Кандидатствай Вход
5 причини да проверяваш редовно кредитното си досие /част 2/

5 причини да проверяваш редовно кредитното си досие /част 2/

В този материал ти представяме останалите причини, които ще те убедят да провериш кредитното си досие в Централния кредитен регистър.

Както вече знаеш, благодарение на данните, събирани от ЦКР, кредитните институции оценяват твоя кредитен рейтинг и преценяват, дали да бъдеш одобрен за даден кредит или кредитна карта. Естествено, не винаги това е единственият фактор, за да получиш кредит, но всички компании се допитват до кредитното ти досие в ЦКР, преди да ти дадат одобрение. В това число и Аксес Файнанс се сдобива с кредитната ти история и всичко, свързано с нея, именно от кредитното ти досие в ЦКР. За да получиш своята кредитна Бяла Карта, обаче, има и други фактори, които се вземат предвид, така че не трябва да те притеснява фактът, че имаш закъснения по минали кредити или нямаш каквато и да е кредитна история. Бяла Карта е създадена, за да може много повече българи да получат шанс да подобрят кредитния си рейтинг и да изградят добра кредитна история, именно ползвайки иновативната кредитна карта. Благодарение на прозрачните условия, постоянните отстъпки и страхотните предимства на Бяла Карта, все повече картодържатели могат да се докоснат до уникалната възможност да бъдат финансово независими, да пестят, докато пазаруват свободно с кредитната си карта и едновременно с това да изграждат доброто си кредитно досие в ЦКР.

Най-вероятно, обаче, докато не се сдобиеш с кредитна карта, не знаеш какво казва за теб кредитното ти досие и какви са данните, които различните банки и компании са подавали към регистъра. Това не трябва да е така, защото в кредитното ти досие се крият изключително важни показатели, които могат да са ти от полза във всеки един момент. Освен това, никога не е изключено в кредитната ти история да присъства невярна информация, подадена от някоя банка. Всъщност е твое право да си запознат с личното си кредитно досие, дори да не планираш да имаш взаимоотношения с банки. Помни, че можеш веднъж годишно да се сдобиеш със справка за кредитната ти история, напълно безплатно. За целта трябва да подадеш писмено заявление в Централния кредитен регистър, за да ти бъде издаден документ, в който ще са посочени всички данни, които банките са пращали за теб през последните 5 години.

След като знаеш как да получиш информацията от кредитното ти досие, ние те запознаваме и с причините, заради които е добре да я полиучиш:

3. Ще си гарантираш коректна лична информация

Тази причина да проверяваш кредитното си досие в ЦКР означава, че може да са допуснати неточности относно личната ти информация. Въпросните грешни данни се виждат и от банковите и небанкови институции, което може да рефлектира върху решението им за одобрение. Така че, ние те съветваме да си гарантираш коректна информация за личните данни, за да си сигурен, че финансиращите компании ще вземат обективно решение при евентуалното ти искане за заем.

4. Ще ти помогне да откриеш кражба на самоличност

Кражбата на самоличност представлява случай, в който друго лице се сдобива с твоята лична и финансова информация и извършва трансакции от твое име, създавайки кредитна история, която на практика не отговаря на действителността. Подобна злоупотреба с личните ти данни може да окаже изключително неблагоприятни последствия при взаимоотношенията ти с финансиращи компании. С все по-популярните онлайн плащания, много кредитополучатели не следят внимателно трансакциите си и пропускат важни дейтали, които могат да им костват големи суми пари. По тази причина, проверката на кредитното ти досие е една добра идея, която може да предотврати подобна измама.

5. Ще знаеш за какъв кредит или кредитна карта да кандидатстваш

Ако планираш в скоро време да кандидатстваш за кредит или кредитна карта, то проверката на кредитното ти досие в ЦКР може да ти даде евентуални насоки към какъв кредит да се насочиш. Например, ако имаш няколко закъснения, които присъстват в кредитната ти история, то едва ли ще бъдеш одобрен за голям размер банков кредит или кредитна карта. Правилното решение е да се насочиш към специално разработен финансов инструмент, като кредитна Бяла Карта, който е предназначен за хора с не толкова изрядно кредитно досие. Така ще си спестиш време и притеснения, както и обикаляне по банкови клонове. Критериите, които се вземат предвид за одобрението ти не се ограничават единствено с кредитната ти история и това дали работиш на трудов договор. Това означава, че имаш реален шанс да вземеш удобна и изгодна кредитна карта безплатно.

За разлика от повечето институции, Аксес Файнанс не взема като първостепенен фактор кредитната ти история и евентуалните ти закъснения по минали кредити, за да ти предостави Бяла Карта. За да кандидатстваш за нашата иновативна кредитна карта, дори не е нужно да имаш каквато и да е кредитна история или да работиш на трудов договор. Можеш сам да провериш, като заявиш Бяла Карта на телефон 0700 20 140 или онлайн.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш