Кандидатствай Вход
Кога един кредит е изгоден за теб? /част 1/

Кога един кредит е изгоден за теб? /част 1/

Кредитните карти отдавна са средството, което повечето хора използват, за да пазаруват без притеснения, да се сдобиват с желаните стоки и услуги на момента и дори да сбъдват мечтите си. Без значение дали искаш да си купиш нова кола, да отидеш на екскурзия, да зарадваш любимите си хора с чудесни подаръци или просто искаш да пазаруваш онлайн без ограничения, то кредитната карта определено е правилният избор. Докато някои хора имат нужда от кредитна карта, само при инцидентни и непредвидени ситуации, то много други картодържантели, всъщност се сдобиват с това платежно средство, защото обичат да пазаруват по интернет и да разполагат винаги с парични средства, независимо къде се намират.

Да избереш кредитна карта, обаче съвсем не е просто решение, най-вече защото кредитната карта трябва да се наглася съвършено към твоя начин на живот и възможностите ти. Изхождайки от това колко много институции издават кредитни карти, изборът наистина става доста сложен. Разбира се, всички искаме не просто да притежаваме кредит в джоба си, но и въпросната кредитна карта да е най-подходящата за нас. Именно затова всеки ти трябва да анализираш внимателно различните кредитни карти на пазара, за да се спреш на най-правилната за теб. Защото, ако една кредитна карта е изгодна за един, то това съвсем не означава, че е също толкова подходяща и за друг. Ще ти дадем един бърз пример за това: Има хора, които не пазаруват в кеш, те използват кредитните си карти единствено, за да плащат в магазини по банков път или да се разплащат онлайн. Или с други думи – те могат да изберат кредитна карта, която е предназначена само за банкови разплащания и с която плащането в брой се таксува. Причината е, че те едва ли ще ползват често опцията за пари в брой от кредитна карта. В другият случай – ако ти си свикнал да използваш най-вече пари в брой и знаеш, че често може да имаш нужда от кеш за непредвидени ситуации, то не е препоръчително да избираш кредитна карта, която те таксува всеки път, когато теглиш пари от банкомат. Така ще оскъпиш допълнително дължимата сума и освен стандартната лихва, на практика ще заплатиш много повече.

Подобни примери можеш да срещнеш често в ежедневието си, истината е, че трябва да си наясно какво точно търсиш в една кредитна карта, какви са плюсовете, на които държиш и кои нейни характеристики не са ти толкова нужни.

Ние от Аксес Файнанс ще ти дадем няколко съвета за наистина изгодна за теб кредитна карта, за да се увериш в предимствата на Бяла Карта.

Можеш ли да теглиш безплатно пари в брой?

Нека започнем от парите в брой и тяхната небходимост. Едва ли, рядко ти се налага да разполагаш именно с пари в кеш, те са неразделна част от ежедневието ти и точно затова е добре да знаеш, че винаги можеш да се възползваш от допълнителна сума пари, в критична ситуация. В подобен случай, обаче обикновените кредитни карти няма да ти послужат добре, защото те ще ти начислят доста висока такса, за това, че теглиш пари от банкомат. Така всеки път, когато ти се наложи да изтеглиш каквато и да е сума от АТМ, ще плащаш не само лихва, но и допълнителна такса. С Бяла Карта можеш да теглиш пари от банкомат, където си поискаш и когато пожелаеш, без такса. Няма значение каква сума теглиш и за кой пореден път използваш Бяла Карта на банкомат, защото всичко това ти е абсолютно безплатно. Единственото, което ще дължиш е лихвата си по изтеглената сума и нито лев повече. Това е така, защото Аксес Файнанс е небанкова финансова институция и ти предлагаме възможности, които няма да намериш другаде. Липсата на подобна такса е едно от нещата, които правят кредитна Бяла Карта изключително изгодна за теб, но далеч не е единственото ѝ предимство.

Има ли допълнителни такси, за които не знаеш?

Една кредитна карта може да е подходяща за теб и ако не ти начислява куп допълнителни такси, които трябва да заплатиш. Много хора са в дадена степен изплашени от кредитните карти, именно заради допълнителните такси, които банките начисляват, било то за теглене от АТМ, годишна такса, такса за обслужване и т.н. Много често, картодържателите не са достатъчно запознати с въпросните такси, за които плащат, тъй като никой не подчертава наличието им в договора.  Всъщност, ако дадена кредитна карта е неизгодна за теб, ти си свободен да потърсиш друга, по-добра алтернатива. Тази алтернатива, в твоя случай, се нарича Бяла Карта. Тя е масово разплащателно средство и се издава от небанкова институция. Оскъпяването, което имаш, при положение, че си плащаш вноските в срок, е само и единствено лихвата ти. Така, ти знаеш, че кредитната ти Бяла Карта е максимално ориентирана към теб и твоите нужди.

Очаквай втора част на материала, за да разбереш кои са следващите критерии, на които е добре да отговаря твоята кредитна карта.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш