Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Как да платя задълженията си по Бяла Карта онлайн?

Най-лесният и удобен начин да платиш задълженията си е онлайн през  нашия сайт. За да направиш това не е задължително да имаш индивидуален потребителски профил, но е препоръчително, защото това ще направи процеса още по-лесен.

Как да платиш онлайн, ако имаш регистриран профил и карта в my.bialakarta.bg?

Ако имаш клиентски профил – влез и натисни бутона „Плати“. Избери дали да платиш минималната дължима сума (МДС)** или друга сума, която да е по-голяма от МДС и да не надвишава общото дължимо по картата. Натисни бутона „Продължи“, въведи данните на картата, с която ще платиш и потвърди. Когато плащането ти бъде обработено, ще получиш потвърждение за успешно плащане. В клиентския си профил ще можеш да видиш платената от теб сума, когато плащането е обработено в нашата система.

Как да платиш онлайн, ако нямаш регистриран профил и карта в my.bialakarta.bg/login?

Ако все още нямаш регистриран клиентски профил или карта, избери опцията да платиш без профил и ще видиш страница, на която трябва да въведеш ЕГН, номера на договора* ти за Бяла Карта, e-mail и сумата, която искаш да заплатиш. Сумата трябва да е по-голяма или равна на МДС** и да не надвишава общодължимото по твоята Бяла Карта. Въведи данните на платежния инструмент, с който искаш да платиш задължението си и потвърди. Ако създадеш профил и регистрираш твоята Бяла Карта, ще можеш да платиш още по-бързо и ще следиш всички трансакции.

Как да платиш онлайн, ако имаш регистриран профил, но не си регистрирал картата си в my.bialakarta.bg/login?

Ако имаш създаден клиентски профил, но нямаш регистрирана карта, влез в профила си и натисни бутона „Плати“. Въведи, ЕГН, номера на договора* ти за Бяла Карта и сумата, която искаш да заплатиш. Сумата трябва да е по-голяма или равна на МДС­** и не трябва да надвишава общодължимото по твоята Бяла Карта. Въведи данните на картата, с която искаш да платиш и потвърди. Ако регистрираш своята Бяла Карта, ще можеш да следиш всички трансакции.

Екипът ни препоръчва да регистрираш профил и картата си, защото тогава няма да е необходимо всеки път да въвеждаш данните на картата си и данните си за плащане. В профила си ще виждаш и стойността на Минималната дължима сума по твоята карта, както и ще се възползваш от всички предимства на индивидуалния клиентски профил. Виж как да регистрираш профил и карта тук.

*Номерът на договора - 6 или 8 цифри, изписани под имената върху кредитната карта Бяла Карта. Може да го намериш и в документите си като Номер на договор.

**МДС (минимална дължима сума) е най-малката възможна сума, която трябва да платиш по твоята Бяла Карта до датата на падеж. Тя се определя от размера на общо дължимата от теб сума по твоята кредитна карта към последно число на предходния месец, съгласно Договора ти*. 

*Важи за клиенти, сключили договор след 21.09.2022г. За клиенти, сключили договор преди 21.09.2022г., размерът на МДС се определя като процент от одобрения кредитен лимит.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна