Кандидатствай Вход
На кои места със сигурност ще ти потрябва кредитна карта?

На кои места със сигурност ще ти потрябва кредитна карта?

  • Бяла Карта
  • 29.01.2018
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1398

Днес ще поговорим малко повече за приложенията на кредитната карта в съвременния свят. Защото тя съвсем не е само и единствено инструмент за кредитиране на потребителите. Има редица места и дейности, по отношение на които кредитните карти са не просто полезни, а направо незаменими. Започвайки от летищата и хотелите, и стигайки до онлайн пазаруването, което набира все по-голяма скорост и у нас през последните години. В следващите редове ще научиш защо кредитната карта е толкова важна и необходима за част от местата, които редовно посещаваш.

Онлайн пространството

Да, съвременният потребител прекарва все повече време в онлайн пространството. Възможностите на интернет позволяват дейности като пазаруването вече да бъдат извършвани, без на човек да му се налага дори да излиза от дома си. Защо обаче е препоръчително при онлайн пазаруването да използваш винаги кредитна карта? Истината е, че кредитната карта ти носи много по-високо ниво на сигурност в такива случаи от дебитната такава. По принцип дебитната карта е директно свързана с дадена банкова сметка на потребителя, което повишава значително риска от измама и източване на банковата сметка. Достатъчно е само да бъде откраднат номерът на дебитната карта, за да са налице всички неприятни последствия. Поради тази причина се увеличава броят на потребителите, които предпочитат да заложат на сигурното пазаруване онлайн, включващо използването на кредитна карта.

Летищa

За хората, на които им се налага да пътуват често по лични или професионални причини, също е много важно да притежават кредитна карта. И летището е първото място, на което тя ще им потрябва. Кредитната карта е особено полезна при предварителното вземане на билети за самолетни полети. Защото при въздушните пътувания винаги е налице известна доза несигурност. Тази доза несигурност е свързана както с атмосферните условия, така и с други неочаквани обстоятелства, които могат да възникнат при международните полети. Именно в извънредни ситуации кредитната карта ще ти свърши най-добра работа. Купуването на билет с кредитна карта ти гарантира, че впоследствие можеш да си вземеш парите обратно в случай на отмяна на съответния полет поради някаква причина.

Хотели

Пътуването в чужбина обикновено е свързано и с отсядане в хотели, нали така? Хотелът е още едно място, на което не е особено разумно да използваш за разплащане дебитна карта, и причините за това са няколко. На първо място сред тях стои сигурността, спомената вече по-нагоре в текста. В допълнение, трябва да имаш предвид, че в сметката, към която е свързана дебитната карта, може да няма достатъчно пари за покриване на всички разходи по престоя ти в хотела. И тук не говорим само за цените на нощувките, но и за допълнителни и в някои случаи дори непредвидени за теб плащания за снек барове, различни процедури или пък случайни инциденти със собствеността на хотела (счупване, повреждане и т.н.). Използвайки кредитна карта по време на пътуването си, ти си гарантираш покриване на всички разходи в и извън хотела.

Магазини за мебели

Кредитната карта е изключително полезна и когато става въпрос за пазаруване на мебели и други неща, изискващи впоследствие доставка до дома ти. Колкото и да е реномиран съответният търговец или производител, винаги може да се появи проблем при доставката или пък съответните мебели да не са в състояние, отговарящо на тяхното описание. Поради тази причина е добре да използваш кредитна карта, която ще ти позволи при наличие на каквито и да било нередности да си върнеш парите обратно.

Търговски обекти, в които влизаш за първи път 

Когато пазаруваш или правиш поръчка за първи път от даден производител или търговец, е препоръчително да платиш в брой или пък да използваш кредитната си карта. Дебитната карта е възможно най-неудачният избор за подобни ситуации. Докато не натрупаш известен опит със съответния търговец, няма как да си уверен в неговата коректност и добросъвестност. В този смисъл те съветваме да не рискуваш, давайки му данните от дебитната си карта, която е директно свързана с твоята банкова сметка. Може би това ти се струва малко преувеличено, но при всички случаи е по-добре да си предпазлив, отколкото впоследствие да станеш жертва на банкова измама.

Както вероятно сам си се убедил, кредитната карта може да ти бъде полезна по отношение на редица дейности. А предимствата за теб ще станат още по-големи, ако избереш кредитна карта Бяла Карта. Бяла Карта е международна кредитна карта, която е изключително лесна и удобна за използване от всяка точка на света. В допълнение, тя е и твоята клубна кредитна карта, която ти дава възможност да получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от партньорски обекти. Избери кредитна Бяла Карта и направи ежедневието си по-лесно и приятно от всякога!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш