Кандидатствай Вход
Бъдете внимателни! Зачестяват опитите за измами с данни от кредитни карти

Бъдете внимателни! Зачестяват опитите за измами с данни от кредитни карти

В последно време зачестиха Интернет опитите за измама с данни от кредитни карти. Важно е да бъдете внимателни и предпазливи, когато въвеждате информация за Вашата карта в Интернет!

Ето и пример за една от най-популярните измами напоследък.

Потърпевшите попадат на реклама на интернет игра, в която лесно печелят голяма награда (например смартфон). Всеки, отворил изпратен линк, „печели“. За да получи наградата, трябва единствено да потвърди данните си, като използва своята кредитна карта.

Обикновено измамните сайтове съобщават, че ще бъде удържана „символична“ сума за потвърждаване или доставка. Реалната причина всъщност е да получат данните за кредитната карта и доставка на телефон изобщо няма.

В момента на регистрацията, от картата се удържа сума от 2.00 лева / приблизително/. Късметлиите стигат дотук. При други клиенти, обаче, няколко дни по-късно, следва втора трансакция от картата, при която им се удържа сума между 50 и 100 лева.

Умоляваме всички наши клиенти да бъдат бдителни и да не регистрират кредитните си карти, без да са сигурни в надеждността и сигурността на сайта.

Как да се предпазите?

  • Винаги проверявайте кой е собственика на уеб сайта, в който планирате да въведете Вашите лични данни;
  • Въвеждайте данните на своята карта само в сайтове, чийто уеб адрес започва с „https";
  • Ако офертата Ви се струва прекалено „примамлива“, потърсте мнението на приятели и познати;
  • И при най-малкото съмнение винаги се обръщайте към нас.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш