Кандидатствай Вход

Каквото пожелаеш, където и да си

Превърни КОГА в СЕГА и се радвай на хубавите моменти.

Кандидатствай сега help_center.btn-icon
help_center.support

Често Задавани Въпроси

Основни

Бяла Карта е международна кредитна карта, с която можеш да плащаш в Интернет или да теглиш пари от банкомати в цял свят. 

Възможният лимит, за който можеш да кандидатстваш е до 5000 лв. 

За разлика от други кредитни карти, при Бяла Карта шансът за одобрение е в пъти по-висок и от нея вече се възползват над 130 000 потребители в България. Достатъчно е да отговаряш на основните изисквания – да имаш валиден документ за самоличност, да имаш навършени 18 години и да разполагаш с лични доходи, с които да обслужваш задълженията си. Няма изискване да си нает по Трудов договор. 

Бяла Карта няма годишна такса, нито такси за теглене от банкомати в България и Европейския съюз.

  • За да получиш Бяла Kарта кандидатстваш ПО ТЕЛЕФОН или ОНЛАЙН, без да се налага да губиш време по финансови институции и опашки.
  • БЕЗ ТАКСИ за издаване, преиздаване и обслужване на картата. Бяла Карта е наистина бяла - чиста от досадните такси за обслужване
  • БЕЗ ТАКСА за теглене на пари в брой от АТМ в страните от Европейската икономическа общност. Бяла Карта е БЕЗ ТАКСИ за теглене на пари - няма да платиш нито стотинка за теглене и разплащане през ПОС-терминали в България. И това не е в рамките на някакъв промоционален период, а за цялото време, през което имаш валидна Бяла Карта.
  • БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА на кредитната ти карта на посочен от теб адрес - в случай че си избрал този начин да получиш Бяла Карта, след одобрение ще ти я изпратим заедно с всички необходими за активирането й документи на посочен от теб адрес, с куриер.
  • БЕЗПЛАТНО ИЗВЕСТЯВАНЕ за трансакции през мобилното приложение Бяла Карта. За да направим управлението на твоята Бяла Kарта още по-прозрачно и удобно, създадохме мобилното приложение Бяла Карта, в което можеш да потвърдиш и проследиш всяка трансакция, направена с картата.
  • ОНЛАЙН ДОСТЪП до твоя личен клиентски профил. Онлайн профилите за финансови услуги отдавна не трябва да са лукс или да си плащаш за тях! Безплатната ни клиентска платформа ти позволява активно да комуникираш с наши служители винаги, когато имаш нужда от съдействие. В своя профил можеш да следиш ВСИЧКИ движения по твоята Бяла Карта за избран от теб период.
  • 24 / 7 / 365 обслужване на клиенти - Да, ние държим да помогнем навреме с адекватен и добронамерен съвет. Няма неудобни въпроси! Служителите ни преминават през редовни обучения, за да бъдат наистина полезни и да ти съдействат да преодолееш всякакви затруднения.
  • Бяла Карта е напълно безплатна за теб, ако не си използвал сума от одобрения ти кредитен лимит.

В случай, че не използваш своята Бяла Карта, няма да плащаш абсолютно никакви лихви. Ако усвоиш частично или напълно одобрения кредитен лимит на твоята Бяла Карта, ние ще започнем да начисляваме по 0.14%* на ден единствено върху използваната и усвоена сума от главницата.

ПРИМЕР: Ако имаш Бяла Карта с кредитен лимит от 1000 лева и на 3-то число на месеца си използвал 100 лева от лимита си, то на 1-во число на следващия месец ще трябва да заплатиш използваните 100 лева главница плюс 27 дни по 0.14% от 100 лева. Стойността на натрупаните към 1-во число на следващия месец лихви по Бяла Карта ще са 3.78 лв. Цялата сума, която ще трябва да платиш за погасяване на използвания кредитен лимит ще е 103.78 лева.

Годишният лихвен процент по кредитна карта Бяла Карта е фиксиран и е равен на 50.40%. Лихвата е само 4.2% на месец или 0.14% на ден, начислена единствено върху използваната и усвоена сума.

Справка за използваната сума по твоята Бяла Карта можеш да намериш по всяко време като влезеш в своя клиентски профил на сайта bialakarta.bg. Можеш да избираш периоди и да генерираш подробни справки за всички свои трансакции. Можеш да проверяваш използваните от теб суми и платените лихви по Бяла Карта.

Пълна информация и съдействие във връзка с твоята Бяла карта и условията по нея можеш да откриеш на нашия сайт: bialakarta.bg, както и ако ни пишеш на email: help@bialakarta.bg или ни се обадиш на телефон 0700 20 140 (без допълнително таксуване).

*Важи за Договори, сключени от 04.10.2023г. За клиенти, сключили договор преди тази дата, размерът на дневната лихва е посочен в индивидуалните договори, сключени с потребителите.

Минимална дължима сума е най-малката възможна сума, която трябва да платиш по твоята Бяла Карта до датата на падеж. Можеш да видиш размера на Минималната дължима сума по твоята карта по всяко време в секция Баланс на индивидуалния си клиентски профил или в таб Картова информация в мобилното ни приложение

В случай че си използвал по-ниска сума от твоята минимална дължима сума, трябва да направиш пълно погасяване на използваната сума плюс натрупаната лихва за използвания период.

ПРИМЕР:

Ако си сключил договор за кредит Бяла Карта след 29.04.2024г. с лимит от 1000 лева, който си усвоил изцяло на 1-во число в текущия месец, то на 1-во число на следващия месец ще имаш минимална дължима сума в размер на 197.98 лв. Тя се изчислява като 19% от общото задължение към края на текущия месец - 1 042 лева (1 000 лв. главница и 42 лв. натрупана за периода лихва).

Можеш да избираш дали да плащаш задълженията си по Бяла Карта като плащаш минимални дължими суми, на по-големи суми или с пълно зануляване на използваната сума от одобрения лимит, заедно с начислената лихва за ползването й. Ако предпочетеш да плащаш МДС, то съгласно Договора, трябва да предоставиш обезпечение по кредита - банкова гаранция или поръчител. Датата на падеж е 5-то число на месеца. Ако не можеш да погасиш цялото натрупано задължение по твоята кредитна карта до тази дата, то трябва да платиш поне минималната дължима сума.

Все пак, трябва да си наясно, че използването на Бяла Карта по този начин (с плащане на минимална дължима сума) крие риск да не можеш да върнеш цялата дължима сума в края на месеца, което ще оскъпи ползването на картата.

Съветваме те да погасяваш цялото си текущо задължение, съобразно посочените в Договора срокове.

Предоставяме няколко възможности за плащане по Бяла Карта, измежду които да избереш най - удобния за теб вариант да платиш задължението си. 

Най-лесният и удобен начин да платиш задълженията си е онлайн през нашия сайт

Mожеш да платиш задължението си по Бяла Карта във всеки от клоновете на Пощенска Банка. Може да видиш твоята индивидуална IBAN сметка към Пощенска банка /"Юробанк България" АД/, по която следва да заплащаш задълженията си, в твоя персонален онлайн акаунт, както и в раздел III, чл. 13 от Договора. Когато плащането е извършено в банков клон на Пощенска банка, плащанията се отчитат в същия ден, което е важно, ако плащаш в последния ден на падеж.

Другият вариант е да посетиш офис на FastPay. Избери най-удобната за теб локация. Там плащанията се отразяват в реално време. Необходимо е да посочиш, че плащаш задължение към "Аксес Файнанс" АД (плащане по Бяла Карта) и да посочиш ЕГН на картодържателя. 

Можеш да платиш и във всяка една банка по банков път. За целта трябва да попълниш вносна бележка.

Друг начин да платиш задължението си по Бяла Карта е във всички офиси на CrediTour. Необходимо е да посочиш, че плащаш задължение към "Аксес Файнанс" АД (плащане по Бяла Карта) и да посочиш ЕГН на Картодържателя. При направена вноска по кредитна карта Бяла Карта в офисите на CrediTour, плащанията се отразяват в реално време.

Можеш да плащаш задълженията си по Бяла Карта и в офисите на EasyPay. Необходимо е да предоставиш своето ЕГН, да заявиш, че правиш плащане на задължение по Бяла Карта, а като име на търговец да посочиш „Аксес Файнанс“ АД. Плащанията към EasyPay се отразяват в реално време в системата за плащания на „Аксес Файнанс“ АД. 

Независимо от избрания начин за плащане, следва да имаш предвид, че плащането се счита извършено на датата, на която сумата е постъпила в банковата сметка на Кредитодателя „Аксес Файнанс“ АД.

Управлявай парите си навсякъде

help_center.manage-money-icon-1

Плащане на задължение

Разбери повече
help_center.manage-money-icon-2

Индивидуален профил

Влез
help_center.manage-money-icon-3

Бяла Карта в телефона ти

Свали апликацията

Защо да се довериш на Бяла Карта

help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Вие сте най-добрите в момента в България. Ако знаех по-рано, бих станал ваш клиент. Дори ви препоръчвам на приятели.
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Бързи и коректни. Не ме притискате и се чуствам свободен. Не съжалявам, че съм ваш клиент и ще бъда за вбъдеше, защото не сте само финансова институция,но и приятели, които проявяват разбиране.
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Доволна съм от колектива на Бяла Карта. Имала съм и трудни моменти, но и тогава се отнасяха с разбиране. Пожелавам на всички успехи в по- нататъшната им работа!
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Ползвам картата вече четири години и тя ми помага да се справям с финансите си. За един пенсионер, Бяла Карта е благодат и необходимост. Благодаря Ви!
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Благодаря ви Бяла Карта! Доволна съм, всичко се оказа така, както се казва и уточнява в договорите! Коректни сте!
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Вие сте най-добрите в момента в България. Ако знаех по-рано, бих станал ваш клиент. Дори ви препоръчвам на приятели.
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Бяла Карта е коректната кредитна карта с екип, който отделя внимание на клиента. Доволен съм от вас. Благодаря ви.
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Бърза, точна и ясна информация! Най-доброто онлайн обслужване, което съм получавал!
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Много сте добри като екип. Благодаря ви. Само вие сте до мен в трудни моменти, тегля си, после връщам. Повече от година сте до мен и ми помагате.
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Вие сте лоялни и прозрачни. За това имате доверието на толкова хора. Благодаря ви за отличното клиентско обслужване.
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Целият екип на Бяла Карта са отзивчиви и много коректни. Не един път са ми влизали в положение.
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Винаги и по всяко време, когато ми трябват пари аз ги имам, където и да съм, стига да има банкомат наблизо. С Бяла Карта ми е по- удобно защото пазя само картата. Много възможности и улеснение на клиента.
help_center.testimonial_badge
Excellent: 5/5
Бяла Карта е номер 1!