Кандидатствай Вход
Пари до заплата - какви са опциите?

Пари до заплата - какви са опциите?

Всеки е изпадал в ситуация, в която му трябват спешно пари, а датата за получаване на заплата изглежда толкова далечна. 

Дали ще става въпрос за разходи по здравословни причини, спешното закупуване на електроуред или плащането на неизбежни разходи - винаги ще имаш нужда от източник на парични средства, при това бързо. Какви са обаче опциите, които имаш пред себе си?

Пари до заплата - какви са опциите?

Заем до заплата от приятел

Когато става въпрос за парични средства, които ти трябват спешно, може би едно от първите неща, които се сещаш са заемите от приятели. Когато ти е нужна малка сума пари, може би помощта на близък приятел би била добър вариант.

Когато обаче имаш спешна нужда от голяма сума пари, едва ли заемането на средства от приятел или роднина е най-добрата алтернатива. По няколко причини, хората отказват да се възползват от възможността да вземат пари на заем от техен близък. Сред тези причини са вероятността наличието на дълг да влоши отношенията ви.

Да, това е напълно възможно, ако става дума за по-голяма сума пари. Затова винаги трябва да обмисляш добре от кого заемаш финансови средства и до каква степен е адекватно да го правиш.

Кредит до заплата - банков кредит, бърз заем до заплата или бързи кредити?

Като друга опция за осигуряване на пари до заплата, разбира се, са традиционните банкови заеми. Всеки потребител ползва услугите на дадена банкова институция и понякога съответната банка предлага специални условия за кредитиране на клиентите си.

Винаги е добре да преглеждаш внимателно тези оферти, защото понякога те могат да бъдат доста изгодни за теб.

Разбира се, не забравяй кои са характеристиките на банковия кредит или бързите кредити. Те се тегли еднократно и след това се изплащат за предварително зададен период, като всеки месец внасяш конкретна вноска

Вноската ти съдържа част от главницата и лихвата, по изтеглената сума. Имай предвид, че ако нямаш възможност да плащаш месечно големи суми за погасяване, трябва да изтеглиш кредит с по-дълъг срок.

Именно възможностите ти за погасяване и текущото ти финансово положение определят какъв тип заем можеш да вземеш и какъв ще бъде срока на погасяване. Колкото е по-дълъг срока, толкова повече време ще плащаш вноските, но те ще бъдат в по-малки размери. 

От друга страна, ако изтеглиш кредит за три месеца например, вноските ти ще бъдат с максимални размери, но за сметка на това, лихвата ще е значително по-малка. Точно това е една от тънкостите при тегленето на заем - лихвата е по-голяма, когато срокът на изплащане е по-дълъг. 

За да знаеш за какъв кредит можеш да получиш одобрение, вземи предвид имаш ли трудов договор, какви са доходите ти, какво е твоето ЦКР и т.н.

Има възможности и за предсрочно погасяване на кредит - или тогава, когато получиш пари, с които можеш да си погасиш оставащите вноски наведнъж, без да плащаш дължимите лихви всеки месец. 

Имай предвид обаче, че някои кредитни услуги начисляват такса за предсрочно погасяване. Това е така, защото погасявайки предсрочно, ти лишаваш банката от нейната печалба от този заем - а именно лихвата и банковите такси. 

И все пак, кредитите са добра алтернатива, когато имаш нужда от допълнителни пари за финансиране на бизнес например. 

Но ако ежемесечно или през няколко месеца се нуждаеш от малки суми пари - например кредит 1000 лв. или 2000 лв., може би кредитът не е най-подходящия кредитен инструмент за теб. 

Кредитни карти

Тегленето на кредит върви ръка за ръка със загуба на време в обикаляне на банкови клонове и подготвяне на документи.

За тази цел са създадени кредитните карти. За да получиш кредитна карта е нужно да кандидатстваш веднъж и след това просто можеш всеки месец да разполагаш с кредитния си лимит. 

Кредитният лимит много често зависи и от кредитния ти рейтинг - колкото по-висок рейтинг имаш, толкова повече парични средства ще ти бъдат отпуснати по кредитната карта. При всички случаи, веднъж получиш ли пластиката, вече знаеш, че разполагаш с допълнителни пари по всяко време, без значение къде се намираш.  

Няма да има нужда да звъниш на банки, за да кандидатстваш за заеми, нито да подготвяш документи за кандидатстване, само и само да си набавиш бързо налични пари. 

Притежавайки кредитна карта, ти вече имаш парите, които могат да ти потрябват следващия месец да напазаруваш сватбени подаръци или да закупиш пералнята, която най-накрая е на промоция. Просто плащаш с пластиката, която вече се намира в портфейла ти. 

А ако използваш кредитна карта Бяла Карта, нямаш никакви такси за поддръжка, нито разходи по картата, преди да започнеш да я ползваш. Тоест тя може да стои в портфейла ти, без да представлява каквито и да е разходи. 

След като започнеш да плащаш с нея, вече имаш фиксиран лихвен процент по използваната сума, но не и такси за издаване, преиздаване и обслужване. 

Защото кредитна карта Бяла Карта е точно средство, което се наглася спрямо нуждите ти и ти осигурява пари до заплата - точно толкова, колкото ти трябват на момента.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш