Кандидатствай Вход
7 полезни съвета за кредитните карти /част 1/

7 полезни съвета за кредитните карти /част 1/

Кредитната ти карта е идеалният инструмент за разплащане, стига да знаеш как правилно да я използваш. 

За тази цел, ти трябва да познаваш достатъчно добре въпросната кредитна карта. 

Освен това, трябва да си запознат с институцията, издаваща кредитната карта, вида на самата карта, лихвения процент, годишния процент на разходите, наличието на допълнителни такси, кредитен лимит и още други елементи, които са упоменати в договора ти с финансиращата институция.

Ние отново ще ти припомним, че за да разполагаш свободно със средствата си и да пазаруваш максимално изгодно, трябва да притежаваш не просто пластика, а такава, която е наистина подходящата за теб. 

Помни, че винаги е добре да анализираш предимствата и условията на всяка една пластика, преди да сключиш договор с финансиращата компания. 

С Бяла Карта, разбира се получаваш условия, които трудно ще срещнеш другаде, именно защото кредитна Бяла Карта не се издава от банка, а от небанкова финансова институция. 

Поради тази причина, с Бяла Карта не ти се начисляват така познатите банкови такси и комисионни, които са обичайни за всеки вид банков кредит. 

Благодарение на прозрачните ни условия, вече над 60 000 българи се възползваха от възможностите, които предоставя кредитна Бяла Карта, сред които безплатно теглене на пари от банкомат, липса на такси за обслужване, издаване и преиздаване, както и персонален акаунт мениджър. 

Разбира се, всичко това е в резултат на главната цел на Бяла Карта, а именно да бъде масово разплащателно средство, достъпно за повече хора, с улеснени процедури и без допълнителни такси.

За да използваш още по-разумно твоята кредитна Бяла Карта, ние сме ти подготвили 7 изключително полезни съвета, които трябва да имаш предвид.

Ето първата доза от 7 полезни съвета за кредитните карти

1. Кредитният ти рейтинг е различен при всяка финансираща институция

Искаме да ти поясним, че всяка банка, с която си имал каквито и да е договорни отношения, било то за отпуснат кредит, кредитна карта или ипотека, е изчислила твоя индивидуален кредитен рейтинг. 

Този кредитен рейтинг е изцяло на база, конкретната скоринг система на въпросната банка. И трябва да знаеш, че всяка банка си има своя система за оценяване на всеки кредитополучател. 

С други думи, кредитният ти рейтинг може да се различава при отделните банки, в зависимост от услугите и продуктите им, които си ползвал. 

Можеш да разбереш какъв е кредитния ти рейтинг, когато подадеш запитване в конкретната банка. 

По-важното, което трябва да знаеш е, че този кредитен рейтинг не е от първостепенна важност за бъдещото ти одобрение за кредитна карта и не се приема като критичен фактор от всяка институция.  

Например, когато заявиш твоята Бяла Карта, то задължително, в ролята си на финансираща компания, ние ще вземем предвид твоята кредитен рейтинг в ЦКР, но не и всеки един кредитен рейтинг, който ти евентуално имаш в различни банки. 

Помни, че въпросният кредитен рейтинг е вътрешна информация, присъща само за дадената банка. Изводът е, че не трябва да се колебаеш да кандидатстваш за твоята Бяла Карта, само защото се съмняваш в добрия си кредитен рейтинг. 

Не забравяй, че Аксес Файнанс е небанкова финансова институция и те оценява по различни критерии от банките, като дори не ти изискваме трудов договор. Обади се на телефон 0700 20 140 и се убеди сам.

2. Лошата кредитна история може да се отрази на лихвата ти по банков кредит

Повечето банки може и да са склонни да ти отпуснат кредит или кредитна карта при лоша кредитна история, но само при значително по-висок лихвен процент. 

Ако имаш закъснения по минали вноски или друга причина е довела до лошата ти кредитна история в ЦКР, то е доста вероятно лихвеният процент на кредитната карта, която ти предлага банката, да е много завишен. 

Това е така, защото по този начин банките искат да се застраховат, че отпускат кредит на клиент с лошо кредитно минало и поради тази причина, те оскъпяват допълнително кредита ти с висока лихва, банкови такси и други.

От друга страна, Аксес Файнанс е компания, която оценява клиентите си по редица разнообразни фактори, от които кредитната история съвсем не е най-определящият. 

Напротив, заради политиката ни, с която целим Бяла Карта да бъде масово разплащателно средство, ние ти даваме възможност да се сдобиеш с кредитната си карта, дори ако имаш минали закъснения по кредити. И трябва да знаеш, че това не се отразява на лихвата ти. 

С Бяла Карта просто получаваш още един страхотен шанс да плащаш с кредитна карта, да връщаш сумите в срок и в резултат на това, да подобряваш кредитната си история. 

Така дори с първоначално отпуснат малък кредитен лимит, ти можеш да се превърнеш в благонадежден кредитополучател и да се сдобиеш с допълнителни средства по картата си.

Очаквай още полезни съвети за кредитната си карта, в следващия ни материал.

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш