Кандидатствай Вход
Как да управляваш финансите си, с помощта на правилния бюджет?  /част 2/

Как да управляваш финансите си, с помощта на правилния бюджет? /част 2/

В тази статия продължаваме със съветите за изготвяне на ефикасен и полезен бюджет, който ще ти спести много главоболия и ще помогне за постигането на финансовите ти цели. 

Освен че ще си наясно с паричните средства, които можеш да редуцираш или спестяваш, благодарение на бюджета ще можеш и да използваш разумно и по-спокойно кредитната си карта.  

В случай че имаш нужда от помощ за бюджета си, можеш да разчиташ на кредитна карта Бяла Карта. Тя е винаги на разположение, когато имаш нужда от пари.  

За Бяла Карта кандидатстваш веднъж, а имаш пари всеки месец. 

Изчислявайки разходите, които се предполага да имаш за даден период, ще знаеш каква сума можеш да ползваш от кредитната карта, без да се притесняваш. 

Пазарувайки с Бяла Карта и погасявайки вноските в уречения срок ще можеш да изграждаш добрата си кредитна история и ще подобряваш кредитния си рейтинг. 

Предимствата да имаш бюджет са, че ще можеш по-лесно да управляваш разходите си ефективно. 

Това ще  заделиш парите за по-големи и важни финансови цели и нужди.

Всичко това може да бъде по-лесно достижимо със спазването на определен бюджет.

Как да управляваш финансите си с помощта на правилния бюджет?

Актуализирай бюджета си

Когато правиш бюджета си за по-дълъг срок, то не се колебай да го променяш през даден период от време. 

Най-вероятно ще се наложи да добавиш допълнителни седмични разходи или пък възнаграждението ти ще бъде увеличено и ще трябва да промениш сумата на месечните си приходи. 

Винаги имай предвид, че кредитна Бяла Карта е насреща, когато имаш спешна нужда от пари, без значение дали са в кеш или не. 

Благодарение на липсата на каквито и да е таксиБяла Карта е удобната и достъпна кредитна карта, с която можеш да пазаруваш навсякъде, по всяко време.

Намери баланса

Да намериш баланса между приходите и разходите си, означава да умееш да използваш дебитната и кредитната си карта правилно, без да си навличаш големи задължения към финансиращи институции. 

Също така, да можеш да отделяш парични средства за постигане на дългосрочните си цели, като същевременно не пренебрегваш задължителните разходи.

За да балансираш успешно и да управляваш с лекота финансите си, пазарувайки с кредитна карта, ние сме разработили Бяла Карта, която ти помага да спестяваш пари, докато купуваш любимите си продукти от сайтове и магазини. 

След като следиш стриктно границите на бюджета си, ще знаеш какъв лимит да си поставиш за пазаруване с кредитната карта, спрямо него ще си сигурен, че можеш да върнеш дължимата вноска в срок. 

По този начин ще разбереш, че именно с помощта на бюджета, ти подобряваш кредитния си рейтинг.

Друг фактор, който ще ти спомогне за балансирането между приходи и разходи е регулирането на парите, които харчиш месечно. 

Винаги отделяй специално внимание на нещата, за които изразходваш най-много финансови средства. 

Понякога те всъщност въобще не са належащи, като например поредната ръчно рисувана ваза в колекцията ти. 

Преглеждайки бюджета си редовно, ще прецениш кои са вещите или услугите, от които можеш спокойно да се лишиш, спестявайки пари за нещо по-важно.

Съветваме те и да автоматизираш плащанията на ежемесечните си сметки, с цел да нямаш закъснения към институциите. 

Можеш много лесно да направиш това, като наредиш на банката да превежда на определено число плащанията ти от разплащателната сметка. 

По този начин не се притесняваш, че не си платил тока например и знаеш, че не е нужно да отнемаш от ценното си време, за да обикаляш по институции, плащайки сметки.

Не изразходвай целия се кредитен лимит наведнъж

Това че имаш кредитна карта на разположение съвсем не те задължава да достигаш целия ти отпуснат кредитен лимит от институцията. 

С Бяла Карта, лимитът ти може да достигне дори до 3000 лв., но е препоръчително да използваш по-малки суми, които имаш възможност да погасиш в срок. 

Така няма да претоварваш бюджета си и няма да излизаш извън границите на първоначално предвидените разходи. 

Дори да се изкушаваш да купиш дадена стока, първо анализирай всички възможни варианти и избери най-евтината алтернатива. 

Така ще се превърнеш в един разумен картодържател и едновременно с това ще се радваш на забавленията, които ти предлага шопинга в интернет пространството и не само.

Съветваме те да разработиш внимателно бюджета си и да се опиташ да го следваш, управлявайки умно финансите си и плащайки с кредитна Бяла Карта, за да подобриш кредитния си рейтинг.

Намери баланса с Бяла Карта

Управлението на бюджета с кредитна карта може да бъде сложно, но не е невъзможно. 

Необходимо е да намериш баланса с употребата на кредитната си карта и намирането на начини да спестяваш. 

Когато определиш даден бюджет и дефинираш целите си за разходи, приходи и спестявания, не забравяй да си самоопределиш лимит за използване на твоята Бяла Карта. 

Определи в кои ситуации може да я използваш - само за спешни нужди или за желания. 

Ако не знаеш с точност къде отиват парите ти, Бяла Карта може да ти помогне. В онлайн профила си можеш да проследяваш всички свои трансакции и да блокираш дадени функции.

Това ще ти напомня да спазваш наложените си ограничения.

Когато знаеш колко и как харчиш и имаш свободата да контролираш кредитната си карта, можеш лесно да намериш баланса в месечния си бюджет. 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш