Кандидатствай Вход
Защо да следим регулярно кредита си?

Защо да следим регулярно кредита си?

  • Бяла Карта
  • 29.07.2019
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 1162

Кредитната карта е финансов инструмент, който ти предоставя много възможности. Благодарение на нея, можеш да изградиш кредитна история и да постигнеш добър кредитен рейтинг с всички съпътстващи го преимущества като различни системи за намаления, промоции и награди. За да извлечеш максимална полза от кредитната си карта обаче, трябва да се научиш да я използваш правилно. А правилната употреба на кредитна карта неизменно включва в себе си регулярен анализ на кредита, с всички настъпили или задаващи се промени в него. Изграждането на подобен навик е от голямо значение за теб.

Намиране на грешки в кредитните отчети – всеки може да допусне грешка и кредитните бюра не правят изключение. Според изследване, направено в САЩ по поръчка на Федералната комисия по търговия, един от всеки четири потребители е откривал в своя кредитен отчет грешка, която може да повлияе върху цялостния му кредитен рейтинг. Някои от тези грешки били толкова сериозни, че били в състояние да окажат влияние и върху размера на лихвите при бъдещи кредити. Наистина ли искаш да рискуваш една случайна грешка да има подобно въздействие върху живота и финансите ти? Ако не, значи вече си съгласен, че е добре да следиш регулярно своя кредит. В момента, в който откриеш някаква грешка или пропуск, веднага можеш да се обадиш на съответната кредитна институция и проблемът ти ще бъде решен. Клиентите на Бяла Карта имат възможност да следят по всяко време всички свои трансакции по сметката, благодарение на включения онлайн клиентски профил. В случай на въпроси – могат да разчитат на 24/7 съпорт.

Разкриване на кражба на самоличността – може да ти звучи твърде нереалистично, но над 8 милиона американци стават жертва на кражба на самоличност всяка година. В последно време и у нас това се превръща в едно от често извършваните онлайн престъпления. И никой не е застрахован. Регулярното следене на кредита може да ти осигури ефективна защита. Колкото по-рано бъдат открити подобни онлайн измами, толкова по-голям е шансът за минимизиране на щетите за потребителя. 

По-добри финансови решения – регулярното проследяване на кредита ти ще ти помогне във всеки един момент да взимаш по-добри финансови решения на база тенденциите, които забелязваш. Това пък от своя страна води до по-добра преценка относно бъдещите финансови планове и решения. Информираността е ключов фактор за постигането на успех в този аспект. Осланяй се на личния си опит както за решението кога и какъв кредит да ползваш занапред, така и коя от кредитните си карти да ползваш при конкретна покупка и плащане. Именно твоите потребителски навици, които ще откриеш в извлеченията по кредитите ти, ще ти помогнат да вземеш правилните решения.

Спокойствие и сигурност – регулярното следене на кредита ти помага да бъдеш спокоен и сигурен, че всичко в това отношение е наред. В забързаното ежедневие, винаги можеш да пропуснеш някое плащане или разход. Малките прости действия и навици могат доста да ти помогнат да си спестиш лихви и такси за просрочени вноски. Не прави никакви компромиси със своята финансова сигурност и лично спокойствие!

Когато става въпрос за финансова сигурност и редовно следене на промените по кредита, Бяла Карта е най-добрият и подходящ финансов инструмент. Всеки притежател на Бяла Карта получава индивидуален потребителски профил, който може да следи по всяко време онлайн. В този потребителски профил са налични промените и новостите, свързани с кредита на съответния потребител. Но това съвсем не е всичко. В индивидуалния си профил потребителят има и достъп до пълната история на направените от него транзакции. В допълнение, при извършване на нова такава, той получава безплатен SMS с уведомление. Така че избери Бяла Карта и си гарантирай максимална сигурност и спокойствие, както и възможност за следене на всички промени, свързани с твоя кредит.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш