Кандидатствай Вход
6 най-често задавани въпроса, свързани с кредитните карти

6 най-често задавани въпроса, свързани с кредитните карти

Както добре знаеш, чрез блога на Бяла Карта винаги се стремим да осигуряваме информация, която ще ти бъде полезна. Като специалисти в конретни ниши, тя главно е по отношение адекватно използване на твоята кредитна карта и различните финансови инструменти и като цяло по-добро управление на личните средства

Затова в рамките на днешната статия ще обърнем внимание на някои често задавани въпроси, свързани с кредитните карти. Въпроси, които интересуват голяма част от потребителите и се задават постоянно, включително и на нашите служители.

Тези питания са свързани с абсолютно всички аспекти на кредитната карта като финансов инструмент – започвайки от критериите за нейното получаване и стигайки до влиянието, което тя оказва върху кредитния рейтинг на потребителя. 

И така, нека да започваме с тези 6 най-често задавани въпроса свързани с кредитните карти.

1. По какво кредитната карта се различава от дебитната такава?

Дебитната карта ти дава единствено достъп до парите от твоята лична банкова сметка и нищо повече. 

От друга страна кредитната карта е инструмент, който ти позволява да използваш предоставените ти от кредитна компания средства при условие, че ще ги върнеш заедно с предварително определената лихва в края на платежния цикъл. 

За разлика от дебитната, при коректно и разумно използване, кредитната карта дава възможност потребителя да повиши своя кредитен рейтинг.

И все пак, имай предвид, че спрямо това за какво е необходимо да имаш кредитна карта, трябва да си наясно с нейните приложения. Някои кредитни карти могат да бъдат подходящи за плащане на ПОС и онлайн, но не и за теглене на суми от банкомати. 

Това е така, защото може да имат допълнителна или такса за теглене на пари в брой или различен лихвен процент за този тип трансакции.

Бяла Карта обаче няма такси за теглене на пари от банкомати в България. Можеш да я използваш, както ти е необходимо и по всяко време. Освен това, Бяла Карта няма годишна такса за обслужване на картата. Това означава, че тя може да бъде твоят буфер при нужда от средства. 

В същото време, в случай че не я използваш, няма да ти струва нищо. 

2. Какво представлява кредитният рейтинг?

И като заговорихме за кредитен рейтинг, нека да видим какво представлява той и защо е толкова важен за бъдещите финансови активности на потребителя. 

Кредитният рейтинг всъщност е единица, оценяваща платежоспособността на лицето към даден момент. Той се формира от редица фактори – започвайки от кредитната история на съответното лице и стигайки до размерите на неговите активи и задължения

Добрият кредитен рейтинг осигурява на потребителя повече възможности в бъдеще – изгодни условия при кредити за дом, кола или стартиране на собствен бизнес, отстъпки и промоционални цени за различни банкови и застрахователни продукти и т.н.

3. Колко кредитни карти е най-добре да използвам?

Когато става въпрос за броя едновременно използвани кредитни карти, няма някаква универсална цифра. Всичко зависи от личните финансови възможности на дадения потребител. 

За кредитния ти рейтинг е важно да използваш своите кредитни карти коректно и съобразно условията, записани в договора, както и да правиш навреме необходимите плащания към банковата институция

Може би, ако за теб използването на кредитна карта е нещо ново и не толкова познато, е добре да започнеш с една или две такива.  По-късно ще имаш възможност за откриване на нови или намиране на такива, които отговарят в по-голяма степен на твоите предпочитания и финансови нужди. 

4. Мога ли да избегна стандартните банкови процедури при кандидатстване за кредитна карта?

Това е един важен въпрос за редица потребители. Наистина стандартните банкови процедури понякога отнемат прекалено много време, а положителният резултат от тях съвсем не е гарантиран. 

За щастие обаче на пазара се предлагат и финансови инструменти, позволяващи избягването на подобни забавяния. Точно такъв инструмент е кредитната карта Бяла Карта

Благодарение на улеснения достъп до нея и бързата процедура по одобрение, ти ще получиш необходимите финансови средства точно тогава, когато ти трябват най-много.

5. Носи ли кредитната карта сигурност при пазаруване?

Да, пазаруването с кредитна карта несъмнено гарантира висока степен на сигурност. Кредитните компании са разработили различни системи за защита на интересите и средствата на своите клиенти - мобилно приложение, онлайн профили или други. 

Всеки притежател на кредитна Бяла Карта например има индивидуален потребителски профил с информация за направените трансакции, който може да следи онлайн по всяко време в мобилното приложение, което създадохме. 

Наличието на тази информация може да ти даде ориентир за планиране на разходите ти, за да планираш нужното за погасяване на кредита по картата. 

Вероятно в главата ти е изниквал въпроса: „Какво да направя, ако загубя кредитната си карта или бъде открадната?“. 

Е, ако имаш кредитна карта Бяла Карта, ще можеш да блокираш картата си веднага - още преди да се свържеш с нас. По този начин ще можеш да минимизираш риска от неправомерни трансакции. 

В допълнение, след всяка нова извършена трансакция, има безплатно уведомление чрез SMS. 

Така твоята кредитна карта Бяла Карта играе ролята на източник на максимално удобство и сигурност при пазаруване.

6. Мога ли да спечеля награди с кредитната си карта?

Да, това със сигурност не само е възможно, но и много вероятно да се случи. Повечето кредитни компании са разработили специални програми за възнаграждаване на своите лоялни клиенти. 

Най-често тези програми са изградени на основата на точки, които се получават след всяка извършена покупка с кредитната карта. В зависимост от твоите точки, можеш да спечелиш най-различни награди. 

От материални такива до намаления или промоционални цени при пазаруване – всичко това благодарение на редовната употреба на кредитната карта.

Кредитната Бяла Карта е финансов инструмент, който се наглася изцяло спрямо твоите нужди и предпочитания. От една страна, благодарение на нея ще избегнеш стандартните банкови процедури и ще получиш допълнителни финансови средства в най-точния момент. 

От друга, кредитна карта Бяла Карта ще се превърне и в твоята клубна кредитна карта, която ти осигурява постоянни отстъпки и намаления в широка мрежа от партньорски обекти, както и специални промоционални оферти в Белия магазин. 

Избери кредитна Бяла Карта и се радвай на всички предимства и удобства, които ще ти донесе.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш