Кандидатствай Вход
Как да управляваш финансите си, с помощта на правилния бюджет?  /част 2/

Как да управляваш финансите си, с помощта на правилния бюджет? /част 2/

  • Бяла Карта
  • 27.02.2017
  • Твоите пари
  • Коментари: 0
  • 547

В тази статия продължаваме със съветите за изготвяне на ефикасен и полезен бюджет, който ще ти спести много главоболия и ще помогне за постигането на финансовите ти цели. Освен че ще си наясно с паричните средства, които можеш да редуцираш или спестяваш, благодарение на бюджета ще можеш и да използваш разумно и по-спокойно кредитната си карта. Изчислявайки разходите, които се предполага да имаш за даден период, ще знаеш каква сума можеш да ползваш от кредитната карта, без да се притесняваш. Пазарувайки с Бяла Карта и погасявайки вноските в уречения срок ще изграждаш добрата си кредитна история и ще подобряваш кредитния си рейтинг. Всичко това може да бъде по-лесно достижимо със спазването на определен бюджет.

Актуализирай бюджета си

Когато правиш бюджета си за по-дълъг срок, то не се колебай да го променяш през даден период от време. Най-вероятно ще се наложи да добавиш допълнителни седмични разходи или пък възнаграждението ти ще бъде увеличено и ще трябва да промениш сумата на месечните си приходи. Винаги имай предвид, че кредитна Бяла Карта е насреща, когато имаш спешна нужда от пари, без значение дали са в кеш или не. Благодарение на липсата на каквито и да е такси, Бяла Карта е удобната и достъпна кредитна карта, с която можеш да пазаруваш навсякъде, по всяко време.

Намери баланса

Да намериш баланса между приходите и разходите си, означава да умееш да използваш дебитната и кредитната си карта правилно, без да си навличаш големи задължения към финансиращи институции. Също така, да можеш да отделяш парични средства за постигане на дългосрочните си цели, като същевременно не пренебрегваш задължителните разходи.

За да балансираш успешно и да управляваш с лекота финансите си, пазарувайки с кредитна карта, ние сме разработили Бяла Карта, която ти помага да спестяваш пари, докато купуваш любимите си продукти от сайтове и магазини. След като следиш стриктно границите на бюджета си, ще знаеш какъв лимит да си поставиш за пазаруване с кредитната карта, спрямо него ще си сигурен, че можеш да върнеш дължимата вноска в срок. По този начин ще разбереш, че именно с помощта на бюджета, ти подобряваш кредитния си рейтинг.

Друг фактор, който ще ти спомогне за балансирането между приходи и разходи е регулирането на парите, които харчиш месечно. Винаги отделяй специално внимание на нещата, за които изразходваш най-много финансови средства. Понякога те всъщност въобще не са належащи, като например поредната ръчно рисувана ваза в колекцията ти. Преглеждайки бюджета си редовно, ще прецениш кои са вещите или услугите, от които можеш спокойно да се лишиш, спестявайки пари за нещо по-важно.

Съветваме те и да автоматизираш плащанията на ежемесечните си сметки, с цел да нямаш закъснения към институциите. Можеш много лесно да направиш това, като наредиш на банката да превежда на определено число плащанията ти от разплащателната сметка. По този начин не се притесняваш, че не си платил тока например и знаеш, че не е нужно да отнемаш от ценното си време, за да обикаляш по институции, плащайки сметки.

Не изразходвай целия се кредитен лимит наведнъж

Това че имаш кредитна карта на разположение съвсем не те задължава да достигаш целия ти отпуснат кредитен лимит от институцията. С Бяла Карта, лимитът ти може да достигне дори до 3000 лв., но е препоръчително да използваш по-малки суми, които имаш възможност да погасиш в срок. Така няма да претоварваш бюджета си и няма да излизаш извън границите на първоначално предвидените разходи. Дори да се изкушаваш да купиш дадена стока, първо анализирай всички възможни варианти и избери най-евтината алтернатива. Така ще се превърнеш в един разумен картодържател и едновременно с това ще се радваш на забавленията, които ти предлага шопинга в интернет пространството и не само.

Не забравяй, че Бяла Карта е не само гъвкавата кредитна карта, която ти предоставя куп предимства, но и е клубната кредитна карта, която ти подарява различни отстъпки от партньорската ни мрежа и Белият магазин. Благодарение на тези плюсове ти ще умееш да пестиш пари, дори докато пазаруваш разнообразни стоки и услуги.

Съветваме те да разработиш внимателно бюджета си и да се опиташ да го следваш, управлявайки умно финансите си и плащайки с кредитна Бяла Карта, за да подобриш кредитния си рейтинг.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш