Кандидатствай Вход
Какво трябва да знаеш за кредитната си карта? /част 1/

Какво трябва да знаеш за кредитната си карта? /част 1/

  • Бяла Карта
  • 12.03.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 11633

Обичаш да използваш кредитна Бяла Карта често, без значение дали плащаш в кеш или онлайн? Ние имаме няколко интересни и полезни факта, които искаме да споделим с теб, за да умееш да боравиш разумно с кредитната си Бяла Карта и да извличаш максимални ползи от нея.

Запомни, че кредитната карта в днешно време е разплащателно средство, което се предпочита от всички хора по цял свят, а причините се крият в удобството, бързото пазаруване и финансовата независимост, която кредитните карти ни дават.

И все пак, ти трябва да си наясно с някои правила, които да имаш предвид, всеки път, когато решиш да използваш кредитната карта.

Разбира се, правилото от първостепенно значение си остава едно: Винаги плащай вноските си навреме. Можеш да ни вярваш, че това е най-важното, което да спазваш, без значение дали пазаруваш често или по-рядко с кредитната си Бяла Карта. Но умното използване на кредитна карта далеч не се ограничава само с плащане на вноски. Напротив, означава и да умееш да се предпазваш от измами, да знаеш кога и за какво плащаш такси, да си запознат с всичките предимства на кредитната карта, да се възползваш често от отстъпките на картата и да подобряваш кредитния си рейтинг.

А, как да постигнеш всичко това? Ето важните неща, с които да си запознат, ако се стремиш да бъдеш разумен картодържател:

  • Не използвай целия си кредитен лимит

Запомни, че използването на целия кредитен лимит по кредитната карта не е препоръчително. Ако искаш да подобриш кредитния си рейтинг, то важното е да плащаш всичко навреме, дори въпросната използвана сума да е малка. Винаги е по-добре да плащаш малки суми, но често, с кредитната Бяла Карта, отколкото да изхарчиш почти цялата сума наведнъж. Дори и да си сигурен, че можеш да върнеш в срок вноската, това не е най-разумното решение, което финансиращите компании търсят. Препоръчваме ти да ползваш Бяла Карта често за всякакви покупки, макар и малки суми, разбира се, когато знаеш, че можеш да върнеш вноските. Така ти се доказваш като сигурен картодържател и лоялен клиент, който винаги е наясно с възможностите си. За тази цел Бяла Карта ти предлага неограничени възможности. Защо? Защото с кредитна Бяла Карта можеш да пазаруваш онлайн постоянно, при това дори от Белият магазин, пестейки пари. Също така, имаш възможността да ползваш своята кредитна карта за разплащания на ПОС терминали на всякакви места, защото Бяла Карта е международна кредитна карта, а това означава, че нямаш абсолютно никакви ограничения, защото тя се приема на всяко място. Другото страхотно предимство на Бяла Карта е уникално и се състои във факта, че с нея можеш да теглиш пари от банкомат, без да ти се начислява такса. Изводът е че можеш да ползваш своята кредитна Бяла Карта за всякакви разплащания, по всякакъв начин, без териториални и други ограничения.

  • Проверявай редовно баланса по кредитната карта

Независимо, дали пазаруваш много често с кредитна Бяла Карта, дали теглиш пари от банкомат или използваш картата само в крайни случаи, то не бива да пренебрегваш проверяването на баланса си. Запомни, че това е сигурна превантивна мярка срещу неправомерни действия с кредитната ти карта.

Препоръчва се всеки месец да анализираш баланса по кредитната си карта, за да си в течение с всички трансакции и начислени такси. Така ще можеш да забележиш веднага нещо нередно, например използване на картата в ден, в който ти дори не си излизал от вкъщи. В такива случаи трябва да алармираш финансиращата институция незабавно, за да се вземат мерки навреме.

С Бяла Карта имаш страхотната възможност да следиш всички детайли по кредитната си карта, напълно безплатно. Именно благодарение на специално разработения персонален акаунт мениджър, който е изцяло на твое разположение. Така, освен че получаваш абсолютно безплатно кредитна Бяла Карта директно до адреса ти, то имаш и предимството да следиш чрез мобилно устройство всички трансакции и предстоящи вноски. Друг плюс, който трябва да имаш предвид е SMS известяването, което ние ти предлагаме. Напълно безплатно ще получаваш SMS на посочения от теб мобилен номер, с който ще те информираме при всяка направена трансакция. Така искаме да ти осигурим максимално изчерпателна информация за твоята кредитна Бяла Карта. Също така се уверяваме, че няма да пропуснеш нито един детайл, който засяга използването на кредитната ти карта. Освен че ще си наясно с направените трансакции, независимо къде се намираш, то ние те уведомяваме и за всяка вноска, която дължиш. Целта е да те улесним, за да не пропускаш краен срок и да плащаш всяка сума, без значение малка или голяма, навреме. По този начин доказваме на теб, че ти –  нашият клиент, си фокусa, спрямо който се определя политиката на Бяла Карта, за да се превърне в най-масовата и предпочитана кредитна карта в България.

Виж втора част на материала и разбери повече за любимата ти кредитна карта.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш