Кандидатствай Вход
Какво трябва да пазаруваш най-често с кредитната си карта?

Какво трябва да пазаруваш най-често с кредитната си карта?

Вярваме, че обичаш да пазаруваш често с карта, без значение дали е дебитна или кредитна. Естествено, трябва да отбележим, че кредитната карта има своите предимства пред дебитната и те съвсем не са незначителни. Една кредитна карта, в повечето случаи, винаги има защита срещу злоупотреби, освен това нагледните плюсове са едва началото. Всъщност, кредитната карта е много повече от удобно разплащателно средство, осигуряващо отстъпки и лесно онлайн пазаруване. На практика, именно кредитната карта е главният ти помощник в изграждането на добра кредитна история и отличен кредитен профил пред финансовите институции. По този начин си гарантираш бъдещо одобрение за заем, свързан с големи и важни покупки, като жилище или автомобил например. В подобно начинание, Бяла Карта е идеалният платежен инструмент, който ти гарантира липса на банкови такси и редица предимства, включително и страхотни отстъпки в партньорската ни мрежа.

Повечето хора в днешно време предпочитат кредитните пред дебитните карти, защото така умеят да съчетават два критично важни аспекта от живота си – лесно и практично пазаруване и градене на надежден профил пред кредитиращите компании. Вторият аспект играе не малка роля в бъдещата финансова независимост на всеки картодържател. Точно затова и сме подготвили материал, на тема, свързана с продуктите и услугите, които е добре да се пазаруват отговорно с кредитна карта. Разбира се, стига да си погасяваш вноските в срок, то подобна тактика ще ти бъде от огромна полза.

Ето и кратък списък на всичко, което е препоръчително да пазаруваш с кредитна карта:

  • Продукти и услуги онлайн

Кредитната карта е сигурен начин за пазаруване онлайн и практически е доста по-удобна от дебитната. Освен това, Бяла Карта ти предоставя уникалната възможност да се възползваш от отстъпките в Белия Магазин. Той представлява онлайн магазин, разработен единствено за картодържатели на Бяла Карта. Белия Магазин осигурява стоки и услуги на ниски промоционални цени, с които можеш да се сдобиеш, стига да платиш със своята кредитна Бяла Карта. По този начин, ти спестяваш пари, пазарувайки с кредитната си карта и успоредно с това, изграждаш добрия си кредитен профил.

Каквото и да си говорим, кредитните карти се използват все повече за онлайн разплащания и за купуване на промоционални артикули, които са достъпни за кратък период от време. Именно с кредитната карта, можеш да си позволиш да се сдобиеш с нова пералня, която е с намалена цена, при това – точно на момента, защото след 48 часа промоцията може да не е актуална вече. В подобна ситуация, ако разчиташ на дебитната си карта, е напълно възможно да не успееш да закупиш стоката, тъй като нямаш достатъчно финансови средства по сметката си. Ето затова, хората предпочитат да плащат с кредитна карта – за да умеят да уловят точния момент и да управляват по-разумно средствата си.

  • Самолетни билети

Разбира се, напълно очаквано самолетните билети са нещо, което повечето хора плащат с кредитните си карти. Имайки предвид, вариращите цени на полетите и промоционалните оферти в последния момент, кредитната карта би се оказала перфектната възможност да платиш на момента, неочаквано ниската цена за мечтаното си пътуване. Ако все още не си изградил този навик да плащаш полети с кредитната си карта, то ти препоръчваме да се замислиш за него, защото с дебитна карта не винаги можеш да се възползваш да резервираш евтин полет, заради вероятността да не разполагаш с нужните финанси в сметката си. Подобно нещо няма как да се случи с кредитна карта.

  • Наемане на автомобил

Дебитната карта в подобен случай не би била добра опция, главно защото повечето фирми изискват наличие на кредитно платежно средство. Именно затова, те съветваме, ако пътуваш често в чужбина, задължително да се сдобиеш с Бяла Карта. Тя е международен инструмент за разплащания, приема си в почти всички обекти. А и с нея можеш да вземеш кола под наем, без да имаш каквито и да е трудности.

  • Хотелски резервации

Подобно на наемането на кола, резервацията на хотели и мотели, също е по-лесна и удобна, с кредитна карта. Трябва да знаеш, че ако решиш да ползваш дебитна карта за подобна резервация, най-вероятно ще ти се наложи да оставиш голяма сума за депозит, в случай, че има нанесени щети в стаята. Това е практика на повечето хотелски вериги в световен мащаб.

След като вече знаеш какво е най-удачно да пазаруваш с кредитната си карта, сега е моментът да преминеш в действие и да стартираш изграждането на добрата си кредитна история.

0 КоментараКредитна карта, с която имаш, когато искаш