Кандидатствай Вход

Бяла Карта - кредитна карта

Кандидатствай сега credit_card.btn-icon

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш

Бяла Карта е търговско наименование на финансов продукт предлаган от "Аксес Файнанс" АД.

Бяла Карта е персонализирана международна кредитна карта Mastercard с лимит до 5 000 лв.

Това, което отличава Бяла Карта в сравнение с останалите кредитни карти на българския пазар, са улесненият достъп до нея, облекчените изисквания към картодържателите и високият шанс за одобрение при кандидатстване.

credit_card.credit-card
credit_card.credit-card-2

Повече от 2 години ежедневието ни беше изпълнено с разговори, мисли и предложения за това:

Как да създадем кредитна карта, която да бъде уникална, достъпна и паралелно с това да осигурява преференциални условия на картодържателите?

Концепцията, която вложихме в Бяла Карта не свършва с идеята за стандартна международна кредитна карта.

Стремяхме се да създадем иновативен финасов продукт, който да бъде по-различен от останалите продукти на пазара и да има силна добавена стойност за картодържателите ни.

Затова фокусирахме усилията си да разработим масов финасов продукт, който да даде алтернативен избор и шанс на повече български потребители за достъп до този вид платежен инструмент.

Нарекохме продукта ни Бяла Карта заради символиката.

Белият цвят е символ на:

credit_card.symbol-icon
Простота, честност и прямота
credit_card.symbol-icon
Справедливост и законност
credit_card.symbol-icon
Невинност и целомъдрие
credit_card.symbol-icon
Равенство
credit_card.symbol-icon
Успешно ново начало
credit_card.symbol-icon
Пълната свобода на възможностите

Разликата

Думата, която най-ясно описва Бяла Карта е
ДОСТЪПНОСТ.
Достъпността й се изразява в опростения и улеснен за потребителя процес на кандидатстване, одобрение и получаване на финансовия инструмент.
Чрез Бяла Карта търсим и успяваме да намерим индивидуално работещо решение дори и за по-рисков профил потребители. Хора, които са управлявали лошо кредитното си минало или по стечение на обстоятелствата в момента на кандидатстване разполагат с недостатъчни доходи. Комбинация от събития и факти, която ограничава потребителите до подобен вид финансов инструмент и възможността на тези хора да получат кредитна карта от обслужващата ги банка.

Резултатът

От първата издадена през 2013 г. в България Бяла Карта, към днешна дата, от предимствата на продукта се възползват над

130 000
активни
картодържателя

Благодарим на всички вас, че ни се доверихте!

credit_card.credit-card-3

Вие сте причината да фокусираме бъдещите си планове в изграждането на трайни и дългосрочни отношения с вас. Убедени сме, че пътят за постигане на това е прозрочността, ясната комуникация и отличното клиентско обслужване.

Стремим се да разширим продуктовото си портфолио с цел да станем още по-гъвкави спрямо променящите се нужди на нашите клиенти.

Инвестираме в нови технологии, иновативни програми за лоялност и допълнителни услуги с цел картодържателите на Бяла Карта да имат измерима добавена стойност от ползването на кредитната си карта.

Често задавани въпроси

Ползи и предимства
Бяла Карта е международна кредитна карта, с която можеш да плащаш в Интернет или да теглиш пари от банкомати в цял свят. Възможният лимит, за който можеш да кандидатстваш е до 5 000 лв. За разлика от други кредитни карти, при Бяла Карта шансът за одобрение е в пъти по-висок и от нея вече се възползват над 130 000 потребители в България. Достатъчно е да отговаряш на основните изисквания – да имаш валиден документ за самоличност, да имаш навършени 18 години и да разполагаш с лични доходи, с които да обслужваш задълженията си. Няма изискване да си нает по Трудов договор. Бяла Карта няма годишна такса, нито такси за теглене от банкомати в България и Европейския съюз.
За Бяла Kарта кандидатстваш дистанционно и безопасно - ПО ТЕЛЕФОНА или ОНЛАЙН. Не губиш време по гишета и опашки. Бяла Карта е БЕЗ ТАКСИ за издаване, преиздаване и обслужване на картата. Няма такси за теглене на банкомат в България и ЕС. Имаш включено известяване за всяка своя трансакция в мобилното приложение Бяла Карта. Разполагаш с личен клиентски профил и мобилно приложение, в които можеш да следиш всичко, свързано с твоята Бяла Карта, както и да плащаш своите задължения. 24 / 7 / 365 обслужване на клиенти. Гордеем се, че ежегодно, сме награждавани за безупречното ни клиентско обслужване!

В случай че не използваш своята Бяла Карта, няма да плащаш абсолютно никакви лихви. Ако усвоиш частично или напълно одобрения кредитен лимит на твоята Бяла Карта, ние ще започнем да начисляваме по 0.14%* на ден единствено върху използваната и усвоена сума от главницата.

ПРИМЕР:

Ако имаш Бяла Карта с кредитен лимит от 1000 лева и на 3-то число на месеца си използвал 100 лева от лимита си, то на 1-во число на следващия месец ще трябва да заплатиш използваните 100 лева главница плюс 27 дни по 0.14% от 100 лева. Стойността на натрупаните към 1-во число на следващия месец лихви по Бяла Карта ще са 3.78 лв. Цялата сума, която ще трябва да платиш за погасяване на използвания кредитен лимит ще е 103.78 лева.

Годишният лихвен процент по кредитна карта Бяла Карта е фиксиран и е равен на 50.40%. Лихвата е само 4.2% на месец или 0.14% на ден, начислена единствено върху използваната и усвоена сума. p>

Справка за използваната сума по твоята Бяла Карта можеш да намериш по всяко време като влезеш в своя клиентски профил на сайта bialakarta.bg. Можеш да избираш периоди и да генерираш подробни справки за всички свои транзакции. Можеш да проверяваш използваните от теб суми и платените лихви по Бяла Карта.

Пълна информация и съдействие във връзка с твоята Бяла Карта и условията по нея можеш да откриеш на нашия сайт: bialakarta.bg, както и ако ни пишеш на email: help@bialakarta.bg или ни се обадиш на телефон 0700 20 140 (без допълнителнително таксуване).

Кандидатстване
За Бяла Карта кандидатстваш бързо и лесно oнлайн на сайта ни www.bialakarta.bg Достатъчно е да имаш навършени 18 години и валиден документ за самоличност, който да бъде в теб в момента на заявяването, да имаш доходи и да можеш да ги докажеш. След като получим твоята заявка за кандидатстване за Бяла Карта, ще направим оценка на кредитоспособността ти. В случай че бъдеш одобрен, ако си избрал да получиш Бяла Карта с куриер, очаквай обаждане от наш служител, който ще изиска по-детайлна информация от теб. В противен случай, ще получиш email за верификация на посочения от теб електронен адрес с информация за последващи стъпки с цел завършването на заявката за кредит.След като разполагаме с необходимата ни информация, ние ще направим своите анализи и оценки на твоята кредитоспособност със специализиран софтуер.

Цялата процедура по одобрение за Бяла Карта на клиента и по издаване на картата е съобразена с правилата на „Аксес Файнанс“ АД за отпускане на финансовия продукт Бяла Карта. Процесът по оценка на кредитоспособността е максимално автоматизиран и напълно обективен. Оценката на кредитоспосбността за одобрение за Бяла Карта се извършва от специализиран софтуер, който калкулира автоматично данните и рисковия профил на клиента. При отказ, решението на кредитния ни отдел ще получиш чрез кратко текстово съобщение /SMS/ на предоставения от теб мобилен телефонен номер при кандидатстването.

При одобрение за Бяла Карта - очаквай обаждане от нас (в случай че си избрал да получиш Бяла Карта с куриер). Ако си заявил Бяла Карта изцяло дигитално, ще получиш SMS със следващата стъпка от процеса по потвърждение на самоличността ти и подписване на електронен договор.

Процедурата по получаване на одобрената от Кредитен отдел карта Бяла Карта е също максимално бърза и улеснена. Няма нужда да посещаваш банков клон. Доставката с куриер обикновено отнема до 5 работни дни и е безплатна за теб.  Картата се предава лично единствено на картодържателя. При получаването на Картата, картодържателят трябва да представи своя документ за самоличност, за да удостовери самоличността си пред куриера, както и да предостави копие от документа си за самоличност. 

Кредитна карта Бяла Карта се доставя само на територията на Република България. Заедно с готовата пластика, ще изпратим и Документите, съпътстващи издаването й. Всички документи ще получиш в 2 екземпляра – един за теб и един за нас. Прочети ги внимателно и ги разпиши на указаните места. Куриерът ще изчака да получи нашия екземпляр обратно.

Ако ти е необходимо повече време, за да прегледаш документите, можеш да ги задържиш. В този случай, документите трябва да бъдат върнати от теб за твоя сметка, на посочен адрес гр. София, ул. Балша 1, ет. 2, в рамките на 7 (седем) дни, считано от датата на получаване на документите от куриера.

Когато получим своите копия от документите и в случай че те са коректно разписани от теб, ще активираме твоята Бяла Карта и ще те уведомим с SMS за активирането. След потвърждението с текстово съобщение, можеш свободно да ползваш своята Бяла Карта и да се наслаждаваш на покупките си.

Ако си заявил да получиш Бяла Карта изцяло дигитално, ще ти изпратим номера на твоя договор в SMS (ще получиш разписаните документи и на имейл). Въведи получения номер на договор и своето ЕГН в мобилното приложение Бяла Карта. Можеш да добавиш новата си Бяла Карта в Apple Pay или Google Wallet и да започнеш да я ползваш веднага.

Договорът за Бяла Карта се сключва за неопределен срок. Картодържателят може по всяко време без предизвестие да прекрати Договора за Бяла Карта. В този случай, задължението по договора следва да бъде изцяло погасено.

 

Дори и да имаш лоша кредитна история, има шанс да те одобрим, след като извършим оценка на кредитоспособността ти. Всеки е имал своите трудни моменти, ние разбираме това. Затова одобряваме и лица с влошена кредитна история, естествено - при определени условия. Изискването за Трудов договор по принцип не е задължително при кандидатстване за Бяла Карта. При лоша кредитна история обаче, трудовият договор е допълнителна гаранция, че лошото ти кредитно минало е просто лош период, за който искаш да забравиш. Достатъчно е да обслужваш картата си коректно и след време ще можеш отново да изградиш добра, дори отлична кредитна история.
Плащания и трансакции
Най-лесният и удобен начин да платиш задълженията си по Бяла Карта е онлайн през нашия сайт. Ако избереш да плащаш задълженията си през клиентския си профил, ще си спестиш въвеждането на голяма част от нужната за плащането информация. Можеш да платиш през сайта ни и без да си регистрирал клиентски профил. Ако предпочиташ, можеш да извършиш плащане във всеки от клоновете на Пощенска Банка, както и във всяка една банка по банков път. За целта трябва да попълниш вносна бележка. Друг вариант е да посетиш офис на FastPay, Creditour или EasyPay.
След активирането на твоята Бяла Карта трябва да активираш и персоналния си акаунт в сайта на Бяла Карта. Можеш да влезеш от полето ВХОД на сайта bialakarta.bg В платформата можеш да следиш всички направени трансакции с картата от момента на нейното активиране. Можеш да селектираш периоди, за които да получиш справка. Съветваме те освен клиентски профил, да инсталираш и мобилното приложение Бяла Карта. В него, освен че можеш да следиш всички направени трансакции, ще получаваш и известия за всяко извършено плащане или теглене с картата. Целта е да минимизираме опитите за злоупотреби при кражба на карти. Разбира се, информация за извършените трансакции с твоята Бяла Карта може да получиш и с едно обаждане на националния ни телефон - 0700 20 140. Няма оскъпяване на телефонната услуга! Справка за трансакции можеш да поискаш и на e-mail: help@bialakarta.bg. Винаги сме отворени да посрещнем въпросите ти и в нашия live-чат.

Минимална дължима сума е най-малката възможна сума, която трябва да платиш по твоята Бяла Карта до датата на падеж. Тя се определя от размера на усвоената от теб сума по твоята кредитна карта към последно число на предходния месец, съгласно Договора ти*.
В случай че си използвал по-ниска сума от твоята минимална дължима сума, трябва да направиш пълно погасяване на използваната сума плюс натрупаната лихва за използвания период.
ПРИМЕР 1:
Ако притежаваш кредитна карта Бяла Карта с одобрен кредитен лимит в размер на 700 лв. и на 10-ти този месец си използвал 50 лв., то към 1-во число на следващия месец ще имаш задължение в размер на 51.40 лв, което включва в себе си 50 лв. използвана главница и 1.40 лв. лихва, натрупана за изминалите 20 дни върху усвоената сума (0.14% на ден).
ПРИМЕР 2:
Ако обаче имаш Бяла Карта със същия лимит от 700 лева и си го усвоил изцяло през месеца, то на 1-во число на следващия месец ще имаш минимална дължима сума в размер на 105 лв. – 15% от 700 лева, независимо от натрупаната за периода лихва. Общото ти задължение ще бъде в размер на 729.40 лв.
Можеш да избираш дали да плащаш задълженията си по Бяла Карта като плащаш минимални дължими суми, на по-големи суми или с пълно зануляване на използваната сума от одобрения лимит, заедно с начислената лихва за ползването й.
*Важи за клиенти, сключили договор след 21.09.2022г. За клиенти, сключили договор преди 21.09.2022г. размерът на МДС се определя като процент от одобрения кредитен лимит.