Кандидатствай Вход

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш

Блог Въведение

Какво представляват кредитните карти?

Кредитната карта е финансов инструмент, който ти позволява да използваш кредитна линия, отпусната от финансовата институция, чрез издаден платежен инструмент. Кредитните карти дават възможност на картодържателите им да извършват плащания на стоки и услуги, да погасяват дългове, както и да разполагат с пари до заплата. На пазара има различни видове кредитни карти в зависимост от вида и приложението им.

Те могат да бъдат безконтактни кредитни карти или кредитни карти с магнитна лента. Вторите се срещат все по-рядко, тъй като безконтактните кредитни карти предоставят по-голяма сигурност и удобство за картодържателите. 

След оценка на кредитоспособността ти и одобрение, финансовата институция отпуска кредитен лимит, който можеш да използваш по своя преценка. Размерът на кредитния лимит зависи от много фактори като например - доходи, кредитна история и т.н.

Приложение на кредитните карти

Кредитните карти имат множество приложения и според вида си могат да отговорят на разнообразни потребителски нужди. Много важно е да определиш за какво точно ти е необходима кредитната карта. Това е от значение, тъй като голяма част от кредитните карти имат такси, а ако не използваш своята кредитна карта по нейното предназначение, рискуваш да си създадеш излишен разход. В случай че търсиш кредитна карта, от която да осъществяваш теглене на пари в брой и предпочиташ този тип разплащания, потърси такава без такси при теглене от банкомати.

При пътуване в чужбина е важно да имаш под ръка международна кредитна карта. Това ще ти гарантира, че спокойно ще можеш да я използваш за плащане на стоки и услуги.

Можеш ли да кандидатстваш за кредитни карти с лошо ЦКР?

Вероятно се чудиш: „Има ли кредитни карти за хора с лошо ЦКР?“ Отговорът е да, има финансови институции, които могат да ти дадат кредитна карта дори и с влошено кредитно минало, но в този случай, одобрението може да бъде по-трудно или да ти бъдат изискани допълнителни документи и гаранции от финансовата институции.

В случай, че разчиташ само на обезщетение за майчинство, работиш на свободна практика или друго, потърси варианти да кандидатстваш за кредитна карта без трудов договор. Да, има дори подходящи кредитни карти за пенсионери. Просто потърси подходящият за теб вариант. За кредитна карта Бяла Карта например, можеш да кандидатстваш дори и да не си на постоянен трудов договор.

При необходимост от допълнителни пари до заплата потърси кредитна карта, която да бъде твой „фонд за спешни случаи“ и да можеш да я използваш като бърз кредит. Подходящата в този случай би била кредитна карта без годишна такса за обслужване. Това няма да натоварва бюджета ти допълнително, а в същото време разполагаш с одобрен кредит в джоба – винаги, когато имаш нужда.

Как да кандидатствам за кредитна карта?

Преди да кандидатстваш за кредитна карта, трябва добре да се запознаеш с условията и тарифата. Това ще ти даде възможност да избереш най-подходящата за теб кредитна карта.

Все повече банкови и небанкови институции дават възможността за кандидатстване за кредитна карта онлайн. Процесът на кандидатстване на всяка финансова институция е различен. Кандидатстването за Бяла Карта например е бързо и лесно онлайн през сайта ни. Ще минеш през процес на одобрение само веднъж, а после можеш да ползваш Бяла Карта при всяка нужда.

Как се връщат парите по Бяла Карта?

Веднъж отпуснат кредитният лимит, трябва да бъде плащан само когато го използваш. Бяла Карта не ти струва нищо, когато не я използваш, тъй като няма годишна такса за обслужване на картата.

Това означава, че в месеците, в които я използваш, и при положение, че си платиш цялото задължение в договорения падежен срок, трябва да платиш само използваната сума плюс начислената върху нея  договорна лихва.

Можеш да платиш задълженията си по Бяла Карта онлайн през нашия сайт, в банков клон, както и в EasyPay, FastPay, CrediTour.

Защо Бяла Карта?

Кредитна карта Бяла Карта е револвираща кредитна карта Mastercard. Можеш да кандидатстваш за тази кредитна карта, дори ако си с лошо ЦКР. Да, и имаш шанс за одобрение,с влошена кредитна история, защото знаем, че всеки може да изпадне в непредвидена ситуация и затруднение да обслужва кредитите си.

Кредитният лимит на Бяла Карта е от 100 до 5000 лева. Дори в началото да си одобрен за по-нисък кредитен лимит, ако си лоялен кредитополучател, ще имаш възможност да го увеличиш във времето.

Избери Бяла Карта, защото:

  • Когато не си я ползвал, не дължиш лихви или такси. Бяла Карта няма годишна или месечна такса за обслужване на картата.
  • Бяла Карта е без такса за теглене от банкомат в България и Европейския съюз.
  • За да кандидатстваш за Бяла Карта не е задължително да работиш на трудов договор. Можеш да работиш на граждански договор или да си самоосигуряващо се лице, може дори да вземаш приходи от наем.
  • Дори влошеното кредитно минало не е проблем. Бяла Карта ти дава доверие, сигурност и възможност да коригираш кредитното си минало.

Бяла Карта ТВ

Научи повече от видеата ни в YouTube Икона Ютюб