Кандидатствай Вход
5 факта за кредитните карти, които трябва да знаеш

5 факта за кредитните карти, които трябва да знаеш

Кредитната карта е инструмент, доста широко разпространен и използван от потребителите.

Бързите, лесни и удобни разплащания, възможността да бъде носена практически навсякъде, както и допълнителните екстри за нейните притежатели я правят толкова популярна в съвременния свят.

Познаваш ли обаче кредитните карти като продуктова категория толкова добре, колкото си мислиш?

Или все още има техни характеристики, функции и свойства, с които не си наясно?

В днешната статия от блога на Бяла Карта предстои да разбереш точно това.

По-надолу ще изведем няколко важни факта за кредитните карти, които е добре да се знаят от всеки човек, притежаващ такива.

5 факта за кредитните карти, които трябва да знаеш

Няма идеален брой кредитни карти

Често срещаме въпроси от потребители за това какъв е идеалният брой кредитни карти, които трябва да притежават.

Истината е, че такъв „идеален брой“ не съществува. За всеки отделен потребител могат да бъдат определени специфични граници по отношение на броя на кредитните карти.

И тези граници зависят от ежедневието и личните навици на потребителя, досегашния му опит с кредитни карти, както и неговата способност да управлява едновременно няколко такива.

Кредитна карта Бяла Карта е перфектният избор за млади хора, които все още не са свикнали с употребата на кредитни карти.

Тя гарантира максимална сигурност на личните данни, бързи и лесни разплащания, както и опция за използване от всяка точка на света.

Различните типове кредитни карти притежават и различни характеристики

Трябва да си напълно наясно с особеностите и характеристиките на различните типове кредитни карти. Така ще можеш да откриеш най-подходящата за себе си, своите изисквания и предпочитания.

Редовното пазаруване с кредитна карта носи ползи

Когато си разумен по отношение на своето потребителско поведение и ежедневни покупки, нямаш никаква причина да се притесняваш от редовното пазаруване с кредитната карта.

Напротив, подобно пазаруване може да ти предостави редица ползи и преимущества. 

От една страна, правилното използване на кредитната карта във връзка с ежедневните покупки и последващото покриване на задълженията по нея в необходимите срокове, със сигурност ще ти гарантира по-висок кредитен рейтинг.

За бъдещите ти кредитодатели е важно да знаят, че си разумен и отговорен човек, който знае как да управлява финансите си.

От друга страна, редица кредитни карти са способни да ти предоставят преференциални условия при пазаруване.

Като притежател на кредитна карта Бяла Карта например ти имаш възможност да се разплащаш в широка мрежа от партньорски обекти и да се радваш на скрити бонуси, специални намаления и промоционални оферти.

Важно е вноските да се покриват навреме

Действително навременното покриване на всички вноски по кредитната карта е от голямо значение.

Създаването на подобна практика ще ти помогне не само да избегнеш текущи проблеми с кредитната компания, но и занапред да бъдеш по-отговорен спрямо личните си финанси.

В тази връзка ти препоръчваме да купуваш с кредитната си карта само и единствено стоки, които наистина можеш да си позволиш.

Защото, ако започнеш да закъсняваш с месечните си вноски и да отлагаш заплащането им във времето, неусетно ще се вкараш в една спирала от дългове, измъкването от която ще бъде доста трудно за теб.

Кредитните карти ти спестяват средства

Освен всички други преимущества, свързани с бързото и лесно разплащане, и непрекъснатия достъп до свежи финансови средства, можем уверено да кажем, че кредитните карти ти спестяват средства.

На пръв поглед е възможно това да не изглежда така, поради лихвите, които ти се налага да плащаш във връзка с използването им.

Помисли обаче в колко аспекти от своето ежедневие получаваш изгодни финансови възможности, благодарение именно на кредитната карта.

От отстъпките и промоционалните оферти при пазаруване, до удължените гаранционни срокове, в рамките на които можеш да върнеш неизправен или неотговарящ на описанието си продукт.

Несъмнено кредитната карта ти дава редица преимущества във финансов план и в крайна сметка води до един постоянен процес на спестяване на средства от твоя страна.

Кредитна карта Бяла Карта е най-подходящото решение за активния съвременен потребител, чието ежедневие включва шопинг обиколки по моловете, международни пътувания, отсядания в хотели и т. н.

Бяла Карта е международна кредитна карта с кредитен лимит до 3000 лева, която няма такса за теглене на пари в брой от банкомати в България, при плащане на ПОС и онлайн.

Избери кредитна Бяла Карта и направи ежедневието си една идея по-леко и приятно.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш