Кандидатствай Вход
Как и защо да увеличиш кредитния си лимит за Бяла Карта?

Как и защо да увеличиш кредитния си лимит за Бяла Карта?

  • Бяла Карта
  • 09.07.2021
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 3304

Знаеш ли, че кредитният ти лимит с кредитна карта Бяла Карта е до 3000 лв?

Нека първо отговорим на въпросите какво всъщност представлява кредитният лимит и как можеш да го увеличиш.

Кредитният лимит по Бяла Карта се определя на база твоя месечен доход - например размера на заплата, която вземаш, дали е регулярна, дали имаш други приходи освен нея и т.н. Колкото е по-висок доходът ти и по-сигурен, то логично е ти да си по-сигурен кредитополучател и да е по-лесно да получиш одобрение за даден кредитен лимит. Разбира се, на база месечния ти доход и предвид други фактори, се прави оценка на твоята кредитоспособност, или с други думи - до каква степен си надежден кредитополучател и дали има голяма вероятност да не успееш да плащаш вноските си на време.

Както знаеш, кредитна карта Бяла Карта е небанков продукт, затова и системата за оценяване на информация е малко по-различна и опростена. Опростили сме максимално информацията, която е нужна, но все пак целта е да се отпусне сума, която е подходяща за твоя профил. Тоест, такава, с която ще можеш да разполагаш месечно и да управляваш, без затруднения. Крайната цел винаги е да съумяваш да боравиш правилно и разумно с кредитните си инструменти, за да градиш добра кредитна история. Точно тя ще ти помогне и да постигнеш финансова стабилност в бъдеще и да имаш шанс за по-големи заеми за мащабни проекти.

Затова и определянето на кредитния лимит за всеки потребител е строго индивидуално и зависи от персоналните фактори при всеки един кредитополучател.

На база твоите доходи и не само, ще получиш кредитен лимит за сума, която е подходяща именно за теб и твоя ритъм на живот. Това е важна първа стъпка към правилното използване на една кредитна карта и разумното боравене със средствата по пластиката.

Трябва да знаеш обаче, че кредитния лимит на Бяла Карта има възможност за увеличаване.

Процедурата по увеличаване на кредитния лимит е лесна, колкото и самото кандидатстване за кредитна карта Бяла Карта. Няма да е нужно да чакаш на опашки, да ходиш до офиси и други отнемащи време занимания. Увеличаването на кредитния ти лимит отново може да стане онлайн или по телефона.  Има само едно единствено просто условие, за да кандидатстваш за увеличаване на кредитния си лимит: да си бил редовен с изплащането на задълженията си по кредитната карта Бяла Карта. Ако това условие е спазено, то на всяко тримесечие, ще може да поискаш увеличение на кредитния си лимит. С други думи - ще си доказал, че умееш да използваш разплащателно средство разумно и да управляваш средствата си балансирано. Разбира се, това евентуално увеличение на кредитния лимит може да продължи, докато не достигнеш максималния лимит, с който можеш да разполагаш по Бяла Карта, който е 3000 лв.

Най-изгодно е да ползваш кредитна карта Бяла Карта, като погасяваш усвоената сума по картата плюс лихвата, спрямо срока в договора си. Тоест да не закъсняваш с плащането на месечните вноски. Именно така ще можеш оптимално да ползваш кредитното си средство и да се възползваш от предимствата на кредитна карта Бяла Карта.

Ако си използвал за месеца целия си кредитен лимит, например 1000 лв., то можеш да избереш да възстановиш цялата сума плюс натрупаната лихва или да платиш някаква част от нея. Не забравяй, че погасяването на цялата използвана за периода сума е най-оптималният вариант за теб.

А друг от плюсовете на кредитна карта Бяла Карта, от който не бива да забравяш да се възползваш, е пазаруването от магазини в партньорската ни мрежа. Може да следиш периодично всички промоции с Бяла Карта, за да успееш да се възползваш от страхотните намаления в редица търговски обекти. В секцията “Постоянни отстъпки” в сайта, може да откриеш списък с всички партньори на Бяла Карта, които осигуряват постоянни промоционални цени на клиентите.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш