Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Как да платя задълженията си по Бяла Карта онлайн?

Най-лесният и удобен начин да платиш задълженията си е онлайн през  нашия сайт. За да направиш това не е задължително да имаш индивидуален потребителски профил, но е препоръчително, защото това ще направи процеса още по-лесен.

Как да платиш онлайн, ако имаш регистриран профил и карта в my.bialakarta.bg?

Ако имаш клиентски профил – влез и натисни бутона „Плати“. Избери дали да платиш минималната дължима сума (МДС)** или друга сума, която да е по-голяма от МДС и да не надвишава общото дължимо по картата. Натисни бутона „Продължи“, въведи данните на картата, с която ще платиш и потвърди. Когато плащането ти бъде обработено, ще получиш потвърждение за успешно плащане. В клиентския си профил ще можеш да видиш платената от теб сума, когато плащането е обработено в нашата система.

Как да платиш онлайн, ако нямаш регистриран профил и карта в my.bialakarta.bg/login?

Ако все още нямаш регистриран клиентски профил или карта, избери опцията да платиш без профил и ще видиш страница, на която трябва да въведеш ЕГН, номера на договора* ти за Бяла Карта, e-mail и сумата, която искаш да заплатиш. Сумата трябва да е по-голяма или равна на МДС** и да не надвишава общодължимото по твоята Бяла Карта. Въведи данните на платежния инструмент, с който искаш да платиш задължението си и потвърди. Ако създадеш профил и регистрираш твоята Бяла Карта, ще можеш да платиш още по-бързо и ще следиш всички трансакции.

Как да платиш онлайн, ако имаш регистриран профил, но не си регистрирал картата си в my.bialakarta.bg/login?

Ако имаш създаден клиентски профил, но нямаш регистрирана карта, влез в профила си и натисни бутона „Плати“. Въведи, ЕГН, номера на договора* ти за Бяла Карта и сумата, която искаш да заплатиш. Сумата трябва да е по-голяма или равна на МДС­** и не трябва да надвишава общодължимото по твоята Бяла Карта. Въведи данните на картата, с която искаш да платиш и потвърди. Ако регистрираш своята Бяла Карта, ще можеш да следиш всички трансакции.

Екипът ни препоръчва да регистрираш профил и картата си, защото тогава няма да е необходимо всеки път да въвеждаш данните на картата си и данните си за плащане. В профила си ще виждаш и стойността на Минималната дължима сума по твоята карта, както и ще се възползваш от всички предимства на индивидуалния клиентски профил. Виж как да регистрираш профил и карта тук.

*Номер на договора - 6 или 8 цифри, изписани под имената върху кредитната карта Бяла Карта. Може да го намериш и в документите си като Номер на договор.

**МДС (минимална дължима сума) е най-малката възможна сума, която трябва да платиш по твоята Бяла Карта до датата на падеж. Можеш да видиш размера на Минималната дължима сума по твоята карта по всяко време в секция Баланс на индивидуалния си клиентски профил или в таб Картова информация в мобилното ни приложение.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна