Кандидатствай Вход
7 полезни съвета за кредитните карти /част 2/

7 полезни съвета за кредитните карти /част 2/

В тази статия продължаваме с нещата, които трябва да знаеш, когато става въпрос за кредитни карти.

За да бъдеш надежден картодържател, да се възползваш максимално от предимствата на кредитната ти карта и да подобряваш непрестанно кредитната си история, то ти със сигурност трябва да си наясно с някои факти, които може и да не са ти били известни преди.

Eто и остатъка от 7 полезни съвета за кредитните карти

3. Не е нужно да имаш кредитна история, за да получиш кредитна карта

Често можеш да чуеш, че липсата на каквато и да е кредитна история е гаранция, че няма институция, която да те одобри за кредит или кредитна карта. Истината, всъщност е малко по-различна.

Може би много банки имат подобна практика, но това не е нещо, което да буди твоето притеснение, защото кредитна Бяла Карта е създадена да бъде различната кредитна карта.

И именно затова, ти можеш да я получиш, дори да нямаш кредитна история и да не си ползвал никога банкови заеми.  Това е възможно, благодарение на големия набор от критерии, по които Аксес Файнанс оценява всеки клиент. 

Наличието на кредитна история в никакъв случай не е задължително, за да получиш твоята кредитна Бяла Карта и ти можеш да се убедиш в това на телефон 0700 20 140 или онлайн.

4. Важно е да следиш онлайн акаунта и кредитния си баланс

Трябва да превърнеш в свой навик ежемесечните проверки на онлайн акаунта си. Така ще можеш да сравняваш отразените плащания и настоящите ти задължения по кредитната карта. Това е и задължителна превантивна мярка срещу злоупотреби с кредитната ти карта.

Не забравяй, че е препоръчително да знаеш във всеки един момент какво е задължението ти и дали системата не е регистрирала плащане с кредитната ти карта, за което ти не предполагаш.

Приеми като твоя отговорност следенето на кредитния ти баланс, още повече, че с Бяла Карта си улеснен, защото разполагаш с персонален акаунт мениджър и смс известяване за предстоящите вноски.

Целта е да ти осигурим максимално прозрачни условия, ясен размер на разходите и информираност, за да можеш да използваш без притеснения кредитната си Бяла Карта.

5. Твоята кредитна карта може да бъде ключът към добрата ти кредитна история

Независимо дали имаш добра или лоша кредитна история, кредитната карта е способна да ти помогне в трупането на точки за изграждане на едно добра кредитно минало.

Практически кредитната карта е средство за разплащане, което ти самият можеш да превърнеш в добър помощник за създаване или подобряване на кредитната ти история.

Разбира се, отново ти напомняме, че всичко зависи от теб – трябва да си погасяваш вноските редовно в уречените срокове.

И стига това да е налице – колкото по-често плащаш с кредитната Бяла Карта, дори и малки и незначителни за теб суми, толкова по-добра ще става кредитната ти история.

Това трябва да го имаш предвид винаги.

А, ако досега не си имал никакво кредитно минало, то сега е моментът да създадеш такова, кандидатствайки за твоята кредитна Бяла Карта бързо и лесно.

По този начин ще направиш услуга на себе си и ще си проправиш пътя към новите финансови възможности.

6. Има няколко фактора, влияещи на кредитната ти история

Кредитното ти минало е повлияно от разнообразни фактори, но най-важните от тех включват:

  • Историята на плащанията ти – колко редовно си погасявал всяка една вноска по кредит, кредитна карта или друго задължение към финансираща компания.
  • Дължимите суми по кредитна карта – става въпрос за това какъв процент от общия си кредитен лимит използваш.

Дали си се възползвал от една малка част, например 20-30% или пък дължиш сума, която се равнява на 90% от кредитния лимит по картата ти.

Всеки експерт ще те посъветва да се стремиш да използваш кредитната си карта редовно, но за по-малки суми, за да си в състояние да ги погасяваш без проблем.

Друг важен фактор е и колко време си използвал кредитна карта – колкото повече време си използвал кредитна Бяла Карта, толкова по-добре за твоята кредитна история. Запомни, че редовните плащания с Бяла Карта са незаменим плюс за твоят добър кредитен профил.

7. Изненадващо много фактори не влияят на кредитната ти история

Всъщност може да не си запознат, но много са нещата, които не се отразяват на кредитната ти история и потенциалното ти одобрение за кредитна карта.

Например, плащането на битовите сметки навреме обикновено не афектира върху кредитния ти профил, но разбира се това зависи от самата компания, в която кандидатстваш.

За това е добре да знаеш, че за да получиш кредитна Бяла Карта, не е нужно да работиш на трудов договор, да имаш банков превод на заплатата, да плащаш наема си навреме.

При нас това не са критични фактори за одобрение, както и добрата ти кредитна история.

Разбира се, повечето банки най-вероятно имат различни критерии, но Аксес Файнанс е небанкова институция и затова ти предлага улеснено кандидатстване и бърз достъп до парични средства.

Тъй като ние знаем, че за теб е важно да разполагаш с максимално подробна информация и прозрачни условия, Бяла Карта ти предоставя точно това. 

Безплатно кандидатстване, бърза доставка на кредитната Бяла Карта до адрес, без такса за обслужване на картата – това са само част от плюсовете на Бяла Карта.

С тяхна помощ ще осъзнаеш, колко лесно и удобно е да извършваш плащания с кредитна карта. Именно благодарение на Бяла Карта имаш уникалната възможност не само да пазаруваш онлайн, но и да спестяваш пари, докато го правиш.

Защото с кредитна Бяла Карта можеш да закупиш промоционални продукти и услуги онлайн и така да се сдобиеш с желаните стоки бързо, лесно и изгодно.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш