Кандидатствай Вход
Пазаруване от китайски сайтове – полезни съвети

Пазаруване от китайски сайтове – полезни съвети

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим за китайските шопинг платформи, които стават все по-популярни с всяка изминала година. Милиони потребители от цял свят пазаруват от тях в търсене на желаните стоки на максимално изгодни цени и при добри условия, свързани с доставката, потенциалното връщане и т.н. 

Нужно е обаче да се вземат предвид някои рискове, свързани с пазаруването от китайски сайтове. Сред тези рискове са възможно ниско качество на стоките, некоректни търговци, схеми за измами. По-надолу ще ти дадем няколко полезни съвета, които трябва да следваш, за да се предпазиш от подобни неща. 

Виж нашите полезни съвети за пазаруване от китайски сайтове:

Избери надеждни китайски сайтове 

Хубаво е все пак да залагаш на китайски сайтове, които се ползват с добро име на пазара и са доказали, че могат да предоставят качествени услуги на своите клиенти.

Безспорно най-известният сред китайските сайтове за пазаруване е Aliexpress. Той е нещо повече от китайски магазин онлайн - той е маркетплейс платформа с множество търговци и голямо разнообразие от продукти. 

На него разчитат хора от различни държави и региони в стремежа да си гарантират оптимална комбинация между качество и надеждност. Сред останалите китайски сайтове, привличащи голям брой клиенти, са TinyDeal, BuyInCoins, BangGood и др.

Прегледай мнения и отзиви 

Преди да решиш да пазаруваш от дадени китайски сайтове, е хубаво да прегледаш възможно най-голям брой мнения и отзиви за тях. Онлайн мрежата ти дава достатъчно възможности да го направиш. 

Започвайки от социалните мрежи, преминавайки през специални потребителски сайтове и стигайки до форуми, където се обсъждат подобни теми. Важно е да прочетеш независими коментари за обслужването и качеството на продуктите в набелязаните от теб китайски сайтове, за да се застраховаш срещу неприятни изненади.

Използвай платформите за сравнение на цени 

Повечето китайски сайтове обичат да отбелязват определени артикули с етикета „най-ниска цена“. Не се доверявай на подобни маркетингови трикове. 

Дали въпросната цена е наистина най-ниската, имаш възможност да провериш посредством платформите за сравнение на цени. Само трябва да въведеш наименованието на продукта (напр. смартфон) и неговите отличителни характеристики (модел, година на производство, размер и т.н.). 

След това системата ще ти покаже най-изгодните предложения в мрежата, отговарящи на твоите нужди и предпочитания.

Прочети цялото продуктово описание 

Хубаво е да прочетеш цялото продуктово описание, за да не стават грешки или недоразумения при избора. Добрите китайски сайтове би трябвало да добавят достатъчно изчерпателни описания на предлаганите продукти, даващи информация на потребителя за всичко, което го интересува. 

Потърси информация и за начините на доставка, срокове и цени. Понякога артикулите са на по-ниски цени, но искат висока сума за доставка. Потърси продукта си и виж дали друг търговец не го предлага на малко по-висока или същата цена, но с безплатна доставка. 

Избягвай да пазаруваш от китайски сайтове, в които описанията са непълни или пък липсват такива. Дори е добре да даваш предимство на платформи, позволяващи ти да се свържеш директно с продавача и да му зададеш своите въпроси. От Aliexpress например са разработили система за чат/съобщения, правеща процеса по пазаруване много по-ефективен и изгоден за двете страни.

Бъди предпазлив по отношение на личните си данни 

Като цяло когато става въпрос за онлайн плащания, трябва да бъдеш много внимателен по отношение на своите лични данни. Има един добър начин да провериш дали съответният сайт за онлайн търговия - независимо дали говорим за китайски сайтове ти гарантират необходимите нива на сигурност. И той е свързан с уеб адресите на тези китайски сайтове. 

Ако адресът започва с „https“, това е индикация, че платформата криптира предоставяните от теб лични данни и ги прави недостъпни за трети лица. В случай, че е само „http“ обаче, не ти препоръчваме да предоставяш никаква лична информация, особено чувствителна такава като номера на кредитни или дебитни карти.

Използвай мобилните версии на сайтове

Използването на мобилните версии на твоите любими китайски сайтове ще ти даде много повече възможности за изгодно и отговарящо на интересите ти пазаруване. Тези мобилни версии ще ти позволят да следиш по всяко време и от всяка една точка добрите предложения и оферти, и съответно да реагираш на тях веднага. 

Платформата Aliexpress има доста надеждно мобилно приложение, предоставящо максимални количества удобство и комфорт на нейните клиенти. Въпросното приложение няма да ти създава никакви проблеми при употреба на смартфона и ще направи процеса на пазаруване още по-бърз, лесен и изгоден за теб.  

Пазарувай с кредитната си карта 

При пазаруване на стоки онлайн - независимо дали е от онлайн магазин по света или от китайски сайтове, използвай кредитната си карта.  

Може твоята кредитната карта да има по-голяма защита от дебитната. Също така, може да ти дава допълнителна гаранция на закупената стока.

Понякога, когато пазаруваш от китайски онлайн магазини, доставката може да се забави повече от предвиденото. Това обаче „заключва“ парите ти и няма да можеш да ги използваш за други цели. Когато използваш кредитната си карта, реално няма да използваш средствата по дебитната си карта и ще разполагаш с личните си пари до заплата. 

Твоята кредитна карта Бяла Карта е финансовият инструмент, който ти върши най-добра работа по време на ежедневното пазаруване - онлайн, на ПОС при търговец или дори при теглене на пари в брой от банкомати.

Тази гъвкава и достъпна кредитна карта от една страна винаги е способна да ти предостави необходимите финансови средства, а от друга – служи и като клубна кредитна карта, с която да се разплащаш и да получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от търговски обекти. 

Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си гарантирай множество изгодни покупки и големи количества добро настроение!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш