Кандидатствай Вход
Използване на кредитната карта при международни пътувания – съвети и препоръки

Използване на кредитната карта при международни пътувания – съвети и препоръки

Кредитната карта е един от най-верните помощници на съвременния човек при предприемане на международни пътувания. Независимо къде се намира и в каква ситуация е попаднал, тя може да му осигури достъп до свежи пари по абсолютно всяко време.

Разбира се, използването на кредитната карта на непознати места и дестинации крие и някои рискове за потребителя. Те са свързани най-вече с кражби на лични данни и различни финансови измами. 

За да се предпазиш от подобни неща, е препоръчително да следваш определени полезни практики при разплащането с кредитна карта. Ето съветите и препоръките, които можем да ти дадем в тази насока.

Използване на кредитната карта при международни пътувания - съвети и препоръки

Уведоми кредитната компания за пътуването

Представи си, че все още си тийнейджър и трябва да уведомиш своите родители къде възнамеряваш да ходиш и кога ще се върнеш.

В случая подобна информация е препоръчително да получи съответната компания. Какъв е смисълът от тази практика?

По-голямата част от компаниите, издаващи кредитни карти, използват софтуер за сигурност и различни инструменти за защита от измами, кражби и други финансови престъпления. 

При покупки, които са нетипични за картодържателя, кредитната ти карта може да бъде блокирана. 

Така че най-добре се свържи със съответната кредитна компания, за да я уведомиш за плановете си.

Едно обаждане няма да ти отнеме кой знае колко време, но за сметка на това ще ти спести редица проблеми впоследствие.

Задай необходимите въпроси

Освен да уведомиш кредитната компания за своето пътуване, е препоръчително и да зададеш всички интересуващи те въпроси, свързани с кредитната карта. 

Не забравяй да се увериш, че твоята пластика е подходяща за международно използване - пример за международни карти са Visa и Mastercard. 

Може ли да възникне някакъв проблем с нейното използване в съответната страна? Възможно ли е с нея да се правят разплащания на всички места, които ти се налага да посетиш – хотели, летища, ресторанти и т.н.? 

Вероятно с голяма част от тези неща си бил запознат предварително при издаването на кредитната карта

Но все пак някои условия може да са се променили, така че никога не е излишно да попиташ за всеки случай.

Разчитай на смартфона си

Твоят смартфон е идеалният инструмент, с който е възможно да провериш дали всичко по отношение сигурността на кредитната ти карта и правените с нея разплащания е наред. 

Повечето компании, издаващи кредитни карти, предлагат на своите клиенти мобилни приложения за подобни цели. 

Най-добрият пример за удобно и достъпно мобилно приложение е това на кредитна карта Бяла Карта. 

Всеки притежател на тази пластика получава свой индивидуален потребителски профил, чрез който може да следи през мобилното си устройство историята на направените транзакции. 

В допълнение, той получава безплатен SMS след всяка нова транзакция. Така че избирайки кредитна Бяла Карта, ти гарантираш високо ниво на сигурност за себе си и своите лични финанси.

Подготви си резервен вариант

При международни пътувания е хубаво човек да бъде подготвен за всякакви възможни проблеми и непредвидени ситуации.

Никога не можеш да бъдеш на 100% сигурен, че кредитната ти карта няма да бъде блокирана, загубена или открадната. 

Затова ти препоръчваме да имаш и резервен вариант за извършване на разплащания. 

В зависимост от твоите лични разбирания и предпочитания, е възможно това да бъде друга кредитна карта, дебитна такава или пък пари в брой.  

Но при всички случаи дръж наличните си инструменти за разплащане на различни места, за да си гарантираш финансовата сигурност по време на цялото пътуване.

Използвай всички отстъпки и награди

И не на последно място, проучи всички отстъпки и промоционални условия, които можеш да използваш при своето пътуване в чужбина.

Може би именно благодарение на пластиката е възможно да си издействаш отстъпки за нощувките в хотела и при наемане на кола или пък по-ниски цени на самолетните билети?

Всяко подобно преимущество ти позволява да ограничиш до известна степен разходите, с които така или иначе са свързани международните пътувания.

Използването на тези възможности със сигурност ще направи пътуването ти по-приятно и изгодно от финансова гледна точка.

Бяла Карта е международна кредитна карта, пригодена за използване при пътуване в чужбина. Тази кредитна карта ти дава възможност за плащане на покупките ти по избрания от теб начин - на ПОС, онлайн или за теглене на пари в брой от банкомат.

Благодарение на твоята кредитна карта Бяла Карта няма да имаш проблем с разплащанията, независимо дали си на летището, в хотела или пък в магазина.

Бяла Карта е с кредитен лимит до 3000 лева, за да можеш да се насладиш на пътуването си - без притеснения. В случай, че искаш да увеличиш кредитния лимит, можеш да се свържеш с екипа ни, за да ти съдействат, ако това е възможно. 

Избери кредитна Бяла Карта и направи пътуването си по-спокойно и приятно от всякога! 

0 Коментара



Кредитна карта, с която имаш, когато искаш