Кандидатствай Вход
Пари на заем – откъде? Плюсове и минуси на различните опции

Пари на заем – откъде? Плюсове и минуси на различните опции

В днешната статия от блога на Бяла Карта ще поговорим за една ситуация, в която почти всеки съвременен човек попада. 

А именно нуждата от вземане на пари на заем. 

Тази нужда би могла да е продиктувана от най-различни причини – спешно възникнали медицински и други разходи, които трябва да се покрият, инвестиционни проекти, бизнес начинания и т.н. 

Има много източници, откъдето биха могли да бъдат взети заеми - банкови институции, фирми за бързи кредити, роднини и приятели. 

Преди да поговорим за плюсовете и минусите на всяка една от споменатите опции обаче, ще изведем аспектите, които задължително трябва да вземеш под внимание при търсене на пари на заем.

Плюсове и минуси на различните опции - какво да гледаш

Няколко са важните аспекти по отношение на процедурата по вземане на пари на заем, с които трябва да си наясно.

Сред тях могат да бъдат условията, на които трябва да отговориш, за да ти бъдат отпуснати съответните заеми, дължимите допълнителни лихви и такси, както и гаранциите за бъдещите ти финансова сигурност и спокойствие. 

Ето малко повече информация за всеки един от споменатите аспекти:

Условия за отпускане 

Всяка финансова институция ще ти постави някакви условия, на които трябва да отговориш, преди да ти бъдат отпуснати пари на заем. 

Сред тях е възможно да са включени представяне на трудов договор и доказване на определени нива на доходите, залагане на лично имущество като гаранция или пък намиране на поръчител.

Съветваме те да не се занимаваш с оферти за заеми, на чиито условия знаеш, че не можеш да отговориш.

Това ще бъде само и единствено загуба на време за теб, което може да се окаже доста ценно, предвид твоите моментни затруднения.

Дължими лихви и такси 

При вземане на пари на заем задължително разгледай внимателно лихвите и таксите, които би ти се наложило да плащаш наред с връщането на самия дълг.

Постарай се да откриеш опция, при която крайните разходи за теб ще бъдат възможно най-ниски.

Гаранция за финансово спокойствие и сигурност 

Преди да вземеш окончателното решение за вземане на пари на заем, направи прецизни разчети и се увери, че наистина ще можеш да върнеш тези пари в уговорените срокове. 

Взетите заеми не бива да създават никакви рискове за твоята финансова стабилност и сигурност в близко и по-далечно бъдеще.

Пари на заем – откъде? Популярните опции за пари на заем

Банкови институции  

Съвсем естествено банковите институции са първият вариант, за който повечето потребители се сещат, когато става въпрос за пари на заем. Имай предвид обаче, че процедурите в банките са доста сложни и отнемащи време. 

От една страна е напълно възможно да не успееш да отговориш на изискванията за получаване на заеми, а от друга – одобрението и отпускането на парите да се проточат по-дълго, отколкото можеш да чакаш в настоящия момент.

Фирми за бързи кредити 

Улеснените процедури, както и сравнително бързото получаване на желаните суми, са причините през последните години все повече да нараства интересът към фирмите за бързи кредити до заплата

Вземането на бърз кредит обаче крие доста рискове за потребителя. Сред тях са прекалено високите лихви и такси, които в един момент може да му бъде трудно да покрива, дребният шрифт и скритите условия, както и други некоректни практики, които за съжаление са характерни за този сектор.

Роднини и приятели 

Макар и вземането на пари на заем от роднини и приятели да ти изглежда като прекрасно решение, то също си има своите значителни недостатъци.

Когато ти и твой близък човек сте в подобна финансова взаимовръзка, между вас неизменно ще има повече напрежение от обикновено. 

А ако е налице забавяне или някакъв проблем с връщането на парите, това може сериозно да навреди на отношенията ви за дълъг период от време.

Кредитни карти 

Кредитната карта без никакво съмнение е най-удобният и сигурен инструмент при нужда от допълнителни финансови средства. 

Благодарение на нея можеш да си набавиш съответните средства точно в желания момент и в размера, който ти трябва.  

За одобрение за кредитна карта не се изисква толкова документация колкото при банковия кредит, а лихвите са по-ниски в сравнение с тези при бързите кредити.

Твоята кредитна карта Бяла Карта ще ти свърши отлична работа по отношение гарантирането на финансовата ти стабилност и сигурност. 

Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти предостави необходимите средства по всяко време и във всяка една точка от света. 

В допълнение, тя ти носи и други преимущества, като възможност за бързи и сигурни покупки и разплащания, и постоянни отстъпки в широка мрежа от търговски обекти. 

Заложи на кредитна карта Бяла Карта и си спести всякакви финансови затруднения и проблеми в близко и по-далечно бъдеще!  

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш