Кандидатствай Вход
Защо да следим регулярно кредита си?

Защо да следим регулярно кредита си?

Кредитната карта е финансов инструмент, който ти предоставя много възможности.

Благодарение на нея можеш да изградиш кредитна история и да постигнеш добър кредитен рейтинг с всички съпътстващи го преимущества като различни системи за намаления, промоции и награди

За да извлечеш максимална полза от кредитната си карта обаче, трябва да се научиш да я използваш правилно. 

А правилната употреба на кредитна карта неизменно включва в себе си регулярен анализ на кредита, с всички настъпили или задаващи се промени в него. Изграждането на подобен навик е от голямо значение за теб.

Защо да следим регулярно кредита си?

Намиране на грешки в кредитните отчети 

Всеки може да допусне грешка и кредитните бюра не правят изключение. Според изследване, направено в САЩ по поръчка на Федералната комисия по търговия, един от всеки четири потребители е откривал в своя кредитен отчет грешка, която може да повлияе върху цялостния му кредитен рейтинг. 

Някои от тези грешки били толкова сериозни, че били в състояние да окажат влияние и върху размера на лихвите при бъдещи кредити. 

Наистина ли искаш да рискуваш една случайна грешка да има подобно въздействие върху живота и финансите ти?

Ако не, значи вече си съгласен, че е добре да следиш регулярно своя кредит. В момента, в който откриеш някаква грешка или пропуск, веднага можеш да се обадиш на съответната кредитна институция и проблемът ти ще бъде решен. 

Клиентите на Бяла Карта имат възможност да следят по всяко време всички свои трансакции по сметката, благодарение на една от включените услуги в личния им онлайн клиентски профил. 

Там могат да намерят и друга полезна информация за картата си. И разбира се, в случай на въпроси  могат да разчитат на 24/7 съпорт.

Разкриване на кражба на самоличността 

Може да ти звучи твърде нереалистично, но над 8 милиона американци стават жертва на кражба на самоличност всяка година. В последно време и у нас това се превръща в едно от често извършваните онлайн престъпления.

И никой не е застрахован. Регулярното следене на кредита може да ти осигури ефективна защита. Колкото по-рано бъдат открити подобни онлайн измами, толкова по-голям е шансът за минимизиране на щетите за потребителя. 

По-добри финансови решения 

Регулярното проследяване на кредита ти ще ти помогне във всеки един момент да взимаш по-добри финансови решения на база тенденциите, които забелязваш. 

Това пък от своя страна води до по-добра преценка относно бъдещите финансови планове и решения. 

Информираността е ключов фактор за постигането на успех в този аспект. Осланяй се на личния си опит както за решението кога и какъв кредит да ползваш занапред, така и коя от кредитните си карти да ползваш при конкретна покупка и плащане. 

Именно твоите потребителски навици, които ще откриеш в извлеченията по кредитите ти, ще ти помогнат да вземеш правилните решения.

Спокойствие и сигурност 

Регулярното следене на кредита ти помага да бъдеш спокоен и сигурен, че всичко в това отношение е наред. В забързаното ежедневие, винаги можеш да пропуснеш някое плащане или разход. 

Малките прости действия и навици могат доста да ти помогнат да си спестиш лихви и такси за просрочени вноски. Не прави никакви компромиси със своята финансова сигурност и лично спокойствие.

Когато става въпрос за финансова сигурност и редовно следене на промените по кредита, Бяла Карта е най-добрият и подходящ финансов инструмент. 

Всеки притежател на Бяла Карта получава индивидуален потребителски профил, който може да следи по всяко време онлайн.

В този потребителски профил са налични промените и новостите, свързани с кредита на съответния потребител. 

Но това съвсем не е всичко. В индивидуалния си профил потребителят има и не само достъп до пълната история на направените от него транзакции, но и може да се възползва и от редица допълнителни услуги.

В допълнение, при извършване на нова такава, той получава безплатен SMS с уведомление. 

Така че, избери Бяла Карта и си гарантирай максимална сигурност и спокойствие, както и възможност за следене на всички промени, свързани с твоя кредит.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш