Кандидатствай Вход
На кои места със сигурност ще ти потрябва кредитна карта?

На кои места със сигурност ще ти потрябва кредитна карта?

Днес ще поговорим малко повече за приложенията на кредитната карта в съвременния свят, защото тя съвсем не е само и единствено инструмент на банката за кредитиране на потребителите.

Съществуват редица места и дейности, по отношение на които кредитните карти са не просто полезни, а направо незаменими. Примерите започват от летищата и хотелите и стигат до 

онлайн пазаруването, което набира все по-голяма скорост и у нас през последните години. 

В следващите редове ще научиш на кои места със сигурност ще ти потрябва кредитна карта и защо тя е толкова важна и необходима за тези от тях, които редовно посещаваш.

5 места, в които е сигурно, че ще ти потрябва кредитна карта

1.  Онлайн пространството

Да, съвременният потребител прекарва все повече време в онлайн пространството.  Възможностите на интернет позволяват дейности като пазаруването вече да бъдат извършвани без на човек да му се налага дори да излиза от дома си. 

Защо обаче е препоръчително да използваш винаги кредитни карти при онлайн пазаруването? Истината е, че кредитната карта може да ти донесе по-високо ниво на сигурност от дебитната в такива случаи. 

По принцип дебитната карта е директно свързана с дадена банкова сметка на потребителя, което значително повишава риска от измама и източване на банковата сметка. Достатъчно е само да бъде откраднат номерът на дебитната карта, за да са налице всички неприятни последствия. 

Поради тази причина се увеличава броят на потребителите, които предпочитат да заложат на сигурното пазаруване онлайн, включващо използването на кредитна карта.

2.  Летищaта

За хората, на които им се налага да пътуват често по лични или професионални причини, също е много важно да притежават кредитна карта. И летището е първото място, на което тя ще им потрябва.

Кредитната карта е особено полезна при предварителното вземане на билети за самолетни полети. Защото при въздушните пътувания винаги е налице известна доза несигурност. Тази доза несигурност е свързана както с атмосферните условия, така и с други неочаквани обстоятелства, които могат да възникнат при международните полети

Именно в извънредни ситуации кредитната карта ще ти свърши най-добра работа. Купуването на билет с кредитна карта ти гарантира, че впоследствие можеш да си вземеш парите обратно в случай на отмяна на съответния полет поради някаква причина.

3. Хотелите

Пътуването в чужбина обикновено е свързано и с отсядане в хотели. Хотелът е още едно място, на което не е най-разумно да използваш дебитна карта  за разплащане,а причините за това са няколко. 

На първо място сред тях стои сигурността, спомената вече по-нагоре в текста. В допълнение, трябва да имаш предвид, че в сметката, към която е свързана дебитната карта, може да няма достатъчно пари за покриване на всички разходи по престоя ти в хотела

И тук не говорим само за цените на нощувките, но и за допълнителни и в някои случаи дори непредвидени за теб плащания за снак барове, различни процедури или пък случайни инциденти със собствеността на хотела (счупване, повреждане и т.н.). 

Използвайки кредитна карта по време на пътуването си, ти си гарантираш покриване на всички разходи в и извън хотела.

4. Магазините за мебели

Кредитната карта е изключително полезна и когато става въпрос за пазаруване на мебели и други неща, изискващи доставка до дома ти. 

Колкото и да е реномиран съответният търговец или производител, винаги може да се появи проблем при доставката или пък съответните мебели да не са в състояние, отговарящо на тяхното описание. 

Поради тази причина е добре да използваш кредитна карта, която ще ти позволи при наличие на каквито и да било нередности да не “заключваш“ парите си от заплатата докато уредиш връщането на средствата.

5. Търговските обекти, в които влизаш за първи път 

Когато пазаруваш или правиш поръчка за първи път от даден производител или търговец, е препоръчително да платиш в брой или пък да използваш кредитната си карта. Докато не натрупаш известен опит със съответния търговец, няма как да си уверен в неговата коректност и добросъвестност. 

В този смисъл те съветваме да не рискуваш, давайки му данните от дебитната си карта, която е директно свързана с твоята банкова сметка. Може би това ти се струва малко преувеличено, но при всички случаи е по-добре да си предпазлив, отколкото впоследствие да станеш жертва на банкова измама.

Както вероятно сам си се убедил, кредитната карта може да ти бъде полезна по отношение на редица дейности - при пазаруване в търговски обекти и онлайн. А предимствата за теб може да станат още по-големи, ако избереш кредитна карта Бяла Карта

Бяла Карта е международна кредитна карта, която е изключително лесна и удобна за използване от всяка точка на света. Кредитна карта Бяла Карта е подходяща и в случаите, в които имаш нужда от пари в брой, защото няма такси при тегелене от банкомати в България. Нещо, което твоята дебитна карта може и да не предлага.

В допълнение, тя е и твоята клубна кредитна карта, която ти дава възможност да получаваш постоянни отстъпки в широка мрежа от партньорски обекти.

Избери кредитна Бяла Карта и направи ежедневието си по-лесно и приятно от всякога!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш