Кандидатствай Вход
6 неща, които винаги трябва да купуваш с твоята кредитна карта

6 неща, които винаги трябва да купуваш с твоята кредитна карта

Бърза, лесна и удобна за използване, предоставяща необходимите парични средства при нужда, както и ключ към получаването на специални предложения и оферти при пазаруване. През последните години кредитната карта се утвърди като най-ценния и важен финансов инструмент за обикновения потребител. А това са само част от преимуществата, които правят кредитните карти толкова популярни в днешно време. При определени ситуации и покупки въпросните преимущества на кредитните карти се проявяват особено силно. В следващите редове ще изведем няколко стоки и артикули, които винаги трябва да купуваш с твоята кредитна карта, за да си гарантираш максимална изгода.

Самолетни билети – горещо ти препоръчваме да използваш кредитната си карта при закупуване на самолетни билети и правене на резервации за определени полети. Кредитната карта ще гарантира защита на твоите средства в случаи на извънредни ситуации, които не са чак толкова рядко срещани в сферата на въздушния транспорт. За какви точно извънредни ситуации говорим? Най-вече за отлагания и отмени на полети поради лоши метеорологични условия, повреди в превозното средство и т.н. В подобни ситуации повечето авиокомпании имат практиката да връщат парите само и единствено на онези клиенти, които са закупили билетите си с кредитна карта. Благодарение на кредитната си карта е възможно да получиш и предимство относно резервация на място за следващ полет, провеждащ се максимално близко във времето до отменения такъв.

Всякакви онлайн покупки – кредитната карта е най-сигурният финансов инструмент, когато става въпрос за пазаруване онлайн. Винаги съществува някакъв риск, когато предоставяш лични данни на даден търговец или платформа в мрежата. Подобен риск е значително висок при разплащане с дебитна карта, защото тя е директно свързана с твой банков акаунт и през нея може да се стигне до източване на финансови средства. Поради тази причина те съветваме да заложиш на кредитната карта, посредством която няма как да изпаднеш в такава ситуация.

Бяла техника и електроуреди за дома – това е група уреди, чието закупуване изисква значителна инвестиция от страна на потребителя. От друга страна, въпросните уреди вървят с определен гаранционен срок, при който обаче често има уловка. В много случаи закупеният електроуред се поврежда малко след изтичането на неговата гаранция. Така ти като потребител губиш правата си за искане на смяна или връщане на парите. Но ако използваш за покупката твоята кредитна карта, нещата биха могли да се променят. Редица компании, издаващи кредитни карти, са сключили споразумения с дадени търговци, на базата на които клиентите им получават удължени гаранции за своите покупки. Именно благодарение на удължените гаранции ще бъде налице доста по-голяма вероятност при повреждане на уреда да се вместиш в съответните срокове и да си поискаш обезщетението от търговеца.

Билети за концерти и спортни събития – кредитната карта е изключително подходяща и за закупуване на билети за концерти, спортни събития и различни други обществени мероприятия. Често притежателите на кредитни карти получават предимство при вземане на билет (ако тяхната бройка е ограничена), както и при запазване на ВИП места в съответната зала или стадион.

Членски карти за фитнес клубове – още една категория продукти, покупката на които би била по-изгодна за тeб, ако я извършиш с твоята кредитна карта. Голяма част от добрите фитнес клубове имат споразумения с определени компании – издатели на кредитни карти. Споразумения, които дават право на притежателите на съответните кредитни карти да получават специални намаления и отстъпки при записването за часове или закупуването на членски карти за даден период от време.

Покупки в чужбина – при пазаруване в чужбина е препоръчително да се използва кредитна карта. Причините са общо взето същите като при онлайн пазаруването и са свързани най-вече със сигурността. Когато си в непозната страна или град, няма как да знаеш кои търговци са надеждни и кои биха могли да злоупотребят с личните ти данни. Затова би било по-мъдър вариант да заложиш на кредитната карта отколкото на директно свързаната с твоя банков акаунт дебитна такава. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е призната навсякъде по света. 

Кредитна карта Бяла Карта е твоята кредитна карта, която е винаги до теб при нужда. Тази кредитна карта ще ти предостави допълнителни финансови средства, когато най-много ти трябват. В допълнение, притежателите на кредитна карта Бяла Карта могат да я използват и като клубна кредитна карта, с която да се разплащат и да получават промоционални оферти в широка мрежа от партньорски обекти. Кандидатствай за кредитна карта Бяла Карта и съвсем скоро ще имаш възможност да се възползваш от всички преимущества, които тя е способна да ти предложи!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш