Кандидатствай Вход
5 неща, които трябва да направиш, когато получиш нова кредитна карта

5 неща, които трябва да направиш, когато получиш нова кредитна карта

Когато вземеш нова кредитна карта, трябва добре да се запознаеш с правилните начини за използването и. Ако до момента си използвал само дебитни карти, добре е да обърнеш по-специално внимание на правилните начини на употреба на кредитната ти карта. 

Освен това, независимо дали имаш или не други кредитни карти - всяка е различна и може да има своите особености, на които е добре да обърнеш внимание.

За да ти помогнем, в тази статия в блога ти разказваме какво е добре да направиш, когато получиш своята Бяла Карта

Ето 5 неща, които трябва да направиш, когато получиш нова кредитна карта Бяла Карта. Следвай нашите съвети и ти гарантираме, че ще можеш да използваш всички предимства на своята кредитна карта, но също така ще организираш и личните си финанси по-ефективно. 

Прочети договора си внимателно 

При одобрение, кредитна карта Бяла Карта ще бъде доставена до посочен от теб адрес - напълно безплатно. С нея ще получиш и всички необходими документи и договора си. 

Прочети внимателно договора и още веднъж обърни внимание на всички условия за използването на кредитната ти карта. След това го подпиши и го предай на куриера. Когато документите пристигнат обратно при нас, ще получиш SMS с 4-цифрен ПИН код на картата си.

Запомни го. ПИН кодът ще ти бъде нужен при извършване на платежни и справочни операции с твоята Бяла Карта на АТМ и POS устройства в страната и чужбина.

Създай си клиентски профил и регистрирай картата си в него

Бяла Карта предоставя на всички свои потребители възможността да си създадат онлайн клиентски акаунт, в който да управляват картата си свободно и бързо. 

Не пропускай и не отлагай създаването на онлайн профил на my.bialakarta.bg, защото ще се лишиш от много възможности. 

Ето какво предлага профила на Бяла Карта:

  • Блокираш и активираш функции на картата - тази функционалност е изключително важна, защото ти дава възможност за бърза реакция при загуба или кражба на картата ти. 
  • Проследяваш извлеченията си - бързият достъп до извлеченията по твоята Бяла Карта ще ти дадат възможност да проследяваш разходите си, но и да забележиш, ако има направени неправомерни трансакции.
  • Следиш всички промоции - картодържателите могат да участват в регулярни промоции, от които може да спечелят страхотни награди. Когато имаш профил в сайта на Бяла Карта, няма да пропускаш нищо
  • Бързо се свързваш с екипа ни - при нужда можеш да осъществиш контакт с екипа ни бързо и да съхраняваш историята на кореспонденцията.
  • Имаш възможност да се включиш в програмата ни „Печели с Бяла Карта“ - програмата ти дава възможност да препоръчаш Бяла Карта на приятел през твоя уникален линк. Ако той стане наш клиент, ти получаваш 30 дни безлихвен период. Пълните условия на програмата можеш да видиш в нашия уебсайт. 

 

 

Свали мобилното приложение на Бяла Карта

Мобилното приложение на Бяла Карта ти дава възможност да верифицираш онлайн плащанията си по-бързо и удобно. 

В него можеш още да проследяваш всички трансакции, направени с картата, получаваш известия за всяко плащане на ПОС, онлайн или при теглене на пари от банкомат. Така, ако забележиш плащане, което не си правил, можеш веднага да реагираш.

В профила можеш още да блокираш и активираш своята Бяла Карта и само с няколко клика да я добавиш към дигиталния си портфейл

Бяла Карта ти дава възможност да я управляваш удобно и сигурно. Увери се, че не пропускаш тази стъпка, за да отключиш пълния потенциал на картата. 

Настрой си напомняния за датите за плащане

Всички притежатели на Бяла Карта получават напомняне за предстоящото плащане. Разбира се, ти можеш да си една стъпка напред и да си настроиш напомняне, което да е по-далече от датата на падеж, за да си сигурен, че няма да забавиш или пропуснеш плащане. 

По този начин ще имаш повече време да се подготвиш. В същото време ще можеш да освободиш ума си от задължението да помни всички ангажименти. 

Харчи в границите на разумното

Знаем, че наличието на кредитна карта може да те изкушава да пазаруваш. Понякога и повече отколкото можеш да си позволиш. Не го прави. Не забравяй, че кредитните карти са полезен финансов инструмент, който ти дава свободата да разполагаш със средства, когато имаш нужда. 

Това обаче не означава, че трябва да изхарчиш целия си кредитен лимит за прищявки. Дори и с кредитна карта под ръка, старай се да се придържаш към бюджета си. 

Използвай я в моментите, в които имаш нужда от допълнителни пари до заплата или за неща, които искаш да купиш сега, но знаеш, че можеш да си позволиш.

Разумните картодържатели, които редовно изплащат задълженията си могат да изградят добра кредитна история. Това от своя страна може да доведе до по-добро финансово бъдеще. 

Как се активира картата зависи от финансовата институция. Все пак, това често може да се случи по един от следните начини:

  • чрез електронно банкиране
  • свържи се с финансовата институция
  • използвай на картата на банкомат с ПИН код

Следвай инструкциите, предоставени от издателя на картата, за да я активираш успешно.

 

Можеш да провериш баланса и трансакциите по кредитната карта по някой от начините, предоставени от издателя на и. По-често те могат да са:

  • онлайн в личен акаунт;
  • в мобилно приложение на банката или финансовата институция;
  • чрез получаване на месечни извлечения на мейл.

Начините за получаване на известия зависят от финансовата институция. Най-често може да се настроят през личен акаунт - онлайн банкиране или в мобилното приложение на издателя, но може и да са автоматични - без нужда от настройване.

Използвай кредитната си карта отговорно, следвайки няколко стъпки:

  • Създай си бюджет;
  • Харчи само толкова, колкото наистина можеш да си позволиш;
  • Винаги изплащай цялото си задължение по кредитната карта в срок;
  • Следи трансакциите си и преглеждай извлеченията си за грешки.

Ако стриктно спазваш тези правила, може да успееш да избегнеш натрупването на дългове.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш