Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Защо сигурността на твоята кредитна карта е от първостепенно значение?

Всеки картодържател трябва да бъде предпазлив с кредитната си карта, за да избегне злоупотреби с нея. Ако кредитната ти карта попадне в чужди ръце, тя би представлявала потенциалани безплатни пари за някого. Именно затова сигурността е от първостепенно значение. Когато пазиш кредитната си карта в безопасност, се предпазваш от злоупотреби с нея. „Златните“ правила, с който ще повишиш сигурността на картата си, са:

Запомни и пази в тайна PIN кода си. Не го записвай на листче или в телефона си и не го носи със себе си. Също така не казвай на никого своя PIN код.

Ако установиш, че картата ти липсва, веднага се свържи с издателя й, за да я блокира. Клиентите на Бяла Карта имат възможност и сами да блокират кредитната си карта в своя индивидуален потребителски профил. Блокирането на изгубена или открадната карта те предпазва от възможността някой да я ползва за твоя сметка.

При възможност, активирай 3D защита за своята карта, или друга форма за двуфакторно потвърждение на плащанията. Когато извършваш плащане онлайн и въведеш данните за своята карта, е възможно да ти бъде поискан код за верификация, или друг метод за потвърждаване на плащането. Това е допълнително ниво на сигурност, което те предпазва да станеш жертва на онлайн измама. Клиентите на Бяла Карта могат да разчитат на потвърждаване през мобилното приложение Бяла Карта или на 3D защита. В първия случай е необходимо клиентът да влезе в мобилното си приложение и да потвърди трансакцията. Във втория, получава еднократен код и след като го въведе в системата на търговеца може да завърши плащането.

Сигурността на кредитната ти карта е обширна тема и повече за нея може да научиш тук.

 


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна