Кандидатствай Вход
Бърз кредит без трудов договор – как?

Бърз кредит без трудов договор – как?

Защо да изберем онлайн заем пред такъв от банка?

Възможно е, при кандидатстване за кредит от банка, процедурата да е по-времеемка , както  и да има необходимост от повече документация. Този фактор може да се окаже причина процесът  по одобрение и отпускане на кредита да се забави.

Освен това, в голяма част от случаите постоянният трудов договор е възможно да бъде задължително изискване от банките, за да кандидатстваш за кредит.

И макар банковите заеми да започват да предлагат възможност за онлайн кандидатстване, цялата процедура е възможно да не е толкова улеснена, тъй като въпреки онлайн кандидатстването е възможно да се наложи да посетиш банков клон, за да подпишеш документи и или друго.

Благодарение на технологиите, достъпът до кредитиране е все по-лесен. Онлайн заемите, масово предлагани от фирмите за т.нар. „бързи кредити“ бързо се адаптират към новите потребителски нужди и дават по-лесен достъп до финансиране. Този тип финансови институции имат едно голямо предимство и то е времето, което ти пестят – от кандидатстването до отпускането на кредита.

Процедурите за кандидатстване са бързи – обикновено е необходимо да се попълни заявка онлайн със своите данни, както и да отбележиш от каква сума имаш нужда и за какъв период искаш да я изплатиш. След разглеждане на заявката ти и необходимите проверки, ще получиш отговор от финансовата институция. При одобрение парите се получават също бързо.

Има и алтернатива на банковите и бързите кредити онлайн и това е кредитната карта. На пазара има кредитни карти без изискване за трудов договор, за които можеш да кандидатстваш също толкова удобно, както за онлайн кредит, но с една разлика, която ще ти спести много време.

За кредитна карта можеш да кандидатстваш само веднъж, а при одобрение ползваш средствата – в рамките на одобрения ти кредитен лимит – както пожелаеш.

Кои са хората, които разполагат с доходи, но са без трудов договор?

Технологичната революция и непрестанната промяна в работната сила налагат промени за всички компании – кредитирането не прави изключение. Днес все повече хора работят свободни професии, самоосигуряващи лица са, или са само на граждански и временни договори.

Макар да нямат постоянни трудови договори, тези хора могат да печелят доста добре и да разполагат със средства, за да покриват задълженията си по кредита. Тези фактори налагат бърза адаптация на финансовите институции към новата реалност. Поради тази причина, на пазара има все повече кредити без трудов договор.

От кредити без изискване за трудов договор най-често се възползват хора, които не работят, все още са на непостоянен трудов договор, имат регулярни доходи, но са на граждански договори или получават обезщетения от държавата.

Тези иначе - стандартни и неизключителни събития е възможно да създават трудности, когато хората имат нужда от кредитиране от банкова институция. Ето защо потребителите се обръщат към фирмите, предлагащи пари на заем без трудов договор.

От този тип заеми биха могли да се възползват не само фрийлансърите, но и други групи потребители. Сред тях са - бременните жени и жени, които получават обезщетение по майчинство. Обезщетението е регулярно, което дава възможност на бъдещите майки да покриват задълженията си.

Пенсионерите. Да, макар по-голямата част от българските пенсионери да не получават достатъчни или големи пенсии, те имат нужда от допълнително финансиране. Добрата новина е, че дори хората, които получават обезщетение за безработица, имат възможност да кандидатстват за бърз заем без трудов договор.

Каква е ролята на трудовия договор при кандидатстване за кредит?

Наличието на трудов договор е гаранция за банките, че кандидатстващият за кредит има регулярни доходи и ще има възможност да изплаща отпуснатата сума. Това е възможно да бъде и едно от условията на банките при кандидатстване.

При небанковите финансови институции обаче, нещата може и да не стоят точно така. При фирмите за бързи кредити трудовият договор може да не е задължително условие. Тези финансови институции искат гаранция, че имате някакви регулярни доходи, но те може да са от наем, обезщетение за майчинство, пенсия, и дори обезщетение за безработица.

Липсата на работа на договор обикновено не е от значение за бързите заеми, защото обикновено при тях срокът е доста по-кратък от този на банките и размерът на отпуснатите суми също може да бъде много по-малък.

Така годишната лихва не излиза толкова висока. Особено пък ако се възползвате от извънредни условия или ползвате подобни услуги за първи път. Тогава независимо дали работите на трудов договор или не, може да ползвате безплатните безлихвени първи заеми.

Как се кандидатства за бърз кредит без изискване на трудов договор?

Кандидатстването за бърз кредит онлайн без трудов договор в повечето случаи може да бъде направено изцяло онлайн. Можеш да кандидатстваш за кредит срещу лична карта без трудов договор. Този тип финансови продукти се предлагат от небанковите финансови институции и се регулират от Закона за потребителските кредити (ЗКП).

Преди да кандидатстваш за бърз онлайн кредит без трудов договор, проучи възможностите, и сравни условията. Обърни внимание на вноските, сроковете и евентуални такси за кандидатстване и одобрение, както и тези при забавяне.

Последното е важно, за да може да се си информиран какво се случва при различните сценарии. Тъй като бързите заеми обикновено са „до заплата“ и са с кратък срок за връщане – лихвата и годишният процент на разходите не са единствените важни параметри.

Кандидатстването за бърз кредит може да бъде онлайн, на място в офис или чрез консултант. Онлайн заявяването обаче е голямо улеснение за потребителите, тъй като спестява време и чакане по опашки.

В повечето небанкови финансови институции можеш да кандидатстваш за кредит само срещу лична карта без трудов договор. След което вероятно ще ти бъде направена кредитна оценка на база приходи, кредитна история, възраст и т.н. На база на кредитната оценка и правилата на финансовата институция ще получиш одобрение или отказ.

Предлагат ли се бързи кредити без трудов договор от Бяла Карта

Вместо да се чудиш откъде да изтеглиш банкови или бързи кредити без трудов договор, вземи кредитна карта без трудов договор и можеш да разполагаш с пари винаги, когато ти потрябват.

Бяла Карта дава възможност за кандидатстване без изискване за трудов договор, достатъчно е да имаш някакви регулярни доходи – от наем, пенсия, обезщетение за майчинство или безработица, или друго.

Бяла Карта е удобен финансов инструмент, с който можеш да разполагаш с пари в рамките на одобрения ти кредитен лимит - винаги, когато пожелаеш. Дори в момента да имаш трудов договор, не можеш да предвидиш всичко.

Ако заявиш Бяла Карта сега, ще имаш възможност за поне малко по-голяма сигурност дори и в извънредни и непланирани ситуации. Предимство е, че Бяла Карта няма годишна такса за обслужване на картата, което означава, че ако не я използваш, няма да ти струва абсолютно нищо.

 

Кандидатстването за бърз кредит без трудов договор може да стане като попълниш заявка онлайн, по телефон или посетиш офис на израния от теб кредитор. Какви са опциите, зависи от финансовата институция.

Най-често, за да заявиш кредит без трудов договор, трябва да предоставиш валидна лична карта. За част от финансовите институции това може да бъде напълно достатъчно, докато други може да изискат допълнително документ за семейно положение, данъчни декларации и други.

От няколко часа до няколко дни - това е стандартен срок, в който можеш да очакваш разглеждането на твоята заявка за кредит без трудов договор. Срокът зависи от процедурите на финансовите институции.

По-често, времето за одобрение за кредит от небанкови финансови институции е от няколко часа до няколко дни. За колко време ще получиш одобрение зависи от компанията и от текущата натовареност. Заемите с по-голяма сума, може да изискват по-дълъг период за одобрение.

Срокът за получаване на сумата след одобрение на кредит без трудов договор може да отнеме от няколко часа до няколко дни. Какъв точно ще бъде зависи от финансовата институция и избрания метод за изплащане.

1 Коментар



Станка.господинова.рачева. преди 11 месеца | 0

Искам.да.кандидаствам


Кредитна карта, с която имаш, когато искаш