Кандидатствай Вход
Как да си създадем пасивен доход?

Как да си създадем пасивен доход?

Що е то пасивен доход?

Пасивният доход е влагането на първоначална инвестиция в нещо, от което в бъдеще ще получаваш периодично дивиденти (доход). На практика, не е нужно да правиш, каквото и да е, за да получаваш въпросните парични дивиденти за в бъдеще.

Разбира се, за да си осигуриш пасивен доход, ти е необходима една по-голяма първоначална инвестиция.

В днешно време, именно пасивният доход се превърна в доста популярен начин за генериране на приходи. Благодарение на неограничените комуникации и достъпа до разнородна информация, който имаме, възможностите за правене на печалба, практически за неизчерпаеми.

Съвсем не е задължително да се ограничаваш единствено до месечната си заплата, когато става въпрос какви приходи ще имаш. Напротив, можеш да се захванеш с редица извънработни занимания, които да ти носят допълнителни финанси. Дори банковият депозит е начин да генерираш пасивен доход, тъй като на практика от теб не се изискват никакви усилия, за да ти се трупа лихвата през следващите 5 години например. Даването на собственост под наем, също е пасивен доход. Стига да имаш тази възможност, получаването ежемесечно на наем, ще ти осигури една финансова стабилност в дългосрочен период. Всъщност, това са само най-известните методи за генериране на допълнителна печалба, има много други, които просто не са ти толкова популярни.

Едно от неоспоримите предимства на пасивния доход, е това, че не е необходимо да работиш, за да си набавяш периодично пари. В най-лошия случай, ще са ти нужни минимални време и усилия, за да се сдобиваш с допълнителни парични средства. Освен това, пасивният доход е стабилен, стига, разбира се, да си проучил внимателно начинанието, с което се захващаш.

Дори в страна като България, пасивният доход е достъпен способ за правене на пари, при това начините са наистина безброй.

Виж кои са най-ефикасните, модерни и лесни методи в нашия списък:

  • Създай си блог

Една страхотна свежа идея, при това, подходяща за всякакъв тип хора. Без значение, дали се увличаш по модните тенденции, известните личности, филмовото изкуство, ръчното изработване на бижута или просто умееш да даваш добри съвети в дадена сфера, то създаването на блог е потенциално печеливша идея. В днешно време, не са малко хората, които са превърнали хобито си в начин за изкарване на допълнителен капитал. Видео каналът Youtube изобилства от аматьори, които качват всевъзможни видеа на всякаква тематика – от това какви козметични продукти да използваме, как да си правим прически, как да отслабнем, как да оптимизираме сайтове в Google, до заснемане на всекидневния живот на един тийнейджър например или ревюта на технологични джаджи. Изключителна популярност набират и блоговете/влоговете за пътуване – или с други думи, можеш да обикаляш различни места и да споделяш впечатленията си от тях, печелейки почитатели с увлекателните си истории.

Можеш да качваш видео материали, да продаваш, изработени от теб, неща или просто да бъдеш инструктор по аеробика – интернет пространството ти дава широк набор от възможности. Разбира се, просто трябва да разбереш в какво си добър и как можеш да предлагаш полезна стойност на потребителите. За стартиране на блог, ще ти е нужно да инвестираш в web hosting, да избереш правилната ниша, да вложиш пари и време за изработка на сайт, да си създадеш график и съдържание за публикуване, да се запознаеш със спецификите на социалната мрежа, за да споделяш публикациите си. Колкото повече почитатели събереш, толкова по-голяма е възможността да изкарваш пари от това, което ти доставя удоволствие. Веднъж сдобиеш ли се с фенове и популярност, начините за генериране на пасивен доход съвсем не са малко.

  • Участвай в анкети

Нужно е просто да се регистрираш в специализираните сайтове за проучвания и анкети, да отговориш да дадени въпроси и готово – вече си „изработил“ допълнителния си капитал. Фокус групите също са добра алтернатива за пасивен доход – т.е. участие в група от хора, които тестват нов продукт на компания, преди да бъде пуснат на пазара. Сформирането на фокус групи, е наложително от стремежа за гарантиран успех на съответната нова стока, а той няма как да бъде планиран, освен ако не се тества върху представителна извадка от таргет аудиторията.

  • Продавай правата върху фотографиите си

Кой не обича да прави красиви и оригинални фотографии? Ако и ти си сред милионите хора, закупили скъпи фотоапарати, просто, за да се наслаждават на фотографията, то спокойно можеш да превърнеш това хоби в пасивен доход. Отново ще ти е нужно да намериш канал, чрез който да предлагаш снимките си - т.е. уебсайт. След първоначалната инвестиция за създаване на сайт и популяризирането му в социалните мрежи, гарантирано ще привлечеш много почитатели от различни сфери, които ще изявят желание да притежават правата върху фотографиите ти.

  • Добиване на криптовалута

Криптовалутата спада към видовете цифрова валута, която от своя страна е средство за размяна. Така нареченото „копаене“ на криптовалути доби огромна популярност през последните години. Необходимо е само да се запознаеш със същността на процеса на добиване на криптовалута, да се сдобиеш с мощен хардуер и да следиш изменящите се тенденции в цените на биткойни.

Не забравяй, че напълно пасивен доход, на практика няма, но за сметка на това, има приходи, които изискват значително по-малко полагане на усилия, в сравнение с други. Ако вложиш малко креативност, търпение и амбиция, ще пожънеш невероятни резултати.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш