Кандидатствай Вход
5 навика на отговорните притежатели на кредитни карти

5 навика на отговорните притежатели на кредитни карти

Кредитната карта е изключително полезен и удобен за използване финансов инструмент. 

От една страна, тя прави процесът на пазаруване по-бърз и лесен отвсякога и може да ти помогне да получиш редица бонуси, намаления и промоционални оферти. 

От друга, кредитната карта ти предоставя по-голяма сигурност при отделните разплащания и повишава кредитния ти рейтинг в дългосрочен план. 

За да бъдат налице всички изброени преимущества на кредитната карта обаче, трябва да се научиш да я използваш по правилния начин. 

В следващите редове ще изведем 5 навика на отговорните притежатели на кредитни карти.

Навременно изплащане на месечните вноски 

Това е абсолютно задължително за всеки отговорен притежател на кредитна карта. 

При удачно използване и навременно изплащане на вноските по кредитната карта, несъмнено кредитният ти рейтинг ще се повиши значително във времето. 

Точно обратен е ефектът обаче, ако не се отнасяш сериозно към своите задължения и отговорности, и често ти се случва да пропускаш сроковете за възстановяване на средствата по кредитната карта. 

Последното не само ще се отрази негативно върху кредитната ти история, но и ще увеличи недоверието между теб и съответната кредитна компания.

Преглеждане на кредитния отчет 

Още едно действие, което е препоръчително да правиш периодично. 

В края на всеки месец ти получаваш отчет за всички извършени от теб през съответния период транзакции. 

Не захвърляй въпросния отчет като поредната непотребна хартийка, която е дошла по пощата, а го прегледай внимателно. 

Така ще можеш да откриеш на мига всякакви грешки или нередности, допуснати в него. 

Ако станеш притежател на кредитна Бяла Карта, ще имат възможност да се възползваш и от допълнителни мерки по отношение сигурността на средствата ти. 

Веднага след активирането на твоята кредитна карта Бяла Карта, ще получиш достъп до собствен потребителски профил, в който можеш да влизаш по всяко време от мобилното си устройство. 

В профила си ще можеш да получиш информация за трансакциите, направени с твоята кредитна карта по всяко време. 

В този потребителски акаунт ще бъде налична цялата история на използване, както и друга полезна информация във връзка с кредитната карта.

В него ще можеш още да блокираш и активираш определени функции, което ще повиши сигурността на твоята Бяла Карта. 

Записване за известия 

Записването за известия е добър начин да си гарантираш, че няма да пропуснеш важни дати или срокове. 

Имаме предвид най-вече датите или сроковете за извършване на отделни плащания или вноски по кредитната карта. 

Дори и да си достатъчно сериозен и отговорен към личните си финанси, винаги може да забравиш за някое от въпросните плащания. 

Когато си записан за известия обаче, няма опасност да се случи подобно нещо. 

Преди идването на крайния срок за дадено плащане, ти ще получаваш напомняне по телефон или имейл за него и ще можеш да реагираш своевременно, за да си спестиш поредица от неприятности впоследствие.

Използване на допълнителните бонуси 

По принцип повечето кредитни компании се стремят да предоставят различни бонуси и допълнителни придобивки на своите лоялни клиенти. 

Тези бонуси и допълнителни придобивки е възможно да са свързани с отстъпки при пазаруване, участие в томболи или пък получаване на подаръци и награди на база събиране на определен брой точки. 

Избягване на прекалено голям брой кредитни карти

В доста случаи би било удачно изкарването на повече от една кредитна карта. 

Ако съответните кредитни карти са различни по своя тип и предназначение, ти ще можеш успешно да ги използваш в разнообразни ситуации. 

Една кредитна карта е възможно например да ти върши отлична работа при ежедневните покупки и разплащания, а друга да ти служи за международни пътувания, почивки и екскурзии. 

В никакъв случай обаче не трябва да си изкарваш по-голям брой кредитни карти от този, с който си способен да се справиш. 

Не забравяй все пак, че към всяка кредитна карта трябва да се отнасяш с необходимата отговорност, както и да спазваш задълженията си по договора с кредитната компания. 

В противен случай вместо да улесниш ежедневието си и да си гарантираш повишаване на кредитния рейтинг, е възможно да си докараш напълно излишни неприятности във финансов план.

Кредитна Бяла Карта е най-подходящата кредитна карта за теб, ако искаш да си гарантираш финансово спокойствие и сигурност.

Тази гъвкава и достъпна кредитна карта е способна да ти предложи преимущества във всички аспекти – от бързина, сигурност и удобство на разплащанията.

Тази гъвкава кредитна карта е без такси при плащане на ПОС, онлайн и при теглене на пари в брой от банкомати в България. 

Избери кредитна карта Бяла Карта и направи ежедневието си една идея по-леко и приятно!

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш