Кандидатствай Вход

Бяла Карта - кредитна карта

Кандидатствай сега credit_card.btn-icon

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш

Бяла Карта е търговско наименование на финансов продукт предлаган от "Аксес Файнанс" АД.

Бяла Карта е персонализирана международна кредитна карта Mastercard с лимит до 3000 лв.

Това, което отличава Бяла Карта в сравнение с останалите кредитни карти на българския пазар, са улесненият достъп до нея, облекчените изисквания към картодържателите и високият шанс за одобрение при кандидатстване.

credit_card.credit-card
credit_card.credit-card-2

Повече от 2 години ежедневието ни беше изпълнено с разговори, мисли и предложения за това:

Как да създадем кредитна карта, която да бъде уникална, достъпна и паралелно с това да осигурява преференциални условия на картодържателите?

Концепцията, която вложихме в Бяла Карта не свършва с идеята за стандартна международна кредитна карта.

Стремяхме се да създадем иновативен финасов продукт, който да бъде по-различен от останалите продукти на пазара и да има силна добавена стойност за картодържателите ни.

Затова фокусирахме усилията си да разработим масов финасов продукт, който да даде алтернативен избор и шанс на повече български потребители за достъп до този вид платежен инструмент.

Нарекохме продукта ни Бяла Карта заради символиката.

Белият цвят е символ на:

credit_card.symbol-icon
Простота, честност и прямота
credit_card.symbol-icon
Справедливост и законност
credit_card.symbol-icon
Невинност и целомъдрие
credit_card.symbol-icon
Равенство
credit_card.symbol-icon
Успешно ново начало
credit_card.symbol-icon
Пълната свобода на възможностите

Разликата

Думата, която най-ясно описва Бяла Карта е
ДОСТЪПНОСТ.
Достъпността й се изразява в опростения и улеснен за потребителя процес на кандидатстване, одобрение и получаване на финансовия инструмент.
Чрез Бяла Карта търсим и успяваме да намерим индивидуално работещо решение дори и за по-рисков профил потребители. Хора, които са управлявали лошо кредитното си минало или по стечение на обстоятелствата в момента на кандидатстване разполагат с недостатъчни доходи. Комбинация от събития и факти, която ограничава потребителите до подобен вид финансов инструмент и възможността на тези хора да получат кредитна карта от обслужващата ги банка.

Резултатът

От първата издадена през 2013 г. в България Бяла Карта, към днешна дата, от предимствата на продукта се възползват над

130 000
активни
картодържателя

Благодарим на всички вас, че ни се доверихте!

credit_card.credit-card-3

Вие сте причината да фокусираме бъдещите си планове в изграждането на трайни и дългосрочни отношения с вас. Убедени сме, че пътят за постигане на това е прозрочността, ясната комуникация и отличното клиентско обслужване.

Стремим се да разширим продуктовото си портфолио с цел да станем още по-гъвкави спрямо променящите се нужди на нашите клиенти.

Инвестираме в нови технологии, иновативни програми за лоялност и допълнителни услуги с цел картодържателите на Бяла Карта да имат измерима добавена стойност от ползването на кредитната си карта.

Често задавани въпроси

Ползи и предимства
Бяла Карта е международна кредитна карта, с която можеш да плащаш в Интернет или да теглиш пари от банкомати в цял свят. Възможният лимит, за който можеш да кандидатстваш е до 3 000 лв. За разлика от други кредитни карти, при Бяла Карта шансът за одобрение е в пъти по-висок и от нея вече се възползват над 130 000 потребители в България. Достатъчно е да отговаряш на основните изисквания – да имаш валиден документ за самоличност, да имаш навършени 18 години и да разполагаш с лични доходи, с които да обслужваш задълженията си. Няма изискване да си нает по Трудов договор. Бяла Карта няма годишна такса, нито такси за теглене от банкомати в България и Европейския съюз.
За Бяла Kарта кандидатстваш дистанционно и безопасно - ПО ТЕЛЕФОНА или ОНЛАЙН. Не губиш време по гишета и опашки. Бяла Карта е БЕЗ ТАКСИ за издаване, преиздаване и обслужване на картата. Няма такси за теглене на банкомат в България и ЕС. Бяла Карта идва при теб с безплатна доставка с куриер. Имаш включено известяване за всяка своя трансакция в мобилното приложение Бяла Карта. Разполагаш с личен клиентски профил, в който можеш да следиш всичко, свързано с твоята Бяла Карта, както и да плащаш своите задължения. 24 / 7 / 365 обслужване на клиенти. Гордеем се, че ежегодно, сме награждавани за безупречното ни клиентско обслужване!
В случай, че не използваш своята Бяла Карта, няма да плащаш абсолютно никакви лихви. Ако усвоиш частично или напълно одобрения кредитен лимит на твоята Бяла Карта, ние ще започнем да начисляваме по 0.12% на ден единствено върху използваната и усвоена сума от главницата. ПРИМЕР: Ако имаш Бяла Карта с кредитен лимит от 1000 лева и на 3-то число на месеца си използвал 100 лева от лимита си, то на 1-во число на следващия месец ще трябва да заплатиш използваните 100 лева главница плюс 27 дни по 0.12% от 100 лева. Стойността на натрупаните към 1-во число на следващия месец лихви по Бяла Карта ще са 3.24 лв. Цялата сума, която ще трябва да платиш за погасяване на използвания кредитен лимит ще е 103.24 лева. Годишният лихвен процент по кредитна карта Бяла Карта е фиксиран и е равен на 43,2%. Лихвата е само 3.6 % на месец или 0.12 % на ден, начислена единствено върху използваната и усвоена сума.
Кандидатстване
За Бяла Карта кандидатстваш бързо и лесно oнлайн на сайта ни www.bialakarta.bg Достатъчно е да имаш навършени 18 години и валиден документ за самоличност, който да бъде в теб в момента на заявяването, да имаш доходи и да можеш да ги докажеш. След като получим твоята заявка за кандидатстване за Бяла Карта, ще направим оценка на кредитоспособността ти. В случай че бъдеш одобрен, всички необходими документи и пластиката си ще получиш по куриер, на посочен от теб адрес.
При одобрение за Бяла Карта - очаквай обаждане от нас. До 5 работни дни след одобрението куриер ще се свърже с теб, за да ти достави безплатно твоята Бяла Карта, на посочения от теб адрес. Картата се предава лично единствено на картодържателя, който трябва да представи своя документ за самоличност, както и негово копие пред куриера. От него пък ще получиш 2 екземпляра на Договора ти за Бяла Карта, както и Общите условия по него. Прочети ги внимателно и ги разпиши на указаните места. Куриерът ще изчака да получи нашия екземпляр обратно. Когато получим своите копия от документите и в случай, че те са коректно разписани от теб, ще активираме твоята Бяла Карта и ще те уведомим с SMS за активирането.
Дори и да имаш лоша кредитна история, има шанс да те одобрим, след като извършим оценка на кредитоспособността ти. Всеки е имал своите трудни моменти, ние разбираме това. Затова одобряваме и лица с влошена кредитна история, естествено - при определени условия. Изискването за Трудов договор по принцип не е задължително при кандидатстване за Бяла Карта. При лоша кредитна история обаче, трудовият договор е допълнителна гаранция, че лошото ти кредитно минало е просто лош период, за който искаш да забравиш. Достатъчно е да обслужваш картата си коректно и след време ще можеш отново да изградиш добра, дори отлична кредитна история.
Плащания и трансакции
Най-лесният и удобен начин да платиш задълженията си по Бяла Карта е онлайн през нашия сайт. Ако избереш да плащаш задълженията си през клиентския си профил, ще си спестиш въвеждането на голяма част от нужната за плащането информация. Можеш да платиш през сайта ни и без да си регистрирал клиентски профил. Ако предпочиташ, можеш да извършиш плащане във всеки от клоновете на Пощенска Банка, както и във всяка една банка по банков път. За целта трябва да попълниш вносна бележка. Друг вариант е да посетиш офис на FastPay, Creditour или EasyPay.
След активирането на твоята Бяла Карта трябва да активираш и персоналния си акаунт в сайта на Бяла Карта. Можеш да влезеш от полето ВХОД на сайта bialakarta.bg В платформата можеш да следиш всички направени трансакции с картата от момента на нейното активиране. Можеш да селектираш периоди, за които да получиш справка. Съветваме те освен клиентски профил, да инсталираш и мобилното приложение Бяла Карта. В него, освен че можеш да следиш всички направени трансакции, ще получаваш и известия за всяко извършено плащане или теглене с картата. Целта е да минимизираме опитите за злоупотреби при кражба на карти. Разбира се, информация за извършените трансакции с твоята Бяла Карта може да получиш и с едно обаждане на националния ни телефон - 0700 20 140. Няма оскъпяване на телефонната услуга! Справка за трансакции можеш да поискаш и на e-mail: help@bialakarta.bg. Винаги сме отворени да посрещнем въпросите ти и в нашия live-чат.
Минимална дължима сума е най-малката възможна сума, която трябва да платиш по твоята Бяла Карта до датата на падеж. Тя се определя от размера на усвоената от теб сума по твоята кредитна карта към последно число на предходния месец, съгласно Договора ти*. (*Важи за клиенти, сключили договор след 21.09.2022г.. За клиенти, сключили договор преди 21.09.2022г. размерът на МДС се определя като процент от одобрения кредитен лимит). Всеки месец имаш право да избереш дали да платиш цялото си натрупано задължение, или само минималната дължима сума. Ако предпочетеш втория вариант, то имай предвид, че съгласно Договора,имаме изискване да предоставиш обезпечение по кредита - банкова гаранция или поръчител до 5 дни от активиране на картата. Датата на падеж е 5-то число на месеца. Ако не можеш да погасиш цялото натрупано задължение по твоята кредитна карта до тази дата, то трябва да платиш поне минималната дължима сума. В този случай, ще ти се начисли неустойка за неизпълнение на договорно задължение за непредоставяне на обезпечение в размер на 10% от усвоената и непогасената главница . Крайният срок да платиш задължението си - изцяло или частично с поне Минималната дължима сума, е 5-то число на месеца. ПРИМЕР: Ако притежаваш кредитна карта Бяла Карта с текущ кредитен лимит в размер на 700 лв. и на 10-ти този месец си използвал 50 лв., то към 1-во число на следващия месец ще имаш задължение в размер на 51.20 лв, което включва в себе си 50 лв. използвана главница и 1.20 лв. лихва, натрупана за изминалите 20 дни върху усвоената сума (0.12% на ден). Това е общото ти задължение, което трябва да платиш до 5-то число на месеца, а Минималната дължима сума е процент от него, описан в Договора ти.