Кандидатствай Вход
Нещата, които най-често купуваме с нашата кредитна карта

Нещата, които най-често купуваме с нашата кредитна карта

През последните години кредитната карта става все по-популярен и предпочитан от съвременните потребители финансов инструмент. И това не е никак случайно. 

Ако бъде правилно използвана, кредитната карта носи изключително много преимущества.

Започвайки от бързото и лесно разплащане, преминавайки през различните отстъпки и награди за потребителя, и стигайки до цялостното повишаване на кредитния рейтинг в дългосрочен план.

В същото време обаче трябва да внимаваме за какви покупки и разплащания използваме своята кредитна карта с оглед превръщането й в наистина полезен инструмент за нас, а не източник на проблеми.

В следващите редове ще разбереш кои са нещата, които най -често купуваме с нашата кредитна карта.

Електронни и домакински уреди

Независимо дали става въпрос за покупка на черна или бяла техника  за дома, кредитната карта е най-подходящият инструмент за заплащането му. 

На какво се дължи това?

Добре знаеш, че при тази група продукти винаги съществува риск от възникването на някакъв проблем или повреда. Така, че с колкото по-голяма гаранция са придружени те, толкова по-добре за теб. 

Именно тук се крие и важната роля на кредитната карта при закупуването на електронни и домакински уреди.

Значителна част от кредитните компании са способни да ти предоставят удължени гаранции за такива типове артикули.

Гаранции, които ще защитят максимално вложените от теб средства в съответните уреди.

Онлайн покупки

Все повече потребители предпочитат да плащат за закупените онлайн продукти чрез своите кредитни карти. 

А причините за това съвсем не се ограничават само до бързината и удобството на разплащанията с кредитна карта (макар, че и тези фактори са от голямо значение).

От една страна, ако получиш повреден или неотговарящ на своето описание артикул, благодарение на кредитната карта ще бъде много по-лесно да го върнеш на търговеца и да си получиш парите обратно. 

От друга страна, кредитната карта ти предоставя висока степен на защита срещу финансови измами и кражби. 

Достатъчно е да кажем, че за разлика от дебитната такава, тя не е свързана директно с твой банков акаунт. Когато става въпрос за сигурност, кредитна карта Бяла Карта е правилният избор за теб.

Всеки притежател на тази кредитна карта получава индивидуален потребителски профил, откъдето винаги може да види историята на  разплащанията си.

Така кредитна Бяла Карта защитава интересите на своите притежатели и ги предпазва от различни типове измами и злоупотреби.

Наемане на кола  

Кредитната карта може да ти бъде много полезна и в агенциите за наемане на коли. В редица случаи разплащането с нея ще ти донесе известни отстъпки по отношение на цените на тази услуга. 

Нещо повече, понякога е възможно твоята кредитна карта и да се окаже единственият инструмент за разплащане при използване на подобна услуга. 

Поради различни съображения част от агенциите за наемане на коли не приемат от своите клиенти дебитна такава.

Плащания при пътуване

Независимо дали става въпрос за лични или бизнес пътувания, кредитната карта може да ти бъде от голяма полза и помощ при пътуване.

От купуване на билети за полет до запазване на стая в хотел и всичко друго, от което се нуждаеш по време на своето пътуване. 

На първо място, кредитната карта ще ти свърши отлична работа при предварително вземане на билети за самолетни полети.

В случай на отмяна на съответния полет поради лоши метеорологични условия или друга извънредна ситуация, именно тя ти гарантира, че впоследствие ще можеш да си вземеш парите обратно.

Също така благодарение на кредитната си карта е възможно да получиш най-много отстъпки в хотелите, заведенията и търговските обекти в различните държави.

Билети за концерт

И накрая, в тенденция се превръща използването на кредитната карта за закупуване на билети за концерт или друго подобно събитие. Причината за това отново се крие в преимуществата, които кредитните карти предлагат на своите притежатели.

Най-важните такива са получаваните намаления от цените на билетите, както и възможността за връщането им и обратното получаване на парите при определени условия.

В някои случаи притежаването на кредитна карта може да бъде решаващ фактор и за получаването на така желаните ВИП места в залата, в която ще се проведе съответното събитие.

Избирането на кредитна карта Бяла Карта ще ти донесе множество и разнообразни преимущества.  

Бяла Карта е твоята кредитна карта, която се наглася изцяло спрямо нуждите, предпочитанията и навиците ти. Дори имаш шанс за одобрение дори с влошена кредитна история.

Бяла Карта, с която можеш да посрещаш ежедневните си разходи. Тя е с кредитен лимит до 3000 лева и е международна. Това означава, че можеш да я ползваш в страната и в чужбина.

С нея можеш извършваш операции като теглене на пари в брой от банкомат без такса. Също така, няма да имаш такса при плащане на стоки и услуги на ПОС терминал.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш