Кандидатствай Вход

Дигитален портфейл

Дигитален портфейл е мобилно приложение, в което да добавиш своята кредитна или дебитна карта и да извършваш разнообразни трансакции директно чрез своя телефон.

За да използваш дигитален портфейл на телефона си, самото устройство трябва да отговаря на определени технологични изисквания. Преди да избереш конкретното приложение, което да използваш, увери се, че телефонът ти е подходящ. Едното от изискванията обикновено е свързано с версията на операционната система на устройството. При всички случаи ще трябва да има и функцията NFC - комуникация в близкото поле. За да провериш дали е така:

1. Отвори настройките на телефона.

2. В лентата „Настройки за търсенето“ въведи NFC.

3. Докосни и включи NFC. Ако не можеш да намериш NFC, телефонът ти не може да се използва за безконтактни плащания.

Когато си сигурен, че можеш да дигитализираш платежните си карти, избери конкретно приложение и го свали на телефона си. Регистрирай се, попълни нужните данни в профила си и добави своите карти. Добра практика е да използваш приложението, създадено от конкретната финансова институция - издател на твоята карта. Така ще си сигурен, че можеш да използваш всички възможни функционалности, че ще разчиташ на поддръжката на дружеството, а и че личните ти данни и платежните ти карти ще са защитени максимално.

Какво можеш да правиш с един мобилен портфейл?

На практика - почти всичко, за което ползваш и обикновения си портфейл, пълен с банкноти. Например –  можеш да извършваш безконтактни плащания, да пазаруваш онлайн, да плащаш сметките си, както и да превеждаш пари към банкова сметка. В някои wollet-и можеш да си купуваш винетка, да плащаш данъци и какво ли още не. Веднъж изпълнил стъпките по избор и настройка на дигитален портфейл и добавил своите карти в него, ще можеш да плащаш сигурно и удобно през своя телефон, когато и където пожелаеш.

3rd party

Дигитален портфейл е мобилно приложение, в което да добавиш своята кредитна или дебитна карта и да извършваш разнообразни трансакции директно чрез своя телефон.