Кандидатствай Вход
7 неща, които трябва да знаеш за кредитните карти /част 1/

7 неща, които трябва да знаеш за кредитните карти /част 1/

  • Бяла Карта
  • 12.01.2017
  • Кредитни карти
  • Коментари: 0
  • 1834

Ако искаш да имаш изгодна и перфектна за теб кредитна карта, то първо е добре да се запознаеш с най-важните параметри на кредитните карти. Освен лихвения процент, гратисния период, таксите и кредитния лимит обаче, има и други важни фактори, които да имаш предвид, когато избираш кредитната си карта. Именно с тези фактори, искаме да те запознаем.

Кредитните карти са предназначени да бъдат използвани на много места и за много различни покупки. Ние обаче искаме ти да умееш да пазаруваш умно със своята кредитна Бяла Карта и така да подобряваш кредитния си рейтинг.

Ето кои са 7-те неща, с които да си запознат, когато става въпрос за кредитни карти:

1.   Има различни видове кредитни карти

Когато някой ти каже, че притежава кредитна карта, това съвсем не означава, че той може да пазарува свободно навсякъде, точно като теб. Или пък да си купува ваучери с отстъпки от различни обекти, точно като теб. Това е така, защото кредитните карти са разнообразни видове и предлагат различни предимства на всеки един клиент. Има например, кредитни карти, които са предназначени за пазаруване само в определени търговски обекти, при това само чрез ПОС терминал. Има и кредитни карти, с които можеш да пазаруваш абсолютно навсякъде, да резервираш самолетни билети или да купуваш ваучери, такава кредитна карта е Бяла Карта.

Има кредитни карти, които можеш да ползваш само в държавата, в която се намираш. За разлика от кредитна Бяла Карта, която е международна кредитна карта. На нея можеш да разчиташ, дори когато си в чужбина.

Има десетки подобни различия между кредитните карти и техните условия, с които е добре да си наясно, за да можеш да избереш най-подходящата за теб кредитна карта. Така, например, ако планираш често да пътуваш в други държави, то е препоръчително да заложиш на международна кредитна Бяла Карта, с която ще се разплащаш свободно, дори и в чужбина.

2.   Можеш да имаш колкото си искаш кредитни карти

Няма перфектен брой кредитни карти, с които „трябва“ да разполагаш. Повечето кредитополучатели имат по 4-5 кредитни карти, някои от които са предназначени само за определени търговски вериги.

Имай предвид, че Бяла Карта е кредитна карта, с която можеш да пазаруваш навсякъде, а в партньорската ни мрежа се възползваш и от отстъпки и промоции, специално предназначени за теб. Бяла Карта е фокусирана изцяло върху теб и затова ти предлага цял пакет от плюсове, събрани в една единствена кредитна карта. Така не е нужно да разполагаш с много разплащателни карти, за да се чувстваш финансово независим. Именно защото, само с Бяла Карта имаш редица предимства за всяка една ситуация. Това включва отстъпки при пазаруване от Белият магазин, промоционални цени при партньори, теглене на пари от банкомат, без такса, персонален акаунт мениджър. Ние ти даваме възможността да пазаруваш онлайн, да разполагаш с пари в кеш, да плащаш с кредитната си карта, дори в чужбина и да пестиш, благодарение на отстъпките, които ти предоставяме. Така с една кредитна карта ти обединяваш всичко, което ти трябва.

3.   Бъди наясно с лихвения си процент

Лихвеният процент е нещо, с което трябва да си наясно, но съвсем не е единственият елемент, за който да се итнересуваш, когато избираш кредитната си карта. Напротив, освен с лихвата, кредитът ти може да се оскъпи и с доста други такси. И точно затова е добре да се запознаеш с тях, преди да направиш своя избор.

Например, с банковите кредитни карти ще ти бъдат начислени доста допълнителни такси. Пример за това е таксата, която ще трябва да заплатиш, ако теглиш пари от банкомат. С Бяла Карта ти нямаш такса за теглене на пари в кеш от АТМ. Това е поредното предимство, което доказва, че Бяла Карта е разработена да бъде масово разплащателно средство с прозрачни условия.

Виж още от предимствата на кредитна Бяла Карта в следващия ни материал.

Кредитна карта, с която имаш, когато искаш