Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Може ли да се увеличава първоначалният лимит?

Често клиентите ни ни питат възможно ли е увеличаване на кредитен лимит. Простичкият отговор е - Да, разбира се.

Стига да обслужваш коректно своята Бяла Карта, кредитният ти лимит може да бъде увеличаван периодично. Постарали сме се всичко да се случва бързо и лесно - по телефона или онлайн.

След като изминат 2 месеца, в които притежаваш и обслужваш редовно Бяла Карта, ние можем да извършим нова оценка на кредитоспособността ти с цел проверка на възможността отпуснатия кредитен лимит да бъде увеличен. В случай че не си съгласен с увеличението на кредитния ти лимит или искаш увеличение, но по-малко от автоматично одобреното, може да ни се обадиш на 0700 20 140 или да ни пишеш на help@bialakarta.bg.

Защо изобщо се стига до нуждата от увеличаване на кредитен лимит? Защо още първоначално не отпускаме максималния лимит от 5000 лева?

Ние в Бяла Карта се отнасяме отговорно към дейността, която упражняваме. За разлика от много финансови институции, нашата цел не е просто да дадем максималния лимит. Стараем се да сме проучили дали клиентът няма да изпадне в неприятна ситуация на невъзможност да обслужва това задължение. За нас е ясно, че в момент на нужда от пари, всеки иска да си заложи малко повече свободни средства "за всеки случай".

В Бяла Карта имаме ясно изградена скоринг система, която определя кой от кандидатите за Бяла Карта да бъде одобрен и за каква сума. Нерядко очакванията на заявителите далеч надхвърлят собствените им възможности в последствие да обслужват отпуснатия кредит. Идеята не е да ти дадем повече пари, отколкото възможностите ти позволяват да връщаш, за да не изпадаш в ситуация на некоректния или "вечния" длъжник.

Ако в процеса на кандидатстване сме ти върнали становище, че си одобрен, но за по-ниска сума от поисканата, ти можеш да решиш дали да се откажеш от кандидатстването си, или да се съгласиш с одобрения лимит. Съветът ни, ако наистина имаш нужда от пари, е да се съгласиш да вземеш по-ниския лимит. В последствие, като обслужваш коректно своята Бяла Карта, ще увеличаваме кредитния ти лимит докато не достигне максималната възможна сума от 5000 лева.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна