Кандидатствай Вход
Що е то - електронен портфейл?

Що е то - електронен портфейл?

  • Бяла Карта
  • 04.07.2017
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 4497

Чувал ли си за електронен портфейл? Навярно – да. Ние обаче искаме да ти поясним най-важните и интересни детайли, относно тази модерна технология, която навлиза все повече в нашето ежедневие.

На практика, електронният портфейл изпълнява функцията на физическия такъв – т.е. ако имате пари в него, то може да правите разплащания, с помощта му. С тази разлика, че електронният портфейл е софтуерно приложение, обикновено пригодено за смартфони и  трябва да заредите пари в него.

С електронния портфейл може да поръчвате стоки онлайн, както през смартфона си, така и през компютъра, а може да се правят покупки и във физически магазини. Индивидуалната ви банкова сметка може да бъде свързана към въпросния портфейл. Шофьорската ви книжка, дадени карти за лоялност и други документи, също могат да присъстват като информация в електронния портфейл (точно както при физическия такъв). Практически, тези функции на портфейла го правят все по-често използван не главно за трансакции, а за удостоверяване на правомощията на клиента. Например, в един магазин за алкохол, може да се удостовери реалната възраст на клиент, пазарувайки с електронен портфейл, като в случая, няма никакви шансове да се допуснат грешки.

Електронните портфейли са известни и като мобилни портфейли.

Всъщност иновацията е фокусирана върху два важни детайла – информация и софтуер. Софтуерът осигурява сигурност и криптиране на въпросната лична информация и на самата направена трансакция.

Електронните портфейли са популярни за използване както от крайните потребители, така и от компаниите, заради улеснените операции, сигурност на разплащанията и ефикасност.

Информацията, съдържаща се в електронния ти портфейл представлява данни за желания адрес на доставка на закупената стока, адреса на регистрация на платежното средство, методите за плащане ( в това число данните за кредитни и дебитни карти), както и друга информация, която би пожелал да предоставиш.

Истината е, че с мобилен портфейл можеш да плащаш битови сметки, да пазаруваш онлайн, да прехвърляш пари, да зареждаш сметки.

Предимството на подобна иновация е, че не се нуждаеш да помниш PIN кодове.

Според повечето експерти, именно мобилните портфейли ще се явят следващата голяма вълна на промяната, която ще промени изцяло света на разплащанията. Разбира се, едва ли ще изместят кредитните карти, които държат челни позиции, но това е напълно очаквано, главно поради несравнимите плюсове на една кредитна карта. Именно благодарение на платежно средство като кредитната карта, всеки потребител има възможност да разполага с парични средства, в критичен момент, когато има нужда от тях, без значение дали в банковата си сметка има наредена заплата или не. Затова и освен електронния портфейл, ние ти препоръчваме да се възползваш и от плюсовете на Бяла Карта, за да управляваш всички финанси и да преодоляваш всяка възникнала ситуация в забързаното си ежедневие. Точно в това забързано ежедневие намират идеално място и виртуалните пари, които вече са тенденция в глобален мащаб. На практика, можеш да разполагаш с виртуални пари, с които да пазаруваш навсякъде, веднъж щом електронният ти портфейл е инсталиран на смартфона ти. Разбира се, трябва да си попълнил цялата необходима и полезна информация, която искаш да присъства в него.

Изключително лесно можеш да пазаруваш онлайн, благодарение на специалния софтуер, който автоматично е пригоден да попълва данните ти в сайта за пазаруване. Разбира се, връзката е криптирана и сигурността е максимална, с помощта на специфичен софтуерен код, за да се предотвратят кражби на лична информация.

Електронни портфейли се издават от различни институции, най-вече банки и мобилни оператори. А пазарът се разраства все повече, като това важи и за България. Дори в нашата страна, потребителите имаш голям избор, когато става въпрос за мобилни разплащания, електронни портмонета, кредитни карти и всякакви други начини, чрез които да се управляват парични разплащания.

Всъщност, чрез електронния портфейл не само, че може да се пазарува във физически магазини, но може и да се теглят пари от банкомат.

Каквото и да говорим, електронното портмоне не представлява типичен банков продукт, като не е нужно и предварително одобрение, за да имате подобен способ за разплащане във вас. Необходимо е само да го заявите в дадената институция, която сте избрали и да се запознаете подробно с изискванията за ползване. След това, просто го зареждате със собствени парични средства и вече можете да се възползвате от предимствата му. Имайте предвид, че когато зареждате портфейла, чрез пари в брой или чрез карта, то те са налични за ползване веднага. Логично, ако използвате банков превод, за да захраните електронното си портмоне, то най-вероятно ще трябва да почакате до 3 дни, за да се осъществи трансакцията.

Електронният портфейл определено се явява един от най-модерните начини за правене на разплащания и пазаруване. С напредването на технологиите, въпросната иновация се очаква да превзема все по-голяма част от ежедневието на средностатистическия потребител.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш