеш да плащаш задълженията си и в офисите на EasyPay. Необходимо е да предоставиш своето ЕГН, да заявиш, че правиш плащане на задължение по Потребителски кредит от Бяла Карта, а като име на търговец да посочиш "Аксес Файнанс" АД.

3. В случай, че избереш да плащаш по банков път, в договора ти за Потребителски кредит от Бяла Карта ще откриеш банковата сметка, по която следва да заплащаш месечните си вноски. Можеш да направиш превод в произволна банка, но имай предвид че плащането се счита за извършено на датата, на която парите пристигнат в сметката на "Аксес Файнанс" АД. Цената на банковия превод зависи от персоналните ти условия в конкретната банка, която си избрал и нейните вътрешни финансови политики.

Ето пример как трябва да изглежда нареждането ти за превод:

  • В полза на: "Аксес Файнанс" АД
  • При банка: име на банката
  • Основание: ЕГН и/или Номера на твоя договор
  • IBAN - можеш да го видиш в Договора си.

Потребителски кредит от Бяла Карта има фиксирана годишна лихва в размер на до 50.40 %.
Всички лихви и допълнителни разходи по Потребителски кредит от Бяла Карта са разписани в Договора ти.
ГПР е един от най-важните показатели, свързани с всеки кредит. Той включва в себе си всички разходи по кредита и затова много кредитополучатели го възприемат като обективната цена на кредита.
Годишният процент на разходите (ГПР) при Потребителски кредит от Бяла Карта е до 65.10 %. При изчисление на ГПР е взето предвид, че Договорът ще е валиден за посоченият в него срок, всяка от страните ще изпълнява точно и в срок задълженията си, няма да бъдат начислявани разходи за събиране, лихви за забава и неустойки за неизпълнение на някое от задълженията по настоящия договор.

ПРИМЕР:

При кредит за 500 лв. със срок на погасяване от 12 м. и ако Заемателят осигури поръчител/и (физическo/и лицe/а), отговарящи на изискванията или банкова гаранция, месечната погасителна вноска ще бъде в размер на 53.90 лева. Общата дължима сума за връщане ще бъде в размер на 646.80 лева. В примера годишният процент на разходите е 64.99%, а фиксираният годишен лихвен процент по кредита е в размер на 50.40%. В случай че Заемателят не осигури нужното обезпечение и влезе в сила Договора за издаване на гаранция, месечната Ви вноска ще бъде в размер на 75.89 лв., а общата дължима сума за връщане ще бъде в размер на 910.68 лв. като в нея ще се включва и възнаграждението, дължимо към дружеството-гарант.

Мога ли да се откажа от Потребителски кредит от Бяла Карта- по време на кандидатстването или след като съм подписал договор?

Можеш да се откажеш от Потребителски кредит от Бяла Карта по време на кандидатстването, в случай че условията не те удовлетворяват или пък си се отказал да подпишеш Договора за паричен заем.
В случай, че си сключил Договор за паричен заем и желаеш да се откажеш, можеш да направиш това в предвидения в закона 14-дневен срок от датата на подписване на Договора за паричен заем. За целта трябва да изпратиш уведомление за отказ до гр. София, ул. Балша № 1, ет. 2. или на: help@bialakarta.bg.
В случай, че упражниш правото си на отказ от сключения договор за паричен заем, следва да върнеш усвоената главница по кредита, както и начислената лихва за периода от датата на усвояване на кредита до датата на връщане на главницата, без неоправдано забавяне, но не по-късно от 30 календарни дни, считано от изпращането на уведомлението.


Мога ли да погася Потребителски кредит от Бяла Карта предсрочно?
Да, можеш да погасиш изцяло или частично своя Потребителски кредит от Бяла Карта без да дължиш неустойки, такси или комисионни.

При предсрочно погасяване на кредита имаш право на намаляване на разходите по кредита, отнасящи се до лихвите и разходите за оставащата част от срока на договора. При предсрочно погасяване дължиш пълната сума, отпусната по кредита, включително начислената до момента на предсрочно погасяване договорна лихва, законна лихва за забава и/ или разходи за събиране на вземането. За повече информация, може да се свържеш с нас на 0700 20 140 (без допълнително таксуване) или да ни пишеш на help@bialakarta.bg или до адрес: гр. София, п.к. 1408, район „Триадица“, ж.к. „Иван Вазов“, ул. „Балша“ №1, бл.9, ет.2, като изпратиш в свободен текст уведомление за предсрочно погасяване.

Какво ще се случи, ако не успявам да връщам кредита си навреме?
В случай че изпитваш затруднения с връщането на заема или с плащането на някоя от месечните вноски по заема, не се колебай да се свържеш с нас, за да намерим най-доброто решение, съобразено с новите обстоятелства. При забава в заплащане на погасителна вноска дължиш разходи, съобразно Тарифата на "Аксес Файнанс" АД. При неплащане на пълния размер на месечна погасителна вноска в рамките на два последователни месеца, кредиторът има право да обяви цялото задължение за предсрочно изискуемо, като от този момент ще започне начисляване и на законна лихва за забава.