Кандидатствай Вход
Каква е разликата между кредитна карта Visa и кредитна карта Mastercard?

Каква е разликата между кредитна карта Visa и кредитна карта Mastercard?

В днешно време кредитната карта далеч не е лукс, а необходимост, която улеснява живота ти. С нея можеш да задоволиш всичките си потребности от култура, забавление, да платиш новата си кола или да обзаведеш детската стая.

Първата стъпка, обаче преди да се сдобиеш с кредитна карта е да направиш избора си какъв вид да бъде тя. Тук идват двете основни глобални платежни мрежиVisa и Mastercard. Тези два гиганта винаги са се състезавали помежду си, затова ние ще ти помогнем да разбереш основните разлики между кредитните карти, които предлагат.

Знаеш ли, че кредитната карта се ползва повече от жените и по-малко от мъжете. А всъщност дамите си служат с кредитната карта, предимно заради удобството за пазаруване и купуват стоки най-вече онлайн.

Въпреки че за много хора, които разполгат с кредитна карта, Visa и Mastercard са просто едни лога в ъгъла на картата, всъщност тези карти имат известни различия, с които искаме да те запознаем, за да си наясно, когато ти предстои да избираш.

Нито Visa, нито Mastercard издават кредитни карти. Всъщност те представляват мрежи, които правят възможни плащанията между самата кредитна карта и обекта, в който пазаруваш. Самите кредитни карти се издават от банките и небанковите финансови институции.

Платежната мрежа, към която принадлежи кредитната карта, предлага различни облаги за картодържателя. В случая ти можеш да избираш между няколко платежни мрежи, като най-разпространените и с най-много облаги за теб са Visa и Mastercard.

Като имай предвид, че всяка кредитна карта, издадена от банка или небанкова финансова институция, ти предлага определен набор от разнообразни услуги, независимо от мрежите Visa и Mastercard. От което следва, че не всяка карта Visa ще ти осигури предимството, да теглиш от АТМ без такса, например. Или с други думи, ако кредитна Бяла Карта с издател Visa ти дава възможност за теглене на пари от банкомат, без да плащаш, каквито и да е такси, то това не означава, че и друга карта с логото на Visa, ще ти предостави същата полза.

  • И двете мрежи предлагат различни отстъпки при партньори, но кредитната карта Visa е най-популярна в цял свят, като има най-много отстъпки в хотели, заведения, търговски обекти и други в различните държави.
  • В България най-голям дял сред кредитните карти се държи отново от Visa – цели 47%. Останалите 53% са разпределени между няколко други платежни мрежи.
  • Кредитната карта Mastercard също има някои от предимствата на Visa, но не е толкова известна и широко разпространена. Което означава, че не можеш да платиш навсякъде с Mastercard или иначе казано, има магазини и заведения, както в България, така и в други страни, в които няма да приемат твоята кредитна карта Mastercard, а ще искат да платиш с Visa.
  • Както вече ти казахме, кредитните карти Visa се приемат от десетки милиони търговски обекти по цял свят, както и 2,3 милиона банкомата в общо над 200 държави, за разлика от Mastercard.
  • Други предимства на кредитната карта Visa са тегленето на пари в брой от кредитния ти лимит, от милиони банкомати в цял свят. Като Бяла Kарта Visa ти дава уникалния шанс да теглиш пари от банкомат в България, без да заплащаш такса.
  • С кредитна карта Visa можеш да пазаруваш в интернет и да плащаш на ПОС терминали стоки и услуги, без да дължиш такси. А кредитна карта Бяла Карта ти предлага не само да не плащаш такси за пазаруване от обекти, но и да не дължиш никакви такси при издаване, преиздаване и обслужване. Това е допълнителен лукс за теб, който получаваш, като привилегия от притежаването на кредитна карта Visa.

Каквото и да си говорим, изводът е, че когато избираш кредитна карта, трябва да се фокусираш не само дали да е Visa или Mastercard, а върху това, кой издава самата кредитна карта и какви намаления и отстъпки предлага. Да се запознаеш с условията и таксите, да знаеш кредитния си лимит и да можеш да разполагаш с него, когато си поискаш. Точно затова кредитна Бяла Карта ти дава прозрачност и яснота, относно таксите и лихвите, както и опростени условия на кандидатстване за кредитната карта, без излишно удължаване на процедури и допълнителна документация. Защото познаваме клиентите си и техните нужди, затова ти осигуряваме сигурност и лоялност, за да продължаваме да те подкрепяме във всеки един момент.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш