Кандидатствай Вход
Как да повишиш бързо своя кредитен рейтинг?

Как да повишиш бързо своя кредитен рейтинг?

  • Бяла Карта
  • 04.12.2020
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 4974374

Повишаването на кредитния рейтинг е цел, към която всеки съвременен потребител трябва да се стреми. Нейното постигане би му позволило да получи редица бъдещи възможности във финансов и житейски аспект. Започвайки от по-големи шансове за одобрение и получаване на по-изгодни условия по потребителски, ипотечни и други кредити. Как обаче можеш да повишиш своя кредитен рейтинг максимално бързо и лесно? В следващите редове ще изведем няколко полезни действия и практики, които ще те подпомогнат значително в този аспект.

Плащай сметките си навреме – това е първата и основна стъпка, която би ти гарантирала висок кредитен рейтинг в бъдеще. Трябва да си наясно, че същността и ролята на кредитния рейтинг се състоят в това да покаже на потенциалните ти кредитори и финансови партньори дали си човек, на когото действително може да се има доверие. Човек, който е достатъчно стабилен във финансов план и умее да управлява наличните си средства така че да покрива всички свои сметки и задължения в предварително уговорените срокове. В този смисъл, изграждането на навик да плащаш сметките си навреме със сигурност ще изиграе значителна положителна роля за повишаването на твоя кредитен рейтинг.  

Намали своите дългове – дълговете са един от основните воденични камъни, дърпащи кредитния ти рейтинг надолу. Така че е нужно да съставиш план за тяхното постепенно редуциране във времето. Една умела идея би била първоначално да се концентрираш върху дълговете, по които плащаш най-високи лихви. Отпадането на подобни дългове във възможно най-кратки срокове ще доведе до намаляване на редовните разходи и съответно до наличие на повече свободни средства. Свободни средства, които би могъл да използваш за окончателно излизане от дълговата спирала и стабилизиране на личните си финанси в дългосрочен план.

Кандидатствай за кредитна карта - кредитната карта е сред най-полезните инструменти, когато става въпрос за повишаване на кредитния рейтинг. Благодарение на нея ще имаш възможност да подобриш финансовите и житейските перспективи пред себе си, без да ти се налага да правиш нещо кой знае колко сложно или специално. Единственото, което се изисква от теб, е да употребяваш кредитната карта по правилния начин в ежедневието. Или казано с други думи, да правиш с нея само и единствено покупки и разплащания, които можеш да си позволиш, и впоследствие да покриваш използваните средства в рамките на договорените за това срокове. 

Преглеждай редовно кредитните си отчети – не бъди на 100% сигурен, че издаваните кредитни отчети са винаги точни и коректни. В крайна сметка те се изготвят от хора и е напълно възможно да бъдат допуснати грешки, нали? Понякога въпросните грешки могат да се отразят доста негативно на кредитния рейтинг и бъдещите ти финансови перспективи. Така че отделяй необходимото време, за да преглеждаш своите кредитни отчети и да се увериш, че с тях всичко е наред.  

Опитай се да повишиш кредитния си лимит – колкото по-малка част от своя кредитен лимит използваш, толкова по-добре изглеждаш във финансов план и съответно това влияе положително върху кредитния ти рейтинг. Така че би била доста добра идея да се опиташ да договориш с издателя на кредитната ти карта увеличаване на кредитния лимит по нея. Разбира се, подобна стъпка е удачно да предприемаш само ако си напълно сигурен в своята финансова дисциплина, както и в способността си да поддържаш добрите финансови навици и практики във времето. В противен случай би могло да се стигне до необосновани покупки и разплащания, и усложняване на нещата във финансов аспект.

Използвай различни типове кредити – препоръчва се употребата на различни типове кредити за различните покупки и разплащания. Например потребителски кредит може да се използва за правене на покупки във връзка с обзавеждането на дома, докато кредитната карта да служи за покриване на ежедневни разходи. Способността да балансираш между различни типове кредити и да изплащаш всички вноски по тях навреме определено ще ти помогне да повишиш своя кредитен рейтинг и да се превърнеш в желан клиент за кредитори и финансови институции. 

Kредитна карта Бяла Карта е изключително подходящ инструмент, когато крайната цел е повишаване на кредитния рейтинг. Бърза, лесна и удобна за използване, тя ще направи ежедневието ти значително по-леко и приятно. В допълнение, ще имаш достъп и до най-модерните механизми за защита на своите лични средства. Всеки притежател на кредитна карта Бяла Карта получава собствен потребителски профил, в който може да влиза по всяко време от мобилния си телефон. В потребителския профил са налице цялата история на извършени трансакции, както и друга значима информация за кредитната карта. Кредитна карта Бяла Карта –  важна стъпка към извоюване на по-добри перспективи във финансов и житейски аспект!

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш