Кандидатствай Вход

Да помогнем на приятел

Всичко, което трябва да знаеш за Бяла Карта

Какво е двуфакторна автентикация и как работи?

Какво е двуфакторна автентикация и как работи?

В съответствие с новите изисквания на Европейския съюз за плащанията в интернет, банковите и небанковите финансови институции трябва да въведат допълнително ниво на сигурност при пазаруване онлайн. До момента интернет плащанията се верифицираха от потребителите с  т.нар. 3D защита. От 31.12.2020 г., за да може потребителят да извърши успешно плащане в интернет, ще е необходимо да използва двуфакторна автентикация. С двуфакторната автентикация ще плащаш в интернет още по-сигурно и безопасно.

Какво представлява двуфакторната автентикация?

Двуфакторната автентикация е метод за задълбочено установяване на идентичността на клиента, който изисква два или повече елемента за идентификация. Елементите се разделят на три вида: знание (нещо, което само ти знаеш), притежание (нещо, което само ти притежаваш) и характерна особеност (твоя характерна особеност). Използването на два елемента за идентификация повишават сигурността на данните и на твоите плащания.

Как работи двуфакторната автентикация на плащанията с Бяла Карта?

Вариантите за двуфакторна автентикация на плащанията в интернет с кредитна карта Бяла Карта са:

Посредством ePIN - ePIN e статична парола за верификация, която ще ти бъде изпратена чрез SMS на посочения от теб телефонен номер. Необходимо е да запомниш еPIN кода, който ще получиш, тъй като ще е необходимо да го използваш при всяко плащане в интернет с твоята кредитна карта Бяла Карта. За да потвърдиш трансакцията си в интернет, ще трябва да въведеш еднократния 3D код за верификация, както и до момента, както и новия ти персонален ePIN код. След въвеждане на двете пароли, твоето плащане ще бъде успешно завършено.

Чрез мобилното приложение на Бяла Карта – създадохме мобилното приложение на Бяла Карта, за да улесним процеса на верификация на твоите интернет плащания.

С него имаш възможност да потвърждаваш трансакциите си в интернет със създаден от теб код за сигурност или чрез биометрични данни. Когато инсталираш мобилното приложение на Бяла Карта, ще получаваш нотификация за потвърждение на всяко свое интернет плащане. Можеш да потвърдиш плащането по избрания от теб начин – с код или с биометрика.

Препоръчваме ти да активираш опцията за вход и потвърждение с биометрични данни в мобилното приложение, за да потвърждаваш плащанията си в интернет само с няколко клика и без риск да забравиш кода си за сигурност. Научи повече за нашето мобилно приложение тук.

Всички опции за двуфакторна автентикация на плащанията в интернет са напълно безплатни за клиентите на кредитна карта Бяла Карта. Услугата цели да повиши твоята сигурност, когато правиш плащания в интернет.


Беше ли тази статия полезна?
  • Да
  • Не
793 намериха тази статия като полезна