Кандидатствай Вход
Какво трябва да пазаруваш най-често с кредитната си карта?

Какво трябва да пазаруваш най-често с кредитната си карта?

Вярваме, че обичаш да пазаруваш често с карта, без значение дали е дебитна или кредитна. Естествено, трябва да отбележим, че кредитната карта има своите предимства пред дебитната и те съвсем не са незначителни. 

Една кредитна карта, в повечето случаи, винаги има защита срещу злоупотреби, освен това нагледните плюсове са едва началото. 

Всъщност, кредитната карта е много повече от удобно разплащателно средство, осигуряващо отстъпки и лесно онлайн пазаруване.

На практика, именно кредитната карта е главният ти помощник в изграждането на добра кредитна история и отличен кредитен профил пред финансовите институции. 

По този начин си гарантираш бъдещо одобрение за заем от банката, свързан с големи и важни покупки, като жилище или автомобил например. 

В подобно начинание, Бяла Карта може да е идеалният платежен инструмент, който ти гарантира липса на банкови такси и редица предимства. 

С нея можеш винаги да разполагаш със средства и да ги използваш на ПОС терминал или онлайн. Също така, можеш да теглиш пари от банкомати в България  без такса

Добрата новина е, че Бяла Карта няма и годишна такса за обслужване на картата. Това я прави подходяща за тези, които искат да разполагат с "фонд за спешни случаи", когато имат нужда - без да натоварват излишно бюджета си. 

Повечето хора в днешно време предпочитат кредитните пред дебитните карти, защото така умеят да съчетават два критично важни аспекта от живота си - лесно и практично пазаруване и градене на надежден профил пред кредитиращите компании. 

Вторият аспект играе немалка роля в бъдещата финансова независимост на всеки картодържател.

Точно затова и сме подготвили материал на тема, свързана с продуктите и услугите, които е добре да се пазаруват отговорно с кредитна карта. 

Разбира се, стига да си погасяваш вноските в срок, то подобна тактика ще ти бъде от огромна полза.

Ето и списък какво трябва да пазаруваш най-често с кредитната си карта

Продукти и услуги онлайн

Каквото и да си говорим, кредитните карти се използват все повече за онлайн разплащания за купуване на промоционални артикули, които са достъпни за кратък период от време.

Именно с кредитната карта, можеш да си позволиш да се сдобиеш с нова пералня, която е с намалена цена, при това точно на момента, защото след 48 часа промоцията може да не е актуална вече.

В подобна ситуация, ако разчиташ на дебитната си карта е напълно възможно да не успееш да закупиш стоката, тъй като нямаш достатъчно финансови средства по сметката си. 

Ето затова, хората предпочитат да плащат с кредитна карта. Така могат да уловят точния момент и да управляват по-разумно средствата си.

Самолетни билети

Разбира се, напълно очаквано самолетните билети са нещо, което повечето хора плащат с кредитните си карти. 

Имайки предвид вариращите цени на полетите и промоционалните оферти в последния момент, ако използваш кредитна карта за покупка на самолетни билети ще имаш перфектната възможност не само да платиш на момента, но и на неочаквано ниска цена мечтаното си пътуване. 

Ако все още не си изградил този навик да плащаш полети с кредитната си карта, то ти препоръчваме да се замислиш за него, защото с дебитна карта не винаги можеш да се възползваш да резервираш евтин полет, поради вероятността да не разполагаш с нужните финанси в сметката си.  

Подобно нещо няма как да се случи, когато имаш вече одобрен и очакващ те кредитен лимит по своята карта.

Наемане на автомобил

Дебитната карта в подобен случай не би била добра опция, главно защото повечето фирми изискват наличие на кредитно платежно средство.

Именно затова те съветваме, ако пътуваш често в чужбина задължително да се сдобиеш с Бяла Карта. 

Тя е международен инструмент за разплащания, приема си в почти всички обекти, а и с нея можеш да вземеш кола под наем, без да имаш каквито и да е трудности.

Хотелски резервации

Подобно на наемането на кола, резервацията на хотели и мотели също е по-лесна и удобна с кредитна карта. 

Трябва да знаеш, че ако решиш да ползваш дебитна карта за подобна резервация, най-вероятно ще ти се наложи да оставиш голяма сума за депозит, в случай, че има нанесени щети в стаята. Това е практика на повечето хотелски вериги в световен мащаб.

След като вече си наясно какво е най-удачно да пазаруваш с кредитната си карта, сега е моментът да преминеш в действие и да стартираш изграждането на добрата си кредитна история.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш