Кандидатствай Вход
6 най-често задавани въпроса, свързани с кредитните карти

6 най-често задавани въпроса, свързани с кредитните карти

  • Бяла Карта
  • 05.12.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1967

Както добре знаеш, чрез блога на Бяла Карта винаги се стремим да осигуряваме информация, която ще ти бъде полезна по отношение адекватно използване на различните финансови инструменти и като цяло по-добро управление на личните средства. Затова в днешната статия ще обърнем внимание на няколко основни въпроса, свързани с кредитните карти. Въпроси, които интересуват голяма част от потребителите и се задават постоянно, включително и на нашите служители. Тези питания са свързани с абсолютно всички аспекти на кредитната карта като финансов инструмент – започвайки от критериите за нейното получаване и стигайки до влиянието, което тя оказва върху кредитния рейтинг на потребителя. И така, нека да започваме с въпросите и техните отговори.

По какво кредитната карта се различава от дебитната такава?

Дебитната карта ти дава единствено достъп до парите от твоята лична банкова сметка и нищо повече. Докато кредитната карта е инструмент, който ти позволява да използваш предоставените ти от кредитна компания средства при условие, че ще ги върнеш заедно с предварително определената лихва в края на платежния цикъл. За разлика от дебитната, кредитната карта дава възможност при коректно и разумно използване потребителят да повиши своя кредитен рейтинг.

Какво представлява кредитният рейтинг?

И като заговорихме за кредитен рейтинг, нека да видим какво представлява той и защо е толкова важен за бъдещите финансови активности на потребителя. Кредитният рейтинг всъщност е единица, оценяваща платежоспособността на лицето към даден момент. Той се формира от редица фактори – започвайки от кредитната история на съответното лице и стигайки до размерите на неговите активи и задължения. Добрият кредитен рейтинг осигурява на потребителя повече възможности в бъдеще – изгодни условия при кредити за дом, кола или стартиране на собствен бизнес, отстъпки и промоционални цени за различни банкови и застрахователни продукти и т.н..

Колко кредитни карти е най-добре да използвам?

Когато става въпрос за броя едновременно използвани кредитни карти, няма някаква универсална  цифра. Всичко зависи от личните финансови възможности на дадения потребител. За кредитния ти рейтинг е важно да използваш своите кредитни карти коректно и съобразно условията, записани в договора, както и да правиш навреме необходимите плащания към банковата институция. Може би ако за теб използването на кредитна карта е нещо ново и не толкова познато, е добре да започнеш с една или две такива. По-късно ще имаш възможност да си откриеш и още, в зависимост от личните си предпочитания и финансови нужди.   

Мога ли да избегна стандартните банкови процедури при кандидатстване за кредитна карта?

Това е един важен въпрос за редица потребители. Наистина стандартните банкови процедури понякога отнемат прекалено много време, а положителният резултат от тях съвсем не е гарантиран. За щастие обаче на пазара се предлагат и финансови инструменти, позволяващи избягването на подобни забавяния. Точно такъв инструмент е кредитната карта Бяла Карта. Благодарение на улеснения достъп до нея и бързата процедура по одобрение, ти ще получиш необходимите финансови средства точно тогава, когато ти трябват най-много.

Носи ли кредитната карта сигурност при пазаруване?

Да, пазаруването с кредитна карта несъмнено гарантира висока степен на сигурност. Кредитните компании са разработили различни системи за защита на интересите и средствата на своите клиенти. Всеки притежател на кредитна Бяла Карта например има индивидуален потребителски профил с история на направените транзакции, който може да следи онлайн по всяко време. В допълнение, след всяка нова извършена транзакция, той бива уведомяван със SMS. Така твоята кредитна карта Бяла Карта играе ролята на източник на максимално удобство и сигурност при пазаруване.

Мога ли да спечеля награди с кредитната си карта?

Да, това със сигурност не само е възможно, но и много вероятно да се случи. Повечето кредитни компании са разработили специални програми за възнаграждаване на своите лоялни клиенти. Най-често тези програми са изградени на основата на точки, които се получават след всяка извършена покупка с кредитната карта. В зависимост от твоите точки, можеш да спечелиш най-различни награди. От материални такива до намаления или промоционални цени при пазаруване – всичко това благодарение на редовната употреба на кредитната карта.

Кредитната Бяла Карта е финансов инструмент, който се наглася изцяло спрямо твоите нужди и предпочитания. От една страна, благодарение на нея ще избегнеш стандартните банкови процедури и ще получиш допълнителни финансови средства в най-точния момент. От друга, кредитна карта Бяла Карта ще се превърне и в твоята клубна кредитна карта, която ти осигурява постоянни отстъпки и намаления в широка мрежа от партньорски обекти, както и специални промоционални оферти в Белият магазин. Избери кредитна Бяла Карта и се радвай на всички предимства и удобства, които ще ти донесе.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш