Кандидатствай Вход
Роля и значение на кредитните карти в ежедневието на съвременния потребител

Роля и значение на кредитните карти в ежедневието на съвременния потребител

  • Бяла Карта
  • 17.09.2018
  • Лайфстайл
  • Коментари: 0
  • 1539

От своето създаване към средата на миналия век до днес, кредитните карти стават все по-важен инструмент за потребителя от финансова и дори житейска гледна точка. Самото развитие (или еволюция) на тази продуктова категория е до голяма степен свързано със стремежа за адаптиране към непрекъснато променящите се нужди и навици на човека. Днес споменатата тенденция важи повече от всякога, тъй като кредитните карти вече имат решаваща роля и значение в ежедневието на съвременния потребител. Ето някои от техните главни свойства, помагащи ни да направим своя ден една идея по-лек и приятен:

1. Изграждане на кредитна история – кредитната история е изключително важна за потребителя във връзка с неговите бъдещи финансови цели и перспективи. Надеждната кредитна история дава възможност за по-изгодни условия при кандидатстване за банкови кредити във връзка със закупуване на кола или апартамент например. В допълнение, тя води до получаването на намаления и специални оферти при покупката на определени финансови и застрахователни продукти. Как обаче можеш да си изградиш кредитна история, ако досега никога не си теглил кредит? Един от най-лесните начини да направиш това е чрез правилното използване на кредитната карта. Под „правилно използване“ имаме предвид най-вече да правиш с нея покупки, които действително е възможно да си позволиш, и да покриваш навременно и коректно необходимите вноски. По този начин ще покажеш на бъдещите си кредитодатели, че ти си човек, който умее добре да управлява своите лични финанси и съответно заслужава доверието им.

2. Повишаване на сигурността на разплащанията – в това отношение кредитните карти са много по-ефективни в сравнение с дебитните такива. Причината за последния факт всъщност е много проста. Дебитната карта е директно свързана с твой банков акаунт и съответно носи значителен риск от източване на парични средства и други финансови измами. При кредитната карта обаче подобен проблем не съществува. В допълнение, голяма част от кредитните компании на пазара са въвели и специални мерки за защита личните данни и средствата на своите клиенти. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта например получават достъп до потребителски профил, в който могат да влизат по всяко време чрез десктоп или мобилно устройство. В този профил са налични цялата история на извършените транзакции и друга информация за кредитната карта, която е възможно да представлява интерес за тях.

3. Удължаване на гаранциите – пазаруването с кредитна карта ще ти осигури удължени гаранции на множество стоки и артикули. Удължени гаранции, които в редица ситуации ще се окажат изключително важни за теб. Вероятно си забелязал, че по-голямата част от предлаганите на пазара продукти и уреди се повреждат малко след изтичането на гаранцията им. Ако обаче въпросната гаранция бъде удължена е твърде вероятно проблемът или повредата да се появят в нейните рамки. Тогава ще имаш пълното право да върнеш уреда обратно на съответния производител или търговец. Разбира се, и да поискаш неговата смяна или пък обратното връщане на парите ти.

4. Получаване на специални оферти – когато става въпрос за ежедневното пазаруване, кредитната карта може да ти предостави преимущество в още един аспект. А именно получаването на специални намаления и промоционални оферти за определени продуктови категории. Притежателите на кредитна карта Бяла Карта например имат възможност с нея да се разплащат в широка мрежа от партньорски обекти, възползвайки се от постоянни промоции и намаления. С кредитна Бяла Карта не само ще направиш покупките си доста по-бързи и удобни, но и в дългосрочен план ще спестиш значително количество парични средства.

5. Използване на малък заем – кредитната карта на практика ти позволява да използваш един своеобразен краткосрочен заем за покриване на текущите си разходи. Такава опция е много полезна при затруднени от финансова гледна точка ситуации, в които всеки може да попадне в днешно време. Възможно е те да се дължат например на забавяне на работна заплата, възникване на извънредни и спешни разходи (медицински, транспортни и т.н.). Без допълнителен източник на средства ще ти бъде много тежко в подобни ситуации. Ако имаш кредитна карта обаче, можеш веднага да получиш достъп до свежи средства, които ще покриеш впоследствие.

Кредитна карта Бяла Карта е способна успешно да се превърне в твоят най-добър приятел във връзка с редица ежедневни дейности. Бяла Карта е международна кредитна карта, която ти позволява да се разплащаш от всяка точна на света при пътувания и екскурзии. В допълнение, кредитна Бяла Карта е и твоята клубна кредитна карта, с която ще получаваш намаления и промоционални оферти в широка мрежа от партньорски обекти. Бяла Карта се наглася спрямо нуждите ти, каквото пожелаеш, където и да си.  

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш