Кандидатствай Вход
Успешен старт на българската международна кредитна карта AXI в Румъния в Световния ден на потребителя

Успешен старт на българската международна кредитна карта AXI в Румъния в Световния ден на потребителя

Над 7 000 румънци кандидатстваха за международната карта за по-малко от месец.

В Световния ден на потребителя – 15 март, с радост искаме да обявим успешния старт на иновативния ни финансов продукт – AXI карта на румънския пазар. Международната кредитна карта предоставя на потребителите непосредствена възможност за финансово включване независимо от финансовия и социалния статус. За по-малко от два месеца финтех продуктът спечели доверието на повече от 7 000 румънци. 1 500 от заявките са одобрени, а 1100 са вече активираните карти. Високият интерес към продукта се дължи на липсата на такси, както при преводи и пазаруване, така и при теглене от банкомати в страната.

Румъния е първият външен пазар, на който навлизаме, само няколко месеца след обявяване на международната ни експанзия.

„Предоставяме непосредствен достъп до финансови услуги с изцяло опростен процес при кандидатстване. Румъния е първият външен пазар за продукта и фокусът ни тази година ще бъде съсредоточен в това да повторим успеха от България“,  съобщи изпълнителният директор на Акси Файнанс Румъния – Лаур Емилиян.

Пазарът на кредитни карти в Румъния се развива непрекъснато, като в последните години се наблюдава значителен ръст, достигащ 2.4 млн. кредитни карти. Въпреки това, проникването на този платежен инструмент сред населението остава под средните европейски нива.

У нас продуктът Бяла Карта разполага с повече от 60 000 активни потребители. „Вярвам, че всички предимства ще бъдат оценени от румънските клиенти, заради потребителски ориентирания ни подход и високото качество на съпътстващата услуга, която предлагаме“, каза Цветан Кръстев, управител на Аксес Файнанс в България.

За Бяла Карта и AXI карта:

Бяла Карта е леснодостъпна международна кредитна карта за плащане и пазаруване, която се предлага от една от водещите небанкови финансови институции в България – „Аксес Файнанс“ ООД.  Компанията е част от дружеството Мениджмънт Файненшъл Груп (МФГ), което обхваща в структурата си водещи компании, специализирани в областта на небанковите финансови услуги в Централна и Източна Европа, които имат над 11 годити опит и повече от 6500 служители и сътрудници в близо 300 офиса в България, Украйна, Румъния, Полша и Македония. Първата Бяла Карта е издадена в България през 2013 г.

През 2016 г. компанията обяви навлизането си на външните пазари с международния си бранд AXI. Дъщерното дружество в Румъния, Акси Файнанс ИФН С.А., стартира дейност в началото на 2017 г., само няколко месеца след обявяване на експанзията на компанията на международните пазари

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш